Unettomuus on sietämätön vaiva joka pilaa sekä yöt että päivät. Siitä kärsivä lienee kokeillut kaikki mahdolliset kikkakolmoset, mutta tässä vielä yksi josta saattaa olla apua.

Unettomuus on yleinen ongelma, joka vaivaa varsinkin stressaantuneita ja esimerkiksi valvottavien lasten vanhempia. Kun tottuu herätyksiin ei välttämättä pysty nukkumaan silloinkaan kun lapsi nukkuu. Hereillä pitävät myös kaikenlaiset huolet ja murheet sekä ylikuormitus.

Unettomuus on niin hankala vaiva siksi, että unen tulo edellyttää rentoutumista, mutta jos joutuu pelkäämään saako unta tänäkään yönä, rentoutuminen on hyvin vaikeaa. Tämän tekniikan pitäisi kuitenkin auttaa siinä.

Tämä nukahtamistekniikka on Yhdysvaltojen armeijassa kehitetty. Pohjana on se idea, että haastavissa oloissa sotilaat pystyisivät nukahtamaan mahdollisimman nopeasti. Riittävän unen ansiosta he tekisivät vähemmän virheitä. Jokainenhan tietää, miten valvominen vaikuttaa ajatteluun, yleiseen skarppiuteen ja vaikka kykyyn ratkaista ongelmia.

Väitetään, että tämän tekniikan avulla nukahtaa kahdessa minuutissa. Kuuden viikon harjoittelun jälkee tekniikan pitäisi toimia 96% todennäköisyydellä. Ja pelkästään 120 sekuntia riittää!

Nukahtamistekniikka koostuu rentoutus- ja hengitysharjoituksista sekä mielikuvien hyödyntämisestä.


Kuva Rawpixel.

Tee näin:

– Ensiksi pitää rentouttaa kasvojen lihakset. Rentouta niin kieli, leuka kuin silmienkin ympäristö.

– Seuraavaksi rentouta hartiat ja laske ne mahdollisimman alas.

– Rentouta myös käsivarret vuorotellen.

– Hengitä syvään, ja hengittäessäsi ulos rentouta rintakehä.

– Rentouta jalat alkaen reisistä ja siitä alaspäin.

– Kymmenen sekunnin rentoutumisen jälkeen tyhjennä mielesi kokonaan.

– Mielikuvat voivat auttaa mielen tyhjentämisessä: kuvittele olevasi tyynen järven keskellä kanootissa, yläpuolellasi pelkkää sinistä taivasta. Tai että makaat mustasta sametista tehdyssä riippumatossa säkkipimeässä huonessa.

– Lopuksi voit toistaa 10 sekunnin ajan lausetta ”älä ajattele”.

Mikäli tätä tekniikkaa harjoittaa säännöllisesti, nukahtamisen pitäisi muuttua hyvin helpoksi. Unettomuus tietenkin on monisyinen ongelma, johon voi olla hyvin hankala löytää ratkaisua, mutta ei kokeilemisesta haittaakaan ole. Kaikenlainen rentoutuminen sekä ongelmissa tai nukahtamisen vaikeudessa pyörivien ajatusten hiljentäminen ovat varmasti avuksi.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Vaivaako unettomuus? Tällä kikalla nukahdat HETKESSÄ”