Ilmiö on sekä eriskummallinen että yleinen: ystävät valitsevat puolensa eron jälkeen, ja ”väärään” osapuoleen ei enää pidetä yhteyttä.

Hyvätkin ystävyyssuhteet voivat katketa. Syynä saattaa olla pelko ”eron tarttumisesta”, virheelliset luulot eron syistä tai jokin muu. Monet eronneet kertovat, että yhteisistä kavereista ei enää koskaan eron jälkeen kuulu.

Se tuntuu pahalta ja surettaa, kertoo tämä nainen, jonka ystävät valitsivat puolensa:

”Tässä toisen parisuhteen kariuduttua huomasin saman asian kuin edellisen kanssa. Jäin eron jälkeen yksin.

Kaikki ystävät ovat valinneet ns. exän puolen, siitä huolimatta että olen ollut se tärkeämpi kaveri ja ystävä monelle.

Olen kuullut kuinka minua on mustamaalattu ja kerrottu asioita jotka eivät edes pidä paikkaansa. Enkä saa edes mahdollisuutta kertoa totuutta!!!

Kun koittaa jatkaa yhteydenpitoa eron jälkeen, ihmisillä tuntuu olevan aina kiire ja millon mitäkin syitä. Kuitenkin saan nähdä somessa kuinka minun exien kanssa juhlitaan ja vietetään aikaa.

Siinä on sitten luovuttanut enkä ole jaksanu enää pyydellä.


Kuva George Coletrain, ylin kuva Becca Tabert.

Ja miten se on hyväksyttävämpää että mies hankkii heti uuden, jopa viikko eron jälkeen. Sitä hypetetään somessa, ollaan onnellisia ja nämä meidän entiset yhteiset ystävät ovat niin onnellisia toisen puolesta. Se sattuu. Olen useamman kerran itkenyt.

Itse edellisen eron jälkeen aloin seurustelemaan vasta kun 10 kuukautta oli ehtinyt kulua, ja sekin tuomittiin. Tämän toisen pidemmän parisuhteen jälkeen ei tulisi mieleenkään seurustella pitkään aikaan. Miten tässä voi edes treffeillä käydä kun sydän edelleen murtunut?

Raskasta alkaa haalimaan taas uusia kavereita.

Olen uupunut. Välillä mietin että josko vaan antaisi olla ja jäisi yksin…ei olisi ainakaan enään mitään ja ketään mitä menettää.”

Nimim. Aina hyljeksitty

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Ystävät valitsivat puolensa ja jäin eron jälkeen yksin”

 • Sosiaalinenkaisitten sanoo:

  Olin juuri lapsuudenkaverin kanssa reissussa ja hän sanoi, ettei ole koskaan matkustanut kenenkään kaverin kanssa, vain miehensä. Hän ei muutenkaan juuri tapaa omia kavereita vaan miehen kavereita kumppnrineen. Olin järkyttynyt! Itsellä oli eron jälkeen vähän aikaa pallo hukassa, mutta pian tajusin, että minulla on paljon ystäviä. Olen heihin lapsivuodet pitänyt yhteyttä ja hankkinut uusiakin.

  Kaveripiiriä ei kannata sulkea vaikka olisi hyvä parisuhde. Sosiaalinen laiskuus kostautuu jossain vaiheessa. Esim eroa on kiva tilittää jollekin joka tuntee sinut eikä kelle vaan😂

 • Myös eronnut sanoo:

  Kiinnostuksesta onko tässä kyse siitä, että aloittajalla ei ole ns omaa kaveripiiriä vaan sosiaalinen elämä rakentuu kumppanien kaveriparien ympärille. Tuntuu itsestä vieraalta, kun aina on ollut omat kaverit. Miehen kautta tulleet toki ovat jääneet, mutta en ole juuri sitä surrut

 • Jätetty sanoo:

  Minulla auttoi vain aika: kun ex oli jättänyt lennossa vaihtaen jo 3 avopuolisoa, alkoi ystävillä (osa minun entisiä ystäviäni) raksuttaa ett voikohan niihin exän puheisiin sittenkään luottaa

 • Riina sanoo:

  Pakko kysyä, että eikö sinulla ole parisuhteeseen alkaessa enää ollenkaan omia ystäviä vaan kaikki muuttuvat yhteisiksi? Siis tottakai puolisoni tuntee minun ystäväni ja minä hänen, ja vietetään joskus myös yhdessä aikaa. Pääsääntöisesti kuitenkin vietän aikaa ystävieni kanssa ihan keskenäni, ilman että mies on aina mukana. Ja hän viettää keskenään ystäviensä kanssa.

  Muutama yhteinen kaveripariskunta meillä on, joihin ollaan tutustuttu yhdessä kun oltiin jo suhteessa. Heistä en tiedä ”kumman puolen” valitsisivat jos meilletulisi ero. Mutta jos valitsisivat mieheni, niin en todellakaan jäisi yksin, sillä olen pitänyt kiinni omista ystävistäni.

  • Kasvettu yhdessä sanoo:

   Omassa elämässä mennään hyvin pitkiltä ns. yhteisilläkavereilla joita tavataan yhdessä pariskuntina tai erikseen naiset ja miehet, koska me ollaan oltu yhdessä 15vee saakka ja nyt jo 45vuotiaita eli elämässä on vain suunnilleen työkaverit jotka on omia kavereita. Elämä on vaan menny niin. Toivottavasti eroa ei oo tulossa.

 • Petetty sanoo:

  Kuulostaa tutulta. Meillä kävi vielä niin, että eropäätöksen jälkeen selvisi, että mies on varastanut meidän yhteiseltä tililtä rahaa mun selän takana 3 vuoden ajan, yhteensä n 5000 euroa pikkuhiljaa. Tästä en ole avautunut kuin lähimmille ystäville, koska hävettää ihan hulluna miten olin niin tyhmä ja sinisilmäinen. Ex on sukulaisille ja yhteisille esittänyt kovin loukattua ja kärsivää, lisäksi ruikuttanut, miten ei ole yhteisestä kodista juuri mitään tavaraa saanut mukaan. No, ei hän niitä tavaroita halunnut silloin niitä käytiin läpi ja toisekseen ne on 98% minun ostamia, niin huonekalut, astiat kuin työkalutkin. Eli oon siis se jota kusetettiin kunnolla ja josta tehdään syyllinen kaikkeen, koitapa siinä hymyillä iloisesti, kun ex tulee hakemaan lasta luokseen.

 • Vivian sanoo:

  Minulle kävi kutakuin myös noin joten kun aloin uuteen suhteeseen meillä on selkeästi sinun kaverit, minun kaverit ja vain harva yhteinen pariskunta kaveria.

  Exäni on huonoitsetuntoinen mies joka myös johtaa jatkuvaan valehteluun. Hänen itsetuntonsa lestänyt sitä että jätin hänet, joka tilaisuus kun esiintyy hän puhuu minusta pahaa seläntakana, valehtelee ja kieroilee minkä kerkeää. En jaksa mennä mukaan, joku päivä hän valehtelee väärästä ihmisestä vielä tai väärälle ihmiselle. Sitä päivää odotellessa..

  Yritä päästää irti ja ajatella että edessä on parempaa, tulevaisuudessa valitset huolellisemmin miehen ja ystävät.
  Virheistä oppii, parempi tämä tilanne nyt kuin 20 v päästä..

 • Pikkulintu sanoo:

  Menetin 20 vuoden yhdessäolon jälkeen puolisukua.
  Halusin erota manipuloivasta ja henkistä väkivaltaa käyttävästä puolisosta. Halusin kuitenkin pysyä ystävinä lasten vuoksi.
  Ex-puoliso katkaisi kaiken yhteydenpidon minuun ja käänsi puolisukua ja ystäväperheet minua vastaan.
  Totuus tulee kuitenkin kaikille jossain vaiheessa ilmi, ja viisaat ihmiset näkevät kolikon toisenkin puolen. Minun ei tarvitse todistella kenellekään mitään. Elän vain omaa elämääni ja nautin onnellisesta ja ihanasta perheestäni, minä ja lapset.

 • Takku sanoo:

  Tsemppiä sinulle.
  Ilmiö on täysin todellinen. Ystäväni menetti erossa hänelle todella tärkeitä ihmisiä. Miehensä yritti minuakin kääntää ystävääni vastaan ja vielä hyvin taidokkaasti (negatiiviset asiat verhottiin aina johonkin huoleen: huoli avovaimon toimeentulosta, päihteiden käytöstä, mielenterveydestä) ja varmasti olisikin ollut helppoa todeta että mieshän tässä on uhri ollutkin. Tiesin kuitenkin taustat ja miehen puheista sai myös kiinni sen, että hänellä on vahva oma intressi mustamaalata avovaimoaan.
  Edelleen olen asiallisissa väleissä miehen kanssa, luotto on mennyt kylläkin. Ystäväni ponkaisi onnellisempaan elämään, oli myrkkysoppaa hänen päänsä menoksi keitelty jo suhteen aikana ja häntä lannistettu vähä vähältä.
  Toivottavasti saat yhteyden entisiin ystäviisi. Kannattanee vain todeta että asioilla on kaksi puolta ja sinulta saa kuulla lisää.