Eroja tulee myös uusissa liitoissa. Aiemmasta ollaan varmasti viisastuttu, mutta elämä saattaa heittää eteen kaikenlaista, ja joskus uutta eroa ei voi välttää.

Mitä uusperheen erossa tapahtuu? Mitä käy lapsipuolille ja isä- tai äitipuolille? Heillä kun ei ole mitään tunnustettua asemaa, ei lain silmissä eikä muutenkaan. Ex-isäpuoli tai ex-äitipuoli on täysin lasten biologisten vanhempien hyväntahtoisuuden varassa. Ja sitä ei välttämättä ole, erossa kun menee helposti välit ja suhde toisen ex-puolisoon on saattanut alunperinkin olla kitkainen.

Entä miten tässä kuviossa pärjäävät lapset, kun elämästä poistuu tärkeä aikuinen, ehkä selittämättä ja yllätyksenä?

Uusperheestä eronnut äiti kertoo:

”Entäs me ex-äitipuolet!? Minkä takia meillä ei ole mitään oikeuksia?

Onko kenenkään päähän tullut mieleen että myös minä olin mukana kasvattamassa exän lapsia? Vietin aikaa heidän kanssaan, peittelin sänkyyn, luin kirjoja, pesin kakkapyllyjä. Sain paljon haleja, suukkoja. Puhalsin pipit pois, otin syliin kun harmitti. Naureskeltiin kun isi teki hassuja juttuja.

Minun lapset, hänen lapset ja meidän yhteiset lapset, mun perhe. Exää ei ole ikävä! Mutta hänen lapsia on! Nyt kukaan ei kerro että miten heillä menee.


Kuva Shutterstock, ylin kuva Kristina Tripkovic.

Yritin ottaa yhteyttä heidän äitiin mutta en saa vastausta. Hänen lapsensa olivat osa mun elämää 6 vuotta. Ja nyt en saa edes tietää että miten meni ekaluokka, tai mitään muutakaan. Se tuntuu pahalle.

Mun on ikävä niitä bonuslapsia niin paljon että sydän särkyy. Minkä takia lapsilla ei voi olla montaa tärkeää aikuista elämässä? Vaikka tulisi ero ni miksi meidät ex-äitipuolet ja isäpuolet poistetaan kuvioista? Kaipa ne lapsetkin meitä ikävöi?”

Nimim. Ex-äitipuoli

Tämä keskustelunavaus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus alla olevalla lomakkella. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Äitipuolella ei ole erossa mitään oikeuksia…”

 • Tinkerbell sanoo:

  Ikävä tilanne, mutta voiko syynä olla tapa jolla se äiti- tai isäpuoli tuli alunperin lasten elämään? Jos esim.uusi suhde alkoi peittämällä lasten biologista vanhempaa niin on varmasti aika luonnollista jättää vastaamatta yhteydenottopyyntöihin.

  Tässä siis yksi mahdollinen skenaario pohdittavaksi

 • Monimuotoäiti sanoo:

  Niinpä. Puhumattakaan lapsista jotka ikävöivät sisaruksiaan.

 • Rakastan lapsiasi kuin omiani sanoo:

  Kuulostaapa tutulta, ihan niinkuin itse olisin kirjoittanut. Aikusilla on ikävä lapsia ja lapset kaipaavat tuttua aikuista rinnalleen. Tuskin kellään lapsella on liikaa rakastavia aikuisia lähellä? Itse en ainakaan halua sulkea omalta lapseltani mitään yhteyttä, vaikka aikuisten parisuhde ei toiminutkaan.