Reippaan lempimissession jälkeen sydän hakkaa, on hiessä ja voimatkin ehkä loppu. Luulisi siis, että seksi käy liikunnasta.

Mutta miten on?

Quebecin yliopiston liikuntatieteen professori Antony Karelis tutki tiimeineen 21 heteroparin seksin harrastamista ja analysoi, olisiko siitä treenin korvaajaksi.

Tutkijat eivät sentään tunkeneet parien makuuhuoneeseen, mikä ehkä olisi saattanut nostattaa parien sykettä entisestään, eivätkä parit myöskään joutuneet lemmiskelemään laboratorio-olosuhteisiin. Sen sijaan he saivat ohjeen harrastaa seksiä neljä kertaa kuukauden aikana ja pitää samalla ranteessa olevaa mittauslaitetta.

Laitteiden mukaan miehet kuluttivat seksisession aikana noin 101 kilokaloria ja naiset 69,1. Minuuttia kohden taas kaloreita paloi keskimäärin 4,2 miehillä ja naisilla 3,1. Tarkkaa kilokalorikulutusta ei voi määritellä, koska se vaihtelee ihmisestä ja parista toiseen. Isokokoiset ihmiset kuluttavat enemmän kuin pienikokoiset, joten se selittää osan miesten ja naisten eroista. Lisäksi mies saattaa olla enemmän liikettä tekevä osapuoli. Siihen, kuinka paljon seksissä kuluttaa energiaa, vaikuttavat myös sairaudet, kyseisen päivän vointi ja moni muu tekijä.


Kuva Vidar Nordli Mathisen, ylin kuva Notavandal.

Tutkijat huomauttavat myös, että kaikki tutkittavat olivat parikymppisiä, normaalipainoisia heteroita, joten kaikkia kattavia johtopäätöksiä ei tämän tutkimuksen perusteella voi tehdä.

Tutkittavat harrastivat seksiä eri asennoissa, joten nämä luvut eivät koske ainoastaan lähetyssaarnaaja-asentoa. Maalaisjärki tietysti kertoo, että mikäli toinen on asennossa liikkumaton, hän kuluttaa vähemmän kuin aktiivisesti liikkuva osapuoli. Asennon haastavuus vaikuttaa sekin. Jos mielessäsi on kamasutra-temput käsillä seisten, energiaa kuluu enemmän ja treenihyötykin on laajempi kuin pelkkä sykkeen kohotus. Jos oikein haluat kuntoilla, kannattaa siis panostaa haastaviin asentoihin, esimerkiksi toisen nostamiseen syliin seisteissä tai vastaaviin.

Mitä kauemmin seksisessio kestää, sitä enemmän kaloreita palaa. Asentojen vaihtelustakin on apua. Yhdyntään saa lisätehoja myös tietoisesti jännittämällä lihaksia, mutta eri asia sitten on että kannattaako seksiin suhtautua treenimuotona vai olisiko parempi vain heittäytyä hetkeen… Tosin lantionpohjalihasten jännittäminen voi olla nautintoa (ja tehoja!) lisäävä tekijä, sukupuolesta riippumatta.


Kuva Mahrael Boutros.

Kuntoilumielessä ei myöskään kannata harrastaa suuseksiä, jollei sitten kehittele siihenkin jotain eksoottista asentoa. Tutkijat kun valitettavasti tulivat siihen tulokseen, että perus yhdyntä on tehokkaampaa treeniä.

Tutkijat totesivat myös, että seksillä ei voi korvata liikuntaa. Mikä harmi! Lukuisia terveyshyötyjä lemmiskelystä toki on, joten hyvinvointia se kyllä edistää. Ja jos ei mikään muu sykettä nostava touhu kiinnosta, niin toki vällyissä peuhaaminen on ehdottomasti tyhjää parempi! Sitä paitsi seksiä varten ei tarvitse mennä ulos räntäsateeseen lenkkipolulle, vaan saa pysyä lämpimässä sängyssä.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Voiko seksillä korvata liikunnan? Tämä on totuus!”

  • Äiti 74 sanoo:

    Vain 4 kertaa kuukaudessa, määrä pitäis olla ainakin tuplat mieluiten triplat. Tyhmä tutkimus, jos on pitänyt rajoittaa seksi vain 4 kertaan kuukaudessa. Seksiä pitää harrastaa ainakin 2-3 kertaa viikossa.