Huono Äiti sai avautumisen ruuhkavuotisten seksistä:

”Seksiä, seksiä, seksiä. Pikkulapsiarjessa ei ehkä aina jaksanut, mutta miten ihmeessä se onnistuu perheessä jossa on teini-ikää lähenteleviä lapsia, pieniä lapsia ja keski-ikäiset ruuhkavuosivanhemmat?

Koulujen kesäloman alun jälkeen teini-ikää lähentelevät lapset eivät nuku ikinä tai ainakaan illalla ennen yhtätoista. Nuorin lapsi herää aamulla suurinpiirtein kuudelta.

Itse töissäkäyvänä äitinä en ymmärrä milloin sitä ehtisi oikeasti harrastaa seksiä. Nukun illalla jo ennen vanhimpia lapsia, aamulla nuorin herää ensimmäisenä. Omat unet jää muutenkin liian lyhyiksi en voi laittaa kelloa soittamaan keskellä yötä seksin vuoksi. Lapset ovat pari kertaa vuodessa viikon reissussa isovanhempien kanssa ja silloin meillä on seksiä, mutta muuten tuntuu ettei sille tahdo löytyä paikkaa.

Me vanhemmat voimme reissata tai käydä ulkona kavereiden kanssa kun toinen vanhemmista on kotona lasten kanssa, pitäisikö seksikin ulkoistaa niin että toinen on lasten kanssa kotona kun toinen käy harrastamassa seksiä jossain kodin ulkopuolella? Ehkä ei, mutta mitä? milloin? Ja missä?”

Nimim. Seksitön vaimo

Burnout olikin mahdollisuus

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Totuus ruuhkavuotisten seksielämästä on tässä”

 • Nimetön sanoo:

  Kyllä on kummallista, jos mistään ei löydy väliä seksille. Kyllä se silloin on ihan oma valinta. Vai luuhaako ne teinit koko ajan kotona?
  Menkää ”keräämään mustikoita”. Kyllä ne teinit pärjää kotona puhelimen kanssa ihan mainiosti. Menkää ”pesemään mattoja”. Kyllä nyt paistaa täydellinen mielikuvituksen puute.

 • Niinpä sanoo:

  Meillä nuoret/ lapset nukkui vielä kun me heräillään 6- 7 aikaan. Jos lapset on ulkona niin siinähän sitä ehtii.
  Seksittömyys on valinta. Sitä haluaa ja keksii keinot tai sitten ei.

  Musta henk koht tuntuu että ne jotka ovat olleen seksuaalisia ennen lapsia, on sitä myös lasten jälkeen. Sitten on niitä jotka vaan käy minimi liekillä ja voivat elää ilman.

 • ruuhkis sanoo:

  Kyllä meillä koululaisten loma-aikaankin tietty rytmi pidetään, koska vanhemmat käy töissä. Valvoa saa pidempään, mutta iltapalat ja pesut tehdään ajoissa, että muualla talossa ei enää hippasta vanhempien nukkumaan menon jälkeen. Tämä toimii meillä.

 • Piitu sanoo:

  Yksinkertainen ratkaisu: lukko makuuhuoneen oveen. Opetatte lapset kunnioittamaan kaikkien, niin aikuisten kuin lasten, yksityisyyttä. Kun ovi on lukossa, kerrotte että se tarkoittaa sitä, että te vanhemmat tarvitsette silloin pienen rauhallisen ”halailuhetken” yhdessä. Tämä ei tarkoita sitä, että itkevä lapsi jätettäisiin yksin oven taakse, vaan lukittu ovi takaa seksin harrastamisen hetkellä sen, ettei tule kiusallisia yllätyksiä kenellekään. Sittenhän lukon voi avata, kun hellä hetki on vietetty. Isommat ymmärtänevät jo, mistä on kyse, ja jättävät teidät ihan oma-aloitteisesti rauhaan, kun vetäydytte makuuhuoneeseen. Ei se ole nuorille mikään salaisuus, että vanhemmilla on yhteinen seksielämä. Lapsia pitää suojella sen näkemiseltä ja kuulemiselta, mutta ei tarvitse myöskään hysteerisesti salata sen olemassaoloa.

  Teineille sanotte, että olette menossa illalla aikaisin nukkumaan, kuulokkeet korville, jos aiotte katsoa/pelata/kuunnella jotain. Ja menette sinne omaan makuuhuoneeseen ajoissa, että saatte kahdenkeskeisen hetken rauhassa, ennen nukkumaanmenoa. Opettelette nauttimaan toisistanne hieman hiljaisemmalla volyymilla. Meillä on nyt talo tyhjentynyt jo teineistäkin, mutta nämä konstit toimivat lapsiaikana tosi hyvin.

 • Ei oo niin vaikiaa sanoo:

  Nyt ei taas aukea, että miksi se lasten valveillaolo estää seksin harrastamisen? Jos vanhemmilla on oma makuuhuone, niin ovi kiinni ja jos taas ei ole, niin ajaa penikat siksi aikaa pihalle. Seksille löytyy kyllä aika ja paikka, jos vain haluaa.

  • Huono Äiti sanoo:

   Kirjoittajalla elämäntilanne näytti olevan sellainen, että lapset ovat teinejä tai lähellä teini-ikää. Teini kuulee kaiken, se on varmasti se pointti tässä myös.

  • Piiu sanoo:

   Mä en koskaan pystynyt rentoutuu riittävästi jos lapset oli hereillä eikä sekso toimi mulle silloin. Jokainen meistä on omanlainen.

  • Ei niin yksinkertaista sanoo:

   Miten lasten ”pihalle potkiminen” seksin harrastamisen ajaksi ei altista niitä lapsia samalla tavalla kuin esim seksin kuuleminen?
   Se herkkä teini joka tietää mitä tapahtuu ahdistuu siitä tasan yhtä paljon, tulee se tieto kuulemalla ääniä tai saamalla käskyn poistua paikalta kun vanhemmat nyt haluaa vähän rauhassa halailla

   • Seksii! sanoo:

    Seksi on normaali ja elämään kuuluva asia. Eri asia on onko perheessä näytetty vanhempien keskenäistä läheisyyttä ja rakkautta. Kyllä meillä vanhemmat pussailee ja halailee ja koskettelee toisiaan ihan normaaliarjessa lasten nähden. Ja lapset on siihen tottuneet vaikka aina pyöräyttelevätkin silmiään.

    Se on elämää. Se kuuluu elämään. Kaikelta ei tarvitse suojata. Teinit on sen verran isoja ihmisiä että osaavat poistua jos ahdistaa. Ei omaa elämistä tarvitse lopettaa omien lasten takia.