Ilmiö on sekä eriskummallinen että yleinen: ystävät valitsevat puolensa eron jälkeen, ja ”väärään” osapuoleen ei enää pidetä yhteyttä.

Hyvätkin ystävyyssuhteet voivat katketa. Syynä saattaa olla pelko ”eron tarttumisesta”, virheelliset luulot eron syistä tai jokin muu. Monet eronneet kertovat, että yhteisistä kavereista ei enää koskaan eron jälkeen kuulu.

Se tuntuu pahalta ja surettaa, kertoo tämä nainen, jonka ystävät valitsivat puolensa:

”Tässä toisen parisuhteen kariuduttua huomasin saman asian kuin edellisen kanssa. Jäin eron jälkeen yksin.

Kaikki ystävät ovat valinneet ns. exän puolen, siitä huolimatta että olen ollut se tärkeämpi kaveri ja ystävä monelle.

Olen kuullut kuinka minua on mustamaalattu ja kerrottu asioita jotka eivät edes pidä paikkaansa. Enkä saa edes mahdollisuutta kertoa totuutta!!!

Kun koittaa jatkaa yhteydenpitoa eron jälkeen, ihmisillä tuntuu olevan aina kiire ja millon mitäkin syitä. Kuitenkin saan nähdä somessa kuinka minun exien kanssa juhlitaan ja vietetään aikaa.

Siinä on sitten luovuttanut enkä ole jaksanu enää pyydellä.


Kuva George Coletrain, ylin kuva Becca Tabert.

Ja miten se on hyväksyttävämpää että mies hankkii heti uuden, jopa viikko eron jälkeen. Sitä hypetetään somessa, ollaan onnellisia ja nämä meidän entiset yhteiset ystävät ovat niin onnellisia toisen puolesta. Se sattuu. Olen useamman kerran itkenyt.

Itse edellisen eron jälkeen aloin seurustelemaan vasta kun 10 kuukautta oli ehtinyt kulua, ja sekin tuomittiin. Tämän toisen pidemmän parisuhteen jälkeen ei tulisi mieleenkään seurustella pitkään aikaan. Miten tässä voi edes treffeillä käydä kun sydän edelleen murtunut?

Raskasta alkaa haalimaan taas uusia kavereita.

Olen uupunut. Välillä mietin että josko vaan antaisi olla ja jäisi yksin…ei olisi ainakaan enään mitään ja ketään mitä menettää.”

Nimim. Aina hyljeksitty

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Ystävät valitsivat puolensa ja jäin eron jälkeen yksin”

 • Pikkulintu sanoo:

  Menetin 20 vuoden yhdessäolon jälkeen puolisukua.
  Halusin erota manipuloivasta ja henkistä väkivaltaa käyttävästä puolisosta. Halusin kuitenkin pysyä ystävinä lasten vuoksi.
  Ex-puoliso katkaisi kaiken yhteydenpidon minuun ja käänsi puolisukua ja ystäväperheet minua vastaan.
  Totuus tulee kuitenkin kaikille jossain vaiheessa ilmi, ja viisaat ihmiset näkevät kolikon toisenkin puolen. Minun ei tarvitse todistella kenellekään mitään. Elän vain omaa elämääni ja nautin onnellisesta ja ihanasta perheestäni, minä ja lapset.

 • Takku sanoo:

  Tsemppiä sinulle.
  Ilmiö on täysin todellinen. Ystäväni menetti erossa hänelle todella tärkeitä ihmisiä. Miehensä yritti minuakin kääntää ystävääni vastaan ja vielä hyvin taidokkaasti (negatiiviset asiat verhottiin aina johonkin huoleen: huoli avovaimon toimeentulosta, päihteiden käytöstä, mielenterveydestä) ja varmasti olisikin ollut helppoa todeta että mieshän tässä on uhri ollutkin. Tiesin kuitenkin taustat ja miehen puheista sai myös kiinni sen, että hänellä on vahva oma intressi mustamaalata avovaimoaan.
  Edelleen olen asiallisissa väleissä miehen kanssa, luotto on mennyt kylläkin. Ystäväni ponkaisi onnellisempaan elämään, oli myrkkysoppaa hänen päänsä menoksi keitelty jo suhteen aikana ja häntä lannistettu vähä vähältä.
  Toivottavasti saat yhteyden entisiin ystäviisi. Kannattanee vain todeta että asioilla on kaksi puolta ja sinulta saa kuulla lisää.