Pissalle ennen ja jälkeen seksin, on ohje jota meille on toitotettu pitkään. Nyt tämä ohje on kiistetty.

Urologi David Kaufman väittää, että ohje käydä ennen seksin harrastamista pissalla, on oikeastaan haitallinen, ja että seksiä edeltävä pissalla käynti voi lisätä virtsatieinfektion todennäköisyyttä.

Kaufmanin mukaan on tärkeää, että pissalla käy vasta seksin jälkeen. Koko vessareissun idea perustuu siihen, että virtsasuihku huuhtoo virtsaputkeen mahdollisesti kulkeutuneet bakteerit pois. Siksi on tärkeää, että pissaa tulee tarpeeksi ja tarpeeksi isolla paineella. Jos vessassa käy jo ennen seksin, voi olla että tämä ei toteudu.

Kaufman väittää, että pissalla käynti ennen seksiä on merkittävin syy siihen, että virtsatietulehdus iskee.

Naiset saavat virtsatieonfektion helposti siksi, että virtsaputki on niin lähellä vaginaa ja peräaukkoa, joten bakteerit pääsevät sinne helposti. Lisäksi joidenkin naisten anatomia on sellainen, että he saavat tulehduksen muita helpommin.

Vältä virtsatieinfektio näin:

– Juo riittävästi

– Tyhjennä virtsarakko kokonaan kun käyt pissalla

– Vältä kylpyä ja hajustettuja pesuaineita, suosi suihkua ja hajustamattomia tuotteita

– Pyyhi edestä taaksepäin

– Käy pissalla seksin jälkeen – käy myös ennen, jos se toimii sinulle. Yllä mainittu on yhden asiantuntijan näkemys!

– Käytä puuvillaisia alusvaatteita

– Monet uskovat, että karpaloa sisältävistä tuotteista ja maitohappobakteereista on apua

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 2 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

2 vastausta artikkeliin “Voiko tämä keino ehkäistä pissatulehdukset?”

  • Muikkunen sanoo:

    Seksielämän aloitettuani alkoivat myös toistuvat pissatulehdukset. Olin joka kuukausi jollakin antibioottikuurilla. Tein kaiken, niin kuin neuvottiin, mutta silti pissatulehdukset uusivat. Lopulta sain estolääkkeen pissatulehduksiin, otin lääkkeen aina seksin jälkeen. Lopulta tämäkin antibiootti muuttui resistenssiksi, eli ei enää tehonnut bakteeriin. Olin epätoivoinen. Kaikki seksihalut hävisivöt, kun lopputuloksrna oli uusiutuva pissatulehdus. Vadta vuosien jälkeen kojenut sairaanhoitaja vinkkasi minulle kondomin ja liukuvoiteen käytön. Miten yksinkertaista! Kondomia ei köytetty ehkäisyn vuoksi (minulla oli e-pillerit käytössä), vaan se ehkäisi pissatilehdukset. Käytin kondomiehkäisyä kumppanini kanssa puolisen vuotta, eikä yhtään pissatulehdusta tuona aikana. Sen jälkeen aloimme käyttää liukuvoidetta, joka ehkäisi tehokkaasti ylimääräistä hankausta. Tämän jälkeen pissatulehdukset loppuivat. Lääkärit epäilivät ajoittain klamydiaa tms sukupuolitaudin olevan tulehduksien takana, mutta nämä testit olivat aina puhtaat.

  • Hanna sanoo:

    Mulle toimiva kikka on erää urologin neuvo käydä pissalla ja laittaa Betadine-voidetta virtsaputken suulle yhdynnän jälkeen. Tällä pääsin eroon estolääkityksestä ja kaks kertaa kahdeksan vuoden aikana ollu vti entisen joka toisen kuukauden sijaan.