Joo joo, sivistävät romaanit ja design-vaatteet ovat ehkä ne lahjat, mitä sinä haluat ostaa lapsellesi. Mutta unohda saman tien idyllin väsääminen, oikeassa joulussa pärjää eri eväin!!

Totta kai voit ostaa myös nättejä villapaitoja ja leluja, jotka näyttävät nätiltä hyllyssä, mutta tämä sinun täytyy tietää: osta herran tähden jotain mikä antaa lapselle tekemistä!! Mitä enemmän ja mitä pidemmäksi aikaa, sen parempi!

Koska hommahan ei aattona suinkaan mene niinkuin idyllisissä jouluelokuvissa tai kiiltokuvissa tai missään kuvissa. Ehei, se menee kuulkaa näin:

5:00 lapsi herää

5:03 lapsen saa vakuutettua että on yö ja joulupukkikin nukkuu vielä, jess!

5:06 lapsella on pissahätä ja hän taisi ehkä juuri kuulla joulupukin…

5:08 päätetään että lapsi kuuli joulupukin ja lapselle annetaan lahja, jonka parissa puuhailla edes vartti jooko pliis että vanhempi saa nukuttua!

5:10 lapsi värittää ja vanhempi on taju kankaalla.

6:30 joulun ihme! Vanhempi on saanut nukkua kun lapsi oli värityshommissa!

6:35 – 7:03 aamiaista ja kitinää siitä, joko joulupukki tulisi?

7:05 tuleeko pukki jo? -kyselyt rattoisasti jatkuvat, vanhempi harhauttaa joulukuusen koristeilla ja pipareilla.

7:18 harhautus onnistunut tähän asti, ei kysymyksiä ehkä kymmeneen minuuttiin. Hahaa!

7:20 koska pukki tulee? Aargh lapsi muisti sen taas. Kohta lapseni, kohta.

7:23 äitiiii kohta on jo mennyt missä pukki on?!

7:34 äiti tunkee suuhunsa kokonaisen joulutortun ettei alkaisi huutaa, että nyt loppuu toi kysely tai pukki ei tule ollenkaan!!!

7:40 ehkä tuolla rapistaa tonttu? Ehkä tonttu on jättänyt jotain kivaa askarreltavaa siihen asti, että joulupukki tulee ja koko perhe säilyy täysjärkisenä!!!

Ja niin edelleen siihen hetkeen kun se joulupukki lopultakin tulee, ja lapsi juoksee pakoon vanhemman selän taakse itkemään! Onneksi lahjat helpottavat ja seuraavana vuonna rumba alkaa alusta!!

Muista siis vanhempi: jo aamusta voi ihan hyvin antaa lahjan. Kaikki pysyvät paremmin joulumielellä, kun odotus ei vie ihan räjähdyspisteeseen. Toiseksi: paras lahja on sellainen, joka pitää piltin puuhassa! Ties vaikka saisit itse torkuttua sillä välin kun lapsi askaroi lahjan parissa!

Puuhassa pitävät lelut, pelit ja askartelu säästävät kaikkien hermoja. Vielä ehdit tilata viime hetken lahjat ja muun ajanvietteen jouluksi.

Martinexin nettikaupasta saat alekoodilla JOULU25 -25 % koko valikoimasta maanantaihin 18.12. asti! Kun tilaat ma 18.12. mennessä niin paketit ehtivät vielä jouluksi.

PS. Tämä on kaupallinen yhteistyö Martinexin kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Vanhempi älä tee tätä joululahjavirhettä!”

 • em sanoo:

  jouluaamuvinkki: meillä oli semmoinen lelukaappi, johon keräsin ns. ”vaihtolelut” – kun sitä roinaa oli niin järjettömän paljon. Lapsilla oli siis arjessa esillä tietty määrä leluja ja tiukasti suljetussa kaapissa kaikki kivat lelut.
  Jouluaamuna ne saivat ryöstää kaapin ja leikkiä ihan kaikella. (ja vaikka kaikki muut paikat oli siivottu, ei tarvinnut kerätä koko joulupyhinä leikkejä pois)

  Yhtenä vuonna ne meinasivat unohtaa leikeissään joululahjat kokonaan (ja me unohdimme ihan kaiken, kun oli niin siunattu rauha).
  Seuraavana vuonna emme antaneet lelulahjoja, annoimme koko kaapin.

  Sitten ne olivatkin jo niin isoja, että kilon purkki nutellaa riitti.