Pikkujoulut. Siellähän pettää. Pettäminen on niin todennäköistä, että monet luulevat, että sille ei ole mitään tehtävissä. Mutta näillä vinkeillä saatat onnistua! Ehkä…

Siitä, miksi pikkujouluissa on pakko pettää, liikkuu monia teorioita. Pikkujoulun ajoittuminen vajaan puolen vuoden päähän juhannuksesta saattaa olla laukaiseva tekijä, joka aiheuttaa tämän suomalaisihmiselle lajityypillisen käytöksen, hieman samaan tapaan kuin kaikki sopulit lähtevät yhtä aikaa vaeltamaan. Biologinen pohja tälle lienee se, että lajimme pyrkii varmistamaan jälkeläisten tasaisen syntymisen, koska kukaan ei jaksa viettää niin paljon synttäreitä kuin pitäisi, jos lähes kaikki suomalaiset syntyisivät juhannusyön tuotoksina maaliskuussa.

Useat uskovat, että pikkujoulujen järjestäjät lisäävät glögiin jotakin ainetta joka – päinvastoin kuin Suomen armeijan kuuluisa ”jarru” – lisää seksuaalista halukkuutta. Toiset väittävät, että kyseessä on salainen yhdiste, jonka reseptiä säilyttää Joulumuori salaisessa kaapissaan (tämä selittää kaikki ne tontut), toisten mukaan aine on meille ihan tuttu ja nimeltään alkoholi.

Tämä juuri tekee pettämistä vastaan taistelun niin vaikeaksi! Biologiaa ja mystistä yhdistettä on hyvin hankala vastustaa. Toivomme onkin siinä, että hillittömän vieraiden kanssa lemmiskelyn aiheuttaja tosiaan on alkoholi!!!

Keinoja on käytännössä kaksi. Riskaabeli ja terveellinen. Terveellinen vaihtoehto on se, että pikkujouluihin osallistuva henkilö ei nauti lainkaan alkoholia. Tällöin häntä alkaa väsyttää aikaisin, ja hän haluaa kotio nukkumaan oman siipan viereen! Tämä keino toimii myös siksi, että henkilön arviointikyky ja impulssikontrolli pysyvät normaalilla tasolla. Etuna on sekin, että koska henkilö ei humallu, hän näkee muiden käytöksen sellaisena kuin se on: örvellyksenä, sekoiluna ja jankkaamisena, joka ei herätä himoja!

Toinen vaihtoehto on ns. perskännit. Mitä suuremman tuiterin henkilö onnistuu kiskomaan ja mitä todennäköisimmin hän alkaa pahoinvoida, sitä epätodennäköisempi on hänen kykynsä pettää. Etuna on myös kaatokännisen ja oksulle haisevan ihmisen epämiellyttävä olemus, joka pitää mahdolliset vikittelijät loitolla!

Mutta koska kaikki eivät pidä kummastakaan näistä vaihtoehdoista, on syytä muistuttaa vielä muutamista turvallisuustekijöistä, jotka suojelevat pettämiseltä:

– Varsinkin jos olet nainen: sheivaa, kuori ja kosteuta koko kroppa, ja pue pikkustringit ja sukkanauhat. Ikinä, siis IKINÄ, ei käy flaksi silloin kun tämän on tehnyt! Älä missään tapauksessa mene pikkujouluihin karvaisena ja reikäisissä mummokalsareissa, koska silloin on vienti suurempi kuin putin-juustolla!!

– Vältä ehdottomasti seuraavia paikkoja: keittiö, kopiohuone, jonkun työhuone, syrjäinen vessa, tanssilattia, snägäri, taksijono, jaettu taksi, jaettu hotellihuone. Istu muista erillään nurkassa tai liiku vain suuressa porukassa.

– Keskustele vain ja ainoastaan sote-uudistuksesta paitsi siinä tapauksessa että seurassasi on joku, jossa tämä aihe aiheuttaa intohimoja. Ihan mitä tahansa intohimoja. Yksi intohimo johtaa toiseen ja siinä sitä sitten ollaan sisäkkäin tai jotenkin sillä tavalla kuin ei kuuluisi.

– Samasta syystä pysy kaukana niistä, jotka julistavat RAKASTAVANSA joulua tai syövät homejuustoa piparin päällä, heidänkin kanssaan menee överiksi ihan justiinsa nyt.

– Jos sinua seksuaalisessa mielessä kiinnostava henkilö lähestyy, huuda tälle mene pois! ja juokse karkuun.

– Jos sinua lähestyy kehityspuolen Marjut tai talousosaston Jani, huuda mene pois! ja juokse karkuun, sillä pikkujoulut eivät varsinaisesti kysy että kiinnostaako henkilö sinua, siellä nimittäin alkaa kiinnostaa.

Vielä lopuksi tehovinkit oikein pahoihin tapauksiin:

– Älä mene pikkujouluihin. Kotona et voi pettää, ainakaan jos puoliso on kotona.

– Mene pikkujouluihin mutta älä petä. Yllättävä, mutta kokeilemisen arvoinen kikka!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia