Nuorten suosimasta keskustelusovellus Jodelista bongattua:

Nuori nainen pohtii, että ”Tuskin minäkään haluan seksiä enää vaihdevuosien jälkeen 40-vuotiaana. Miksi haluaisin?”.

Kyllä siinä meinasi mennä kaffet väärään kurkkuun tällaisella neljääkymppiä lähestyvällä tädillä. Ensinnäkin, ”vaihdevuosien JÄLKEEN 40-vuotiaana” – noh noh, ei ne vaihdevuodet sentään niin aikaisin ala! Ja toiseksi…olenko minäkin joskus luullut, että yli 40-vuotiaat eivät harrasta seksiä? Tai että naisten seksihalut loppuvat vaihdevuosiin?!

Toinen yleinen keskustelusovelluksessa esiintyvä harhaluulo on se, että nelikymppiset ja siitä vanhemmat eivät ole kokeneet seksissä mitään, eivätkä kokeile mitään, eivätkä ylipäätään ole kiinnostuneita seksistä.

Ajattelinko minäkin niin teini-ikäisenä tai parikymppisenä? Minkäköhän muiden harhaluulojen sitä uskoi pitävän paikkansa itseä vanhempien ihmisten kohdalla?

Keräsimme entisten nuorten harhaluuloja siitä, millaista on olla aikuinen:

”Niillä on aina rahaa. Vaikka ne sanoisivat, että ei ole, niin niillä on joku taikapankki jossa sitä rahaa kuitenkin on. Olisinpa ollut oikeassa.”

”Vanhempien ikäisillä ihmisillä ei ole mitään harrastuksia tai kiinnostuksen kohteita. Enintään koiranäyttely tai italian kurssi työväenopistossa. Muu aika istutaan sohvalla ja katsotaan telkkaria eikä kukaan kaipaa mitään muuta.”

”Ne on kadottanut vanhuuden takia johonkin niiden värinäön, ja sen takia kaikki on aina mustaa, harmaata tai sisustuksessa beigeä.”

”Ajattelin että nuorena on pakko matkustaa koska aikuisena ei voi. Lasten kanssa ei voi matkustaa, eikä keski-ikäinen tai vanhempi voi matkustaa muutenkaan. En muista mihin tämä perustui.”

”Aikuisella pitää olla auto. Siis se on pakko.”

”Aikuiset eivät osaa juoda alkoholia. Jos ne juovat sitä, niistä tulee kamalia ja ne oksentavat kaikkialle. Eiköhän suurin osa aikuisista käytä alkoholia hyvin hillitysti!”

”Ne ei tykkää matkustaa junalla/bussilla vaan omalla autolla, vaikka junassa pääsisi liikkumaan ja pääsisi ravintolavaunuun… Silti mieluummin ajetaan kotterossa yötä pitkin jonnekin Lappiin.”

”Aikuisella ihmisellä on lapsia. Aina. Piste.”

”Aikuiselle on tärkeää että sillä on:
-joulukoristeet
-pääsiäiskoristeet
-kesä/talvimatot
-jouluverhot
-mutta aina sama beige päiväpeite.”

”Ne KAIKKI osaavat tehdä munkkeja ja simaa. Meillä tehtiin siis vapuksi aina munkkeja ja simaa, ja siis se siman teko ja rusinoista ennustaminen oli mun mielestä ehkä korkeinta alkemiaa ikinä!”

”Ne lukee aina iltaisin kirjaa ja katsoo uutiset JOKA IKINEN PÄIVÄ. Että se on jotenkin tärkeä juttu.”

”Aikuiset haluavat pukeutua jakkupukuihin yms. eivätkä koskaan likaa vaatteitaan. Joskus parikymppisenä yritin käyttää jakkua, mutta äkkiä se loppui. Eriparisukissa mennään, tahroja rinnuksilla tuon tuostakin.”

”Aikuiset syövät aamulla järkevästi, eivätkä aloita päiväänsä Jacky-makupalalla. HAHAHAHAHAH!”

”Yli 25-vuotiaana ei pysty oppimaan mitään uutta, tai ainakaan yli 30-vuotiaana. Ei kieliä eikä tietokoneohjelmia yms., ja siksi vanhat ihmiset eivät osaa kuin englantia jos sitäkään, eivätkä pysty käyttämään mitään tietokoneita tai älypuhelimia.”

”Uskoin, että keski-ikäisillä ei ole mitään seksielämää. Nuoren ihmisen tyypilliseen tapaan kuvittelin myös, että olen ensimmäistä sukupolvea joka keksii tehdä sängyssä muutakin kuin perus lähetyssaarnaajaa…”

”Niillä on joku sisäänrakennettu kalenteri, joka kertoo milloin pitää vaihtaa lakanat (ja ne jouluverhot) ja milloin istutetaan parvekekukat. Odotan edelleen sen aktivoitumista.”

”Jos yli 30-vuotias on baarissa tai festareilla, hänellä on päässä jotain vikaa. Ihan tosissaan uskoin että siihen liittyy jotain kehitysviivästymää tai vastaavaa, koska aikuinen EI VOI HALUTA olla baarissa tai festareilla. Kun aikoinaan tuli joku K50-disko, ajattelin että sitten vanhat ihmiset käyvät siellä kerran elämässään muistelemassa edellistä baarikertaa 25 vuotta sitten, eivätkä koskaan enää mene uudestaan.”

Mitä harhaluuloja sinulla oli? Vai pitivätkö luulosi jopa paikkansa?! Kerro kommenteissa!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Yli nelikymppisillä ei ole seksielämää ja muut nuorten uskomukset”

 • Ei vieläkään aikuinen sanoo:

  Lapsena ajattelin, että aikuiseksi kasvettuani (yli 20 vee) kuuntelen vain iskelmämusiikkia, en enää rokkia/poppia. Oon nelkyt ja risat, enkä vieläkään lämpene iskelmälle. Ehkä en oo vielä aikuinen. 😂

 • Tarttis muutakin ko puhetta sanoo:

  No tottahan ainakin tuo on että yli neljäkymppisillä ei ole seksielämää. Meinaan koettu on että miehet vaan puhuu kyvyistään mutta tosipaikan tullen ei tuu mitään muuta kuin pari työntöä sisään ulos ja ähkäisy ja se oli siinä.

 • Repa sanoo:

  Ajattelin, että nuorena täytyy humaltua, koska aikuisena ei voi. Little did I know.

 • Ei ehkä 70-luvulla syöneetkään sanoo:

  Ajattelin että aikuiset ei syö karkkia.

 • Nyt hieno nainen sanoo:

  Ajattelin noin 10v että miehet ja hienot naiset eivät aikuisina käy paskalla🤣