Huono Äiti sai avautumisen:

Ensimmäinen lapsenlapseni syntyi vajaa vuosi sitten. En ole nähnyt häntä kertaakaan.
Miniä lakkasi käymästä reilu vuosi sitten. Poika kävi kerran ja nyt noin 2 kk sitten juttelemassa.
Mitään maata kaatavaa ei ole tapahtunut. Kysyin, että mistä he kostavat, ei kuulemma mistään.
Muuten vaan ei kerrottu milloin lapsi syntyi ja lapsen nimen kertoi minulle ulkopuolinen ihminen.

Tietysti mitä enemmän aikaa menee niin aina vaikeampi on tulla käymään.
Ja tuntuu jo vähän siltä että pitäisikö jo tehdä itse asioita mitä haluaa, mutta sitten
syytetään että olen mummu joka ei yhtään välitä.

En yksinkertaisesti ymmärrä tätä, enkä sitä, että miksi minulla ei ole oikeutta
nähdä hänet. Jos olisin tehnyt jotain pahaa: huutanut, kironnut ja niin edelleen.
Mutta kun en ole tehnyt. Myöntäisin, jos olisin tehnyt.

Enkä mene heidän oven taakse, sitten vasta huutoa tulisi ja en yritä tunkea itseäni mihinkään
väkisin. Ja kai tässä joku syy on, kunhan saisi sen vielä kuulla.

Ehkä mua ei sitten vaan ole tarkoitettu mummuksi halaamaan ja paijaamaan häntä.
Tuntuu niin pahalta, niin pahalta etten ole koskaan tälläistä kokenut.

 

Nimim. Ei enää mitään

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 65 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

65 vastausta artikkeliin “Tuntuu hirveältä kun miniä ei anna tavata lastenlastani”

 • Mummo vm 60 sanoo:

  Meillä mieheni kanssa on sama tilanne Venäläinen miniä ei anna tuoda lapsenlastamme mummolaan ja poikamme ei uskalla sanoa vaimolleen vastaan Eikä tiedetä Mitä pahaa on tehty

 • Surun murtama vanhuus sanoo:

  Mummukin on äiti.

 • Raikoo sanoo:

  Olen lukenut järkyttyneenä osaa kommenteista, joissa on täysin vailla tietoa lähdetty hyvin loukkaavasti arvelemaan syytä välirikkoon syyllistäen kirjoittajaa. Me emme kukaan voi tietää todellista syytä. Minusta on hienoa, että ihminen uskaltautuu avaamaan sydäntään näin henkilökohtaisessa ja kirpeässä asiassa. Itse olen kokenut samantyyppisen tilanteen ja tiedän, että elämä on harvoin mustavalkoista ja yksinkertaista. Me kaikki olemme vain ihmisiä virheinemme ja jos vain täydelliset isovanhemmat kelpaavat, niin taitaa jäädä hyvin vähän jäljelle. Voimia sinulle tilanteeseesi❤. Mielelläni keskustelisin asiasta enemmän henk.koht. jos se olisi mahdollista.

  • Omena sanoo:

   Tuollaisesta mummosta kun on omakohtaista kokemusta, niin osaa lukea aloituksesta sen, mitä on jätetty kirjoittamatta.

 • Mummu sanoo:

  Tytär yllätäin kielsi meitä tapaamasta lapsiaan kun aikaa sitten vanhempi lapsen lapsi rupes Hakaan meitä sanoin eten tykkää että lapsesi Hakaa meitä.joten en ees mene heidän huusholliin ja sanoin sossun kanssa voivat tulla mutta sekään ei käynyt.kai olis selvinnyt se miten manipuloi lapsiaan ja me saadaan syyt niskaan

 • Rakkaat lapset sanoo:

  Ei yksinään voi riidellä syytä kummassakin minulla on 2 lastenlasta saan olla mummuna heidän perheessään miniä kyllä sanova en ota kantaa sanoomisiin.Poika kasvanut rakastavansa perheessä.

  • Locomotive sanoo:

   Jos sattuu narsisti vastaan, niin riitaan tarvitaan vain yksi.

  • Elämälle kiitos sanoo:

   Ex-mieheni ei sietänyt äitiäni ylipainon ja ”tyhmyyden” vuoksi eikä kunnolla tervehtinyt häntä.Äitini oli aina lojaali ja ystävällinen,ei pelkästään exälleni,vaan kaikille ihmisille,ei riidellyt kenenkään kanssa,vaan käänsi toisenkin poskensa hiljaa.
   Myös hänen miniänsä inhosi ja arvosteli rumasti häntä,siis rakasta äitiäni,täysin naurettavista pikkuseikoista,kuten puhetavasta,myöhästelystä jne.Tosi kummallista käytöstä.Onneksi miniällään ei ollut lapsia.Etenkin kun hän menehtyi nuorena.

 • Elämälle kiitos sanoo:

  Onpa outoa. Tuttavapiirissäni tilanne on pikemminkin se että isoäitien oletetaan hoitavan, kuljettavan ja ruokkivan lapsenlapset vuosia niin ettei muuhun enää jää voimia eikä rahaa.Itselläni ei ole lapsenlapsia ja hyvä niin,koska heikko geeniperimä saattaa pulpahtaa esiin useamman sukupolven takaa.Olin yksinhuoltaja lähes koko lapseni lapsuuden eikä lähipiirissä ollut oikeastaan ketään jota pyytää avuksi.Tai jos pyysin,piti siitä maksaa.Tuin jo muutenkin taloudellisesti vanhempiani.Mutta kun ilmeni ettei heidän saapumiseensa voinut luottaa en pyytänyt heidän apua enää koskaan.Mutta en kuitenkaan kieltänyt heitä tulemasta kotiimme vaikka isäni löytyi välillä yltäpäältä kaikista eritteistä rappukäytävästämme.Selitin lapselleni että ukki sairastaa alkoholismia, joka on pahin tietämäni sairaus.

 • Äitipuoli sanoo:

  No se on tän ajan henki. Ja kohtahan ne eroaa kun vanhemmat haluu uutta elämää. Lapsi kun tulee teini-ikään niin sijoitukseen kun ei sovi kummankaan uuteen elämään. Eli mummojen ei kannata haaveilla mummoilusta etenkään jos ei omia tyttäriä. Tyttäret kyllä hakee yleensä omia vanhempia ilmaiseksi työvoimaksi. Mut miehen vanhemmat ei kelpaa. Isän äiti kelpaa kyl sit kun poikasi saa isäviikonloput. Näin niin kuin tilastollisesti näitä kivoja uusioperheitä syntyy ihan koko ajan. Ei siinä oo muuta yleensä takana kun halu saada itelle parhaan elämän kun korjaaminen on aika raskasta..

 • Traumat jäi sanoo:

  Lohdullista miten moni täällä ymmärtää, että ihmisen täytyy joskus suojautua vanhemmiltaan. Oma vanhempi oli ja on henkisesti väkivaltainen alkoholisti ja kun lopulta miltei kolmikymppisenä etäännyin, hän esittää ettei ymmärrä miksi näin. Hän olisi hyvin voinut kirjoittaa tämän tekstin. Kysymys ”mistä kostatte” saa kylmät väreet menemään selkäpiitä pitkin ja tuo näennäinen viattomuus jolla se tässä on esitetty… Täydellistä sokeuttua oman toiminnan vaikutuksia kohtaan.

  Onneksi lapsi on suojautunut ja suojannut lapsenlapset.

 • LISSU sanoo:

  MULLA MYÖS SAMA HOMMA POJANPOIKA ON JO YLI 2V ENKÄ OLE NÄHNYT VIELÄ LAINKAAN NIMEN KUULIN MYÖS MUUALTA TUNTUU TOSI PAHALTA ENKÄ POIKAAKAAN OLE NÄHNYT PIAN 5 VUOTEEN ENKÄ MYÖS OLE
  TEHNYT MITÄÄN EN YMMÄRRÄ.

 • alibaba sanoo:

  Voi miten tuttua. Miniä keksi kaikenlaista ja haukku minun suvun. Aina oli mukamas kuullut miten ilkeä olin. Kappas kummaa kun eräänhenkilön kanssa meni välit poikki. Eipä ollutkaan kehen turvautua, sitten kelpasin. Meni siinä 3 vuotta. Nämä on ikäviä asioita. Nyt pitäs miniöitten mennä itteensä. Näyttää olevan uuden sukupolven vitsaus. Kaikki pitäs saada ja eikä kunnioiteta vanhempia.

 • Tupuna sanoo:

  Minä en ole tavannut pojan lapsia koskaan miniä ei anna.He ovat kyllä nyt eronneet. Onneksi minulla on tytärpuolen ja poikapuolen lapset joita olen saanut tavata ja hoitaa

 • Nimetön sanoo:

  Otan osaa suruusi. Ymmärrän sinua. Minulle kävi samoin. Meillä on 5 lastenlasta. 4 v. On kulunut ja yhteydet on poikki. En edes tiedä osoitetta mihin laittaisin lapsenlapsille lahjoja tai tervehdyksen. Joka päivä ja jokaikinen yö heitä kaipaan ja suren. Ehdittiin jo heihin kiinteä ,kun vauvasta asti hoideltiin 5 vuotta. Se oli onnentäyteistä aikaa. Suren lapsosia kun heidät revittiin meiltä isovanhemmilta pois. Vain suunnaton ikävä jäi. Meidät haudattiin elävältä.

  • JM sanoo:

   Uskoisin, että teille on kerrottu jokin syy, miksi tilanne on tuollainen. Se kannattaa ottaa vakavasti, jos oikeasti haluatte asioiden korjaantuvan.
   Meillä sama tilanne, mutta olen itse se vanhempi, joka joutuu suojelemaan lapsia isovanhemmilta. Meillä ongelmana on narsistinen isoisä. Isoäidin kanssa olisimme halunneet olla tekemisissä ja haluaisimme edelleenkin olla. Hän katkaisi itse välit meihin… En sitten tiedä eikö uskalla olla yhteydessä meihin vai onko hänet taitavasti manipuloitu uskomaan, että me olemme katkaisseet välit, koska sellaista tarinaa he kaikille levittävät. Eli surullinen tilanne tämäkin. Mummo tässä eniten menettää. Lapset eivät enää häntä tunne… He iloitsevat nyt rakkaista varaisovanhemmistaan.

   • Surun murtama vanhuus sanoo:

    Tuntuu ettei jakseta elää. Vanhuus on tyhjää ilman rakkaita lapsenlapsia. Ei saada edes kuvia heistä . Parempi olisi kuolla pois niin ei tarvitsisi surra kaiken aikaa.

 • Strapetsilla sanoo:

  Tää on nykynaisten herkkyyttä! Vrt vauva lehti. Eräs tarina:
  9 kk täyttyi ja äidin piti päästä töihin. Sairas lapsi haettiin 5.15 ,mummot ilmaisia hoitajia.se oivallettiin ja itsestään selvänä jatkuu hyvinkin pienin varoitusajoin!
  Onneksi lapsen palaute korvaa äitien kapeuden & kopeuden.
  Toivottavasti saat poikasi avulla olla mummo piankin.

  • JK sanoo:

   Mielestäni on hienoa, että ”nykynaiset” osaavat vihdoin asettaa rajoja ja pitää niistä kiinni. Liian kauan on kasvatettu siihen, että vanhempia ihmisiä pitää sokeasti kunnioittaa, vaikka he itse kohtelisivat muita ihmisiä, miten huonosti tahansa. Lapsellekin on tärkeää opettaa, ettei kukaan saa kohdella toista huonosti, ei vaikka olisi mummo kyseessä!

  • Nuu sanoo:

   Meillä ei mummoa voi edes pyytää vahdiksi, vaikka kovasti on ollut pahalla päällä kun valittiin päiväkoti eikä mummoa. Ihan lasten turvallisuuden vuoksi.

 • Voimia sanoo:

  Onpa ikävuä ihmisiä. Eikö ymmärretä, että sen l.lapsi joka kärsii eniten mummon kanssa.

  • Nuu sanoo:

   Mitä tarkoitat? Mun lapset eivät kärsi yhtään siitä, että heitä on suojeltu ilkeältä, ylikävelevältä mummolta. Vieras ihminen heille. Kun ovat vanhempia, kerron heille miksi olemme joutuneet tähän.

 • Nimetön sanoo:

  Kysy pojaltasi suoraan, mikä syy on. Älä kiistä äläkä vähättele. Älä mene puolustuskannalle vaan etsi yhdessä ratkaisua asiaan.

  • Myrtti sanoo:

   Ihan ensiksi pitää kuunnella.

   Pitää myös hyväksyä se, että jos pojan perheen kanta on se, että mummoa ei tavata, niin sitten ei tavata.

   Meillä on mennyt sukset ristiin sen verran pahasti toisen mummon kanssa, että sovinto ei ole mahdollinen. Välirikon aikana (vuosia) on keksinyt ties mitä meidän perheestä ja herkuttelee ajatuksella erosta. Meillä koko perhe on välien katkaisun jälkeen voinut paremmin. Lapset eivät edes muista kunnolla mummoa, ei ole ikävä. Mummon fiiliksiä en tiedä, tuskin kaipaa kun oikeasti ei välitä kuin itsestään. Enkä välitä, eihän se mummokaan välittänyt meidän tunteista.

 • Liisukka sanoo:

  Ymmärrän tunteesi. 💓💖 Olisihan se reilua, että sallisivat sinun nähdä poikasi lasta. Eikö poikasi voisi tuoda lapsensa sinua tapaamaan? Kuulostaa aika epäoikeudenmukaiselta, etteivät edes kerro mitään syytä mikset saa viettää aikaa poikasi lapsen kanssa 🤦‍♀️

 • Itsekin isoäiti sanoo:

  Kauhealta tuntuu että suurin osa kommentoijista oli sitä mieltä että ”Ei enää mitään” isovanhempi on jollain lailla syyllinen tilanteeseen. Mitäs jos miniä oikeasti on vain päättänyt pitää lapsen erossa isovanhemmastaan ilman sen kummempaa syytä. Onhan se todella itsekästä siinä tapauksessa. Lapsen isä voi olla vaikeassa välikädessä. On sillä lapsellakin oikeus isovanhempiin. Surullista on jos hän ei itse saa päättää haluaako olla isompana tekemisissä vai ei. Joka tapauksessa aika surutta täällä tuomitaan ihminen tietämättä asiasta yhtään mitään.

  • #anteeksi avautuminen sanoo:

   Ei siltä isoäidiltä tarvitse minkälaista tahansa käytöstä sietää vain siksi että hän on vanhempi ja isoäiti.
   Varsinkin tuo vakuuttelu, että ei ole hajuakaan miksi on eristetty ja marttyrointi on kovasti tuttua.
   1. Mummu kävi loman aikana ”kastelemassa kukkia”. Samalla kävi läpi kaikki kaappimme, varsinkin pankkipaperit ja terveyteen liittyvät paperit. Vaihtoipa keittiöön verhotkin.
   2. Osteli vauvalle vaatteita, sillä ei ollut väliä mahtuivatko ne edes päälle, vai oliko niissä viisi vuotta kasvuvaraa. Kerralla saattoi tulla kestokassillinen, joista osa loppuun kuluneita tahraisia ja reikäisiä. Kyllähän kotiäidillä on aikaa korjata? Samoin tuli leluja ja vaatimus, että lapsi leikkii vain mummun tuomilla leluilla.
   3. Jatkuva kritisointi kaikesta, alkaen lapseni nimestä mun perheen kokoon. Kaikki väärin. Mummun mielestä sekin oli väärin, kun en antanut pienille lapsille karkkia, ja yritti jatkuvasti ujuttaa jonkun sokeriherkun lapsen suuhun.

   Ylikävelyä ja mitätöintiä joka käänteessä.

   Mutta joo, sääli mummua. Ja tuollaisestahan lapsi saa turvallisen hoitajan tulevaisuudessa.

   Muuten, tuollakaan mummulla ei ole käsitystä, miksi ei saa tavata lapsenlapsiaan.

   Kaikki isoäidit eivät ole hyviä ihmisiä. Jotkut ovat pidettävä etäällä, ihan oman ja lasten hyvinvoinnin vuoksi. Ennen kuin kukaan kyselee mun miehen mielipidettä, niin kerron että hän on samaa mieltä kuin minä, ja kärsii kurjasta lapsuudestaan edelleen. Tuo mummu oli äitinäkin kauhea.

  • JK sanoo:

   Suurin osa kommentoijista osaa lukea rivien välistä sen, mitä tuo mummo jättää kertomatta. Itsellänikin kokemusta tuollaisista henkilöistä, joten huomasin heti ristiriitaisuudet kirjoituksessa.

 • Leijonaemo sanoo:

  Uskoisin että tuohon joku syy on olemassa. Ja vaikka ei olisi syytä kerrottu niin jotkin asiat pitää osata ymmärtää itsekin. En esimerkiksi koskaan antaisi oman isäni nähdä lastani, koska omassa lapsuudessani oli mukana väkivaltaa ja runsasta alkoholin kulutusta. Isäni kun myös sattuu olemaan vanhan luokan rasisti ja mieheni on ulkomaalaistaustainen, en koe turvallisena päästää isääni sotkemaan elämäämme. Ja sitten isäni ihmettelee, miksen pidä yhteyttä? Toki tämä on vain minun tapaukseni ja kaikissa tapauksissa ei ole tapahtunut mitään dramaattista mutta ihmisten pitäisi olla fiksumpia tajutakseen virheensä, olivat ne miten pieniä tai suuria tahansa.

 • Yhteydet lapsiin syntyvät lapsuudessa. sanoo:

  Syitä eristäytymiseen:
  Äiti kärsii synnytyksen jälkeisestä depressiosta.
  Mummi ei ole koskaan ollut mukavan läheinen pojalleen. Kehunut poikaa viikoittain jo pojan nuoruudessa. Ollut hyvillään kun poika on löytänyt mukavan puolison.
  Kuinkahan usein Mummi on soittanut pojalleen kun tämä muutti pois kotoa ja kertonut mukavia asioita utelematta pojan tekemisiä.

  • M.H sanoo:

   Itsekästä ja ajattelematonta käytöstä sekä miniältä ja pojalta. Tämän ajan nuorison käytöstä, kun ei kunnioiteta omia vanhempiaankaan ja ollaan turhan herkkähipiäisiä. Tuskinpa tässä tapauksessa on anoppi mitään pahaa tehnyt. No.. edestäpäin löytävät…Mitä lapsi ajattelee, kun saa tietää, että mummu olisi halunnut nähdä ja tutustua, mutta äiti ja isä eivät antaneet?

   • Kropsu sanoo:

    Entä jos vanhemmat _suojelevat_ lastaan mummolta? Valitettavasti jotkut joutuvat tekemään niin.

   • Kropsu sanoo:

    Ja mikä ihme se on, että vanhempia pitää kunnioittaa sokeasti?

    • JK sanoo:

     Niinpä! Välirikkoon on hyvinkin voinut johtaa se, että mummo ei ole kunnioittanut poikaansa ja miniäänsä. Ei siinä silloin voi toisiltakaan loputonta kunnioitusta odottaa, jos ei itse kunnioita.