Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä bertil’s health.

Virtsatieinfektio, eli tutummin pissatulehdus. Tai lyhemmin VTI. Vaiva joka on tuttu vähintään puolelle lukijoista, sillä jopa puolet naisista sairastaa ainakin yhden VTI:n elämänsä aikana. Ja vaikka lukija olisi mieskin niin ehei siltä välttämättä välty vain sen varjolla että ei ole vaginaa.

VTI:stä voi pääsääntöisesti syyttää bakteereita, jotka nousevat virtsaputkea pitkin virtsarakkoon ja pistävät siellä sitten pöpöbileet pystyyn. Eli aiheuttavat tulehduksen. Ja vaikka siitä onkin vuosikymmeniä varoiteltu, niin pissatulehdusta ei saa pelkästään palelluttamalla pyllynsä vaikka lumihangessa istumalla tai liian vähissä vaatteissa pakkassäässä kekkaloimalla, vaan tulehduksen aiheuttaa aina bakteeri. Kylmä kyllä joidenkin mukaan voi altistaa bakteereille, mutta ilman itse pöpöä ei tulehdustakaan tule. Kuitenkin on olemassa asioita jotka edesauttavat bakteerien nousua, ja niistä, ja kuinka niiden bakteerialtistusta voisi vähentää, kerromme seuraavaksi.

Kuva Sharon McCutcheon.

Seksi

Niin hauskaa kuin se onkin niin sekstailu altistaa myös virtsatieinfektioille. Johtunee siitä että kun siellä alapään alueilla paljon puuhaillaan niin myös bakteerien mahdollisuus nousta bilettämään kasvaa. Siksi varsinkin aktiivisemman leikkikauden aikana kannattaa muistaa huolehtia hygieniasta leikkien keskellä, ja huolehtia myös nestetasapainosta. Kuivat limakalvot ovat nimittäin VTI:n ohella toinen syy pimpin kutinalle ja kirvelylle, ja limakalvojen hyvinvointiin voidaan vaikuttaa myös sisäisesti, ja tarvittaessa nappaamalla sänkypuuhiin mukaan myös liukkaria.

Karanteeni

Toisilla lisääntyy sekstailu karanteenin aikana, joka voi johtaa infektioärsyyntymiseen, kuten aiemmin jo kerrottiin, tai sitten lisääntyy vaan yleinen ärsytys, varsinkin puolisoa kohtaan, joka ei kyllä varmasti ollut läheskään näin ärsyttävä ennen tätä pakollista eristäytymiskautta.

Joillakin etätyöskentely ja sosiaalinen eristäytyminen ovat myös vaikuttaneet siten että henkilökohtaisen hygienian taso on päässyt hetkellisesti laskemaan, koska ei saa lähteä mihinkään eikä nyt suoratoistoa varten viitsi tälläytyä. Liika peseytyminen on toki myös haitallista, varsinkin itsensä puhdistaville elimille kuten pimpille, mutta kyllä alapesu kannattaa kuitenkin muistaa ainakin kerran päivässä. Ilman saippuaa, saippualla peseminen voi aiheuttaa myös ikäviä tunteita alapäässä!

Kannattaa myös muistaa hiivatulehdus ja sen ehkäisy. Kotikaranteenissa joillakin on kuulemma saattanut lähteä herkkujen syönti vähän käsistä. Ei tietysti tarkoiteta ketään erityisesti, eikä varsinkaan itseämme, mutta tiesittekö että kakkujakin saa kotiinkuljetuksella tänä keväänä? Liiallinen sokerin syöminen kuitenkin voi aiheuttaa mm. hiivatulehduksia, ja VTI:n ohella myös hiiva kutittaa ja kirveltää alapäätä!

Vääränlaiset alusvaatteet

Tässä pitäisi ehkä ottaa mallia sinkkuystävältä ja kulkea kommandona kesät talvet. Tai vähintään yöaikaan. Pimpin pitää saada hengittää! Jos kommando ei ole vaihtoehto niin valitse ainakin kunnon mummokalsarit, koska bakteerit suorastaan rakastavat liftata stringien persnarun kyytiin ja näin kulkea ees ja taas, ja taas takaisin alapääalueella. Jätetään stringit sinne spessutilanteisiin, tai unohdetaan ihan kokonaan jos siltä tuntuu!

Jos VTI, tai hiivatulehdus, kuitenkin yllättää vaikka kuinka tunnollisesti oletkin noudattanut näitä meidän huippuohjeita, mutta tuntemukset ovat sen verran lieviä että lääkärireissu ei ihan nyt nappaisi, niin kannattaa ainakin kokeilla itsehoitotuotteita. Vanha kansa on iät ajat käyttänyt pissavaivoihin karpaloa, eikä syyttä, sillä myös tutkimusten mukaan karpalon sisältämät proantosyanidiinit vähentävät haitallisen E.coli-bakteerin tarttumista kasvualustaan. KarpaLact Strong sisältää myös maitohappobakteereita, joiden avulla taas uhitellaan hiivaa. Hyvät maitohappobakteerit täydentävät elimistömme omia suolistobakteereja, ja rajoittavat pahojen bakteerien ja hiivojen kasvutilaa. Vatsahappomme ovat vahvoja, joten niiden kanssa on syytä käyttää karpalouutetta, joka on suojattu vatsan hapoilta, jotta tuotteesta saa parhaan hyödyn irti.

Bertil’s healthin KarpaLact Strong on karpalouute- ja maitohappobakteerivalmiste naiselliseen hyvinvointiin. KarpaLactin vakioitu Cran-Max® -karpalouute sisältää koko karpalon; mehun, kuoret, hedelmälihan ja siemenet. Marjan kaikki luonnolliset aineosat on säilytetty uutteessa ennallaan. Kaupallisen yhteistyön merkeissä Huono Äiti suosittelee tuotetta kaikille itsestään huolehtiville naisille ikään katsomatta. Toimii sekä kuuriluontoisesti esim. antibioottien yhteydessä tai säännöllisesti vaivojen ennaltaehkäisyyn! Lisää voit lukea täältä.

❤️HALUATKO OSALLISTUA NAISELLISEN HYVINVOINNIN TUOTEPAKETIN ARVONTAAN? ❤️Hyvä! Kommentoi juttuun tai Huonon Äidin somekanaviin, että haluat kokeilla. Arvonta tapahtuu 3.5. Huomaa, että Huono Äiti ei koskaan kysele sinulta luottokorttinumeroita tai muuta henkilökohtaista. Voittajalta pyydetään yhteystiedot palkinnon lähettämistä varten. EDIT! Naisellisen hyvinvoinnin tuotepaketin arvonta siirtyy, uusi arvontapäivä 14.5.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 75 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

75 vastausta artikkeliin “Virtsatieinfektio. Se tästä enää puuttuu”