Joskus uusperhelotossa myös voittaa, muistuttaa Avaudu tästä -lomakkeella kertomuksensa lähettänyt nimimerkki Kiitollinen:

”Ilkeät äitipuolet ovat olleet nyt paljon esillä ja juttuja lukiessa ei voinut kuin ihmetellä. Itselläni on ihana äitipuoli jonka kanssa olen aina tullut hyvin toimeen, lisäksi sain kaksi ihanaa pikkusisarusta kiitos hänen. Lapsuudessani oli normaalia, että isä ja äiti ei ollut yhdessä, erosivat kun olin todella nuori. Pian isä tapasi äitipuoleni ja muutama vuosi eteenpäin sain ensimmäisen pikkusisaren.

Äitipuoli on ollut elämässäni niin kauan kuin muistan, aina kohdellut minua reilusti ja olen aina ollut mukana kaikessa ”isänperheen” kanssa. Parasta tässä on vielä se että ”äitinperhe” tulee myös hyvin toimeen ”isänperheen” kanssa. Voin molempien perheitteni voimin siis juhlistaa synttäreitä, valmistujaisia ja pikkusisarusten juhlia, kaikki on tervetulleita. On uskomatonta välillä lukea tarinoita ilkeistä äitipuolista, koska omani on kuin oma äiti, rakastava ja tärkeä. Vanhenpieni erontakia en menettänyt perhettä, vaan sain niitä kaksi.”

Nimim. Kiitollinen

Artikkelikuva Courtney Cook.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “”Minulla on ihana äitipuoli””

 • pahaäitipuolikohta10vuotta sanoo:

  Itse olen tämä ”paha äitipuoli”. Meillä ei juhlita lasten synttäreitä, ei rippijuhlia tai käydä porukalla edes samassa katsomossa keskimmäisen jääkiekko peleissä. Lasten äiti ei tervehdi minua, lähettelee törkeyksiä miehelleni ulkoisesta olemuksestani, arvostelee meitä lapsille ja koittaa viraannuttaa nuorimmaisia isästään. Toivon todella, että lapset näkevät jossain kohtaa tämän kaiken läpi ja pystyvät muodostamaan omat mielipiteet asioista. Siihen asti tarvitaan tuhat kiloa itsevarmuutta ja pitkää pinnaa!

  Ilo lukea tarinoita siitä, että lapsille on tehty helpoksi pitää vanhempi-puolistaan!
  Meillä se ei ole sallittua.

 • Uusperheen aikuinen lapsi sanoo:

  Itse olin esiteini, kun vanhempani erosivat ja ne vuodet eivät ole helppo hetki uudelle puolisolle astua vanhemman elämään. Mutta meillä on myös erittäin hyvä tilanne. Äitipuolen kanssa ollaan niiden teinivuosien pienen väännön jälkeen hyvissä kaverillisissa väleissä, sain ihanan pikkuveljen tästä uudesta liitosta äitipuolen edellisen liiton lapsien lisäksi ja äitipuoli kohtelee omia lapsiani ihanasti bonusmummona.
  Ja meilläkin kaikki sukujuhlat ja synttärit voi hyvin kutsua molemmat puolet eikä tarvitse murehtia mitään kyräilyä. Eli meidän jälkikasvun näkökulmasta ei paljon paremmin voisi olla.

 • Uusperheellinen myöskin sanoo:

  Aivan ihana juttu. Nyt on kyllä aidosti ajateltu lasten parasta joka suunnasta. Tämä on siis mahdollisista, jos tahtoa löytyy.

 • Kiitollinen myös sanoo:

  Siis mahtavaa. Ihan kuin olisin itse kirjoittanut tekstin. Ainoa vaan että sain kolme ihanaa sisarusta😍