Kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä LV.

Ajattele, että valmistautuisit vaikka pikkujouluihin tai johonkin muuhun kivaan iltaan… Suihkuttaisitko ranteisiin ja korvan taakse kahdeksaa eri hajuvettä? No et varmaan!

Mutta kaikenlaisia tuoksuja tulee ihan arjessakin lisättyä iholle vaikka kuinka paljon. Vaikkapa kahdeksaa erilaista. Sieltä joukosta ei hajuvesi enää kovin puhtaasti erotukaan!

Oletko koskaan miettinyt, kuinka montaa eri kosmetiikkatuotetta käytät päivittäin? Entä kuinka monta erilaista tuoksua niistä tulee ihollesi? Sen voi selvittää LV:n tuoksulaskurilla. Laskuri ottaa huomioon vain pyykinpesuaineet ja hygieniatuotteet sekä kosteutuksen ja hiusten muotoilun. Listalla ei siis ole hiusvärejä, hajuvesiä, kynsilakkoja eikä meikkejä!

Me testattiin, ja tulos oli seuraava:

Käytät 16 eri tuotetta, joista 8 on hajusteettomia.

Kahdeksan hajusteetonta tuotetta kuulostaa aika paljolta – mutta niin kuulostaa kahdeksan hajustettuakin! Kuinkakohan moni niistä on sellainen, jolle OIKEASTI haluaa tuoksua? Suurin osa taitaa olla ihan sattumalta jonkun hajuisia, eikä sellaisia että niistä nauttisi aidosti! Tuoksuihinhan vieläpä turtuu, joten voi olla vaikea sanoa, mille oikeastaan itse tuoksuu!

Aika jännää, että sitä on kovasti huolissaan siitä että haiseeko hielle tai haiseeko hengitys pahalle, mutta ikinä ei mieti sitä, että minkälaisen kokonaistuoksun saa aikaan saippuan, shampoon, hoitoaineen, muotovaahdon, kosteusvoiteen, seerumin, käsivoiteen, vartalovoiteen, pyykinpesuaineen, hajuveden, huulirasvan ja ties minkä vielä yhdistelmä! Tarkemmin kun miettii, niin se ei ehkä ole se tuoksujälki minkä itsestään haluaisi jättää…

Jos ei itse ole tuoksuherkkä, eikä kukaan perheessäkään tuoksuista kärsi, ei tietenkään ole pakko valita kaikkia kotona käytettäviä pesuaineita ja hygieniatuotteita hajusteettomina. Mutta on kivempi valita sellaiset tuoksut, joista ihan aidosti tykkää. Vaikka joku ihana suihkusaippua tai vartalovoide, tai sitten se hajuvesi. Lopputulos on varmasti parempi kuin se ”vähintään kahdeksan tuoksua yhtä aikaa päällekäin” -meininki.

Sama koskee tietysti myös kotia. Jos koko perhe pyörii siellä monella tuoksulla kuorrutettuna ja tekstiilitkin on pesty hajustetuilla pesuaineilla, niin taitaa ne ihanat tuoksukynttilät ja huonetuoksut mennä vähän hukkaan… Mutta jos valitsee esimerkiksi tuoksuttomat pyykinpesuaineet, niin pääsee nauttimaan niistä tuoksuista joista itse haluaa. Vaikka sitten jouluisista tuoksukynttilöistä tähän aikaan vuodesta. Tai sitten pelkästään vaikka pipareiden tuoksusta, jos mieluummin jättää kaikki hajusteet pois!

Jopa 40 prosenttia ihmisistä saa epämiellyttäviä oireita, kuten esimerkiksi nuhaa, päänsärkyä tai pahoinvointia erilaisista tuoksuista. Sitä kutsutaan tuoksuyliherkkyydeksi. Hajusteallergiaa puolestaan esiintyy vain noin 2–3 prosentilla väestöstä. Hajusteallergian oireena on ihottuma, joka ilmenee hajustetuille tuotteille altistuneilla alueilla. Ilman varsinaista allergiaakin tujuista aineista voi saada oireita. Esimerkiksi lasten herkkä iho voi ärtyä voimakkaasti hajustetuista tuotteista. Ja jos pikkuhousut pesee kovin hajustetuilla aineilla, siitä voi seurata riipivää kutinaa…kokemusta on!

Kotimaisen LV:n valikoimasta löytyy kaikki pyykinpesuun tarvittavat aineet hajusteettomina, niin jauhemaiset kuin nestemäisetkin pyykinpesuaineet sekä värilliselle että valkopyykille kuin omat aineet treenivaatteiden ja lastenvaatteidenkin pesuun. Kaikki LV:n pyykinpesutuotteet näet täältä.

Kaupallinen yhteistyö. Yhteistyössä LV.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Tiedätkö sinä, miltä tuoksut?”

  • Äiti sanoo:

    Meillä pestään hajusteettomalla pesuaineella ja kun lasten kaverit tulee kylään, niin koko kämppä haisee omolle…