Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Muutaman vuoden uusioperheen pyörityksen jälkeen meillä on vihdoin uusioperhe joka toimii! Lapset ovat onnellisia ja kaikille tärkeitä, exät ja nyxät ja nyxien exät tulevat kaikki toimeen ja kaikki ovat aidosti onnellisia niin itsensä kuin muidenkin puolesta. Asiat hoituu helposti puhumalla ja elo rullaa. Unelmaa eikö? Se, mikä tästä tekee ei niin unelmaa, on liian hyvät välit.

Ovatko hyvät välit oikeasti sitä, että exä tuuttaa viestiä joka ikinen päivä? Tottahan toki, lasten asioista pitää puhua, mutta joskus voisi miettiä sitä, että antaa exän perheelle rauhan olla, tarvitseeko oikeasti pistää tämä viesti juuri nyt vai voisiko muutaman päivän asiat tiivistää yhteen viestiin, varsinkin jos ne eivät ole uutta hammasharjaa tai housuja vakavampia.

Väistämättä olen myös huomannut että näitä viestejä tulee eniten, kun meillä olisi vapaata kaikista lapsista. Kiihkeä hetki sohvalla keskeytyy exän naamaan kännykän ruudulla. Kiva ravintolailta saa ihan uudet vibat kun irmaliisan maha on nyt vähän sekaisin ja kengät ei teinille enää kelpaa. Usko pois, me emme vapaana lauantai-iltana asialle aio tehdä mitään. Sinä et menetä paikkaa vanhempana, sinä osaat olla vanhempi hetken yksinkin. Sinä voit antaa meille rauhan nauttia hetken toisistamme ja meille muodostuneesta perheestä.

Kannustankin ihan jokaista uusioperheellistä ja eronnutta katsomaan omaa viestihistoriaa ja miettimään, onko jokainen viestisi ollut sen sekuntin asia vai onko sinulla vain ollut tarve muistuttaa olevasi olemassa.”

Nimim. Hetki hiljaisuutta 

Artikkelikuva Mike Powell.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 11 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

11 vastausta artikkeliin “Uudelle perheelle rauhaa”

 • Kumminkaiman sanoo:

  Hyvin sanottu. Meillä oli yritystä tulla toimeen kaikkien kanssa. Mutta tämä johti juuri tuohon usean viestin ja soittelemisen kierteeseen. Asiahan ei aina koskenut lapsia ja ääni kellossa saattoi vaihtua ”olet huono isä, mikset vastannut heti-kiukutteluun?” Ex vaimoke itse halusi eron, mutta näemmä halusi vielä uuden miehen lisäksi pitää vanhaa miestään liekassa. Minua tilanne häiritsi erityisen paljon, koska en ollut tottunut siihen, että joku toinen kiukuttelee miehelleni. Lopulta oli pakko sanoa tämmöisellä kierteelle loppu ja vähentää yhteydenpitoa. Toivoimme sähköpostia tekstiviestin ja soittojen sijaan (halusimme että kaikesta sopimisesta jää jälki) ja mqinitsimme myös että jos asia ei ole kiireinen, tulemme palaamaan sähköpostin sisältöön joka viikko keskiviikkoisin. Tämän jälkeen meillä on ollut aikaa toisillemme ja exä on saanut vuodattaa novellejaan meidän sähköpostiin. Sieltä satojen rivien välistä olemme kerran viikossa etsineet ne ”oikeat”kysymykset ja vastanneet vain niihin. Ei meitä Henk koht kiinnosta, kenen kummin-kaiman-autosta puhkesi rengas ja kuinka se jollain tapaa on miehiä vika koska on vuonna 2002 sanonut naapurin Petrille että kitkat on nastoja paremmat. (Mutta kyllä joka kerta mietin, että mitä mahtaa olla naisen mielessä, kun näkee tärkeäksi kirjoittaa tuollaista)

 • Hoh hoijaa sanoo:

  Sitä mieltä, että se tässä on ongelma, että miehesi lukee viestejä kesken kuuman sohvasession.. viestien pointti nimenomaan on, että ne luetaan silloin kun itselle sopii, eli asia on lukijan vastuulla. Omat lapseni ovat kesällä n 30% ja minä todellakin laitan viestiä lasten asioista kelloon katsomatta silloin kun asia tulee mieleen. Pitäisikö muka tehdä joku lista että voisi sitten kertoa kaikki kerralla? Naurettavaa! Ihan riittävästi muutenkin muistettavia asioita.. Sano vaan sille miehellesi, että puhelin äänettömälle ku alatte hempeilemään

 • Mia sanoo:

  Tietysti jokaisesta pikkurisahduksesta ei tarvinne viestiä, mutta mistä se viestin lähettäjä voi tietää mikä on sopiva aika viestitellä? Exällä jotain etiäisiä siitä milloin sekstailette tai milloin olette ravintolassa?
  Kas kun minun mielestäni viestin hienous piilee juuri siinä, että siihen voi reagoida juuri itselleen sopivana hetkenä vs. esim. puhelinsoitto. Niitä viestejä ei ole pakko lukea sillä siunaamalla, kun viestin saa. Eikä tarvitse heti vastatakaan.

 • Uusioperheellinen sanoo:

  No hetkonen. Eikös ukko osaa olla vastaamatta ja antaa teille yhteisesti aikaa? Sen sijaan elää joka hetki edellisen perheen pauloissa? Aika punainen vaate, en ite sietäis hetkeäkään. Ja valitettavasti kyllä naiset on yleensä niitä hankalimpiä exiä, eikä mitään järjen jättiläisiä. Ootko koskaan ajatellu, että ehkä sille on syynsä kun ei anna vapaaviikoillakaan rauhaa ja mies on hetivalmis kaikkeen sen kustannuksella että teidän yhteinen aika jää toiseksi?

 • uusavutonta sanoo:

  Pitääkö sitä puhelinta vahtia koko ajan? Jos lapsella on oikeasti joku hätä, siitä soitetaan. Viestit voi lukea sitten kun ehtii. Wapissa näkee, onko viesti luettu. Jos on kiireellistä asiaa ja exä huomaa, ettei viesti ole luettu, voi soittaa perään. Muutenkin voisitte sopia, että vain hätätapauksissa soitetaan. Tämä tietysti myös toisin päin. Miehesi ei sitten laita viestiä, että mikkoliisalla vähn nenä vuotaa.

 • Kokemusta on sanoo:

  Kokemusta on. Mieheni ex jopa soitti kesken romanttisen illalisen, että ”Mun ovikello soi. En uskaltanut avata. Olitko se sinä?” Mies vastasi, koska luuli, että lapsella on joku hätä. Meillä oli toki paljon muutakin, miehen olisi edelleen pitänyt olla kuski, bileiden mahdollistaja ylimääräisen lapsenpidon myötä (joka toinen viikko ei riitä), lemmikkien hoitaja, talonmies ja remonttireiska ”hyvien välien” ja ”lapsen parhaaksi” nimissä, eikä mies saanut tehtyä asiasta loppua. Lopulta minä tein. Lopputuloksena minulla ja miehen exällä ei ole enää välejä ollenkaan. Harmi toisaalta, mutta tämä rauha, joka sillä saatiin on täysin sen arvoista. En olisi ikinä uskonut sanovani, mutta meidän tapauksessa ”ei välejä” on tuhat kertaa parempi kuin ”hyvät välit”. Mies saa kyllä hyvin sovittua lapsen asiat edelleen, mutta turha juoksutus ja viestittely joka päivä loppui.

  Mainittakoon vielä, että miehen ex oli se joka halusi erota. Minä tulin mukaan kuvioihin vasta eron jälkeen.

  Aloittajalle tsemppiä. Ehkä voisit itse puhua exän kanssa?

 • Noppa sanoo:

  Eikö tässä ongelma ole kirjoittajan puolison kyvyttömyys irtautua kännykästä eikä exän viestit?
  Itse ainakin laitan viestit sillä mielellä, että ei kiireelliset asiat hoidetaan viestillä ja vastapuoli reagoi kun ehtii. Ja se viesti on laitettava silloin kuin asia tulee mieleen tai unohdan sen ja jää hoitamatta.

  • Maikki sanoo:

   Erittäin hyvin sanottu!

  • Ok sanoo:

   Voi olla, että sekin on ongelma, että ei osaa irrottautua kännykästä

   Kuitenkin. Kun erotaan, pitää tiedostaa, että myös vanhemmuus muuttuu. Ihan oikeasti ei ole ok joka päivä laitella viestejä. Arki pitää hoitaa ihan itse niiden lasten ollessa itsellä. Asiat viestitetään, kun lapset menevät toiselle vanhemmalle. Tapaturmat yms heti. Jatkuva viestittely kertoo siitä, että eroprosessi on vielä kesken, roikkuu vielä toisessa sen vanhemmuuden kautta. On siis aika seistä omilla jaloillaan ihan oikeasti.