Tuliko tehtyä uuden vuoden lupaus? Vieläkö on tavoitteet selvillä? Vai muistatko edes enää, että mitä tuli luvattua?

Tammikuun ajan lupauksista pystyy moni pitämään kiinni. Sitten alkaa lipsuminen. Näin tukevasti helmikuun puolella ollaan myös tukevasti takaisin vanhoissa tavoissa. Jumppaan ja lenkille ei enää tule lähdettyä, tipaton tammikuu oli ja meni…

Mutta hätä ei ole tämän näköinen! Tavoitteita ei ole pakko heittää nurkkaan vaikka ollaankin jo helmikuussa. Elämänmuutoksen voi tehdä milloin vain, ja vaikka välissä olisikin lipsunut, nyt voi ihan hyvin palata parempiin tapoihin.

Miten se motivaatio sitten pysyy yllä? Asiantuntijat sanovat, että on tärkeää että tavoitteet ovat sekä konkreettisia että kohtuullisia. Liian vaativat tavoitteet ahdistavat ja saavat luovuttamaan. Epämääräisistä tavoitteista taas on liian helppo lipsua.

Näiden lisäksi on olemassa kaksi muuta kikkkaa, joita voi kokeilla!


Ylin kuva Bruno Nascimento.

Jos haluat liikkua enemmän:

Harrasta seksiä! Pulssi kiihtyy, hikoiluttaa ja asennosta riippuen notkeus ja liikkuvuuskin saattavat parantua. Lisäksi kyseessä on mukava sisäliikuntalaji, eli ei tarvitse mennä ulos pakkaseen. Ei myöskään tarvitse muistaa askelkuvioita (toivottavasti ainakaan) eikä tarvitse survotua pinkeisiin treenivaatteisiin (paitsi jos sellaisesta tykkää…)!

Jos haluat laihtua:

Tämäkin on kätevä kotona toteutettava niksi, joka ei vaadi uusien vaatteiden hankkimista! Eikä vaatteita ollenkaan! Laihdutusmotivaatiota on vaikea pitää yllä kun on kääriytynyt peittävään talvipalttooseen. Siksipä jätä kaikki vaatteet kotona pois! Näin et pääse unohtamaan miltä näytät ja motivaatio pysyy paremmin yllä. Ai paleltaa? No sehän vaan lisää kalorien palamista! (Suosittelemme kyllä, että katsot alastonta itseäsi lempein silmin. Parempaan pyrkiminen on hyvä juttu, itseinho ei!)

Lähde.

P.S. Unohditko jo kaikki nämä uudenvuoden lupaukset?

P.P.S. Nämä koko perheen lupaukset taas kannattaa pitää!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia