Instagramiin on päivittynyt uusi ominaisuus, josta näkee milloin olet viimeksi avannut sovelluksen. Hieman kiusaannuttavaa, jos tykkäät roikkua Instassa jatkuvasti…

Ominaisuus toimii samalla tavalla kuin WhatsAppin tai Messengerin läsnäolotieto, ja se näkyy vain seuraajillesi tai niille, joiden kanssa olet lähetellyt yksityisviestejä.

Uusi ominaisuus on automaattisesti päällä. Jos se häiritsee sinua, saat sen pois asetuksista: asetukset > näytä toiminnan tila.

Jos asetuksistasi ei löydy tuota kohtaa, ominaisuus ei ole vielä päivittynyt sovellukseesi. Se on kuitenkin tulossa myöhemmin.

Muista Instagram-stalkkauksessa myös seuraavat seikat:

– Kuvia on voinut zoomata jo jonkin aikaa. Katsoja voi siis tarkastella kuvien yksityiskohtia.

– Yritystilin pitäjä saa tiedon, jos tallennat hänen julkaisunsa. Hän ei näe, kuka julkaisun on tallentanut, mutta sen, kuinka monta kertaa kuva on tallennettu.

– Jos stalkkaat Instassa ja tykkäät vahingossa stalkkauksen kohteen kuvasta, mitään ei ole tehtävissä. Julkaisija saa ilmoituksen tykkäyksestäsi vaikka peruisit sen.

– Lisää kuvia stalkkauksen kohteesta näet profiilin kohdasta, josta löytyvät kuvat joihin käyttäjä on merkitty:

Läsnäolostalkkauksessa muista seuraava:

– WhatsAppissa ja Messengerissä läsnäolotietosi näkyvät jos et piilota niitä.

– Messengerissä kaikki ”Messengeriin lisätyt” näkyvät läsnäololistassa. Nekin, joiden kanssa on ainoastaan tehnyt kauppoja Facebook-kirpputorilla…

– WhatsAppissa et näe muiden läsnäoloa jos piilotat omasi.

– Voit lukea viestejäsi esikatselun verran ilman että läsnäolosi päivittyy, jos laitat puhelimesta lentokonetilan päälle. Huom. Älä avaa viestejä!

Ihan jo oman ja lastesi turvallisuuden takia muista:

– Ota puhelimen kameran asetuksista pois oikeus käyttää sijaintia. Se voi olla kiva vaikka matkoilla, mutta arjessa sitä ei tarvitse. Sijaintitieto jää kuvan tietoihin vaikka kuvan lähettäisi eteenpäin, ja sillä perusteella voi selvittää esimerkiksi kotiosoitteesi.

Muista myös seurata Huonoa Äitiä Instagramissa @huonoaitiofficial!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia