Tähän vuodenaikaan niitä on taas tiedossa, erilaisia lasten juhlia nimittäin! On koulun joulujuhlaa, on harrastuksen joulujuhlaa, on joulukonserttia sun muuta.

Paikalle haluaa tietysti teininkin vanhempi, mutta sehän ei ole yhtään yksinkertainen juttu. Teini kun on sitä mieltä, että vanhempi on maailman noloin tyyppi, ja vanhemman ei pitäisi tulla edes samaan rakennukseen. Vanhemmalle se ei käy, koska oma kupeiden hedelmä esiintyy tai ainakin murjottaa jossain nurkassa. Miten vaan, se on nähtävä!

Koska et voi jättää tapahtumaa väliin kuten teini toivoisi, vanhempi toimi näin:

– Muista, että et reagoi mihinkään!

Tämä on kaikkein tärkein sääntö. Ei mitään noloja tunneilmaisuja! Ei kannustavia huutoja. Ei varsinkaan mitään vuhuu-ujellusta. Ei ylilyöviä taputuksia. Ei tosiaankaan taputuksia seisten. Ei lapsen nimen huutamista taputtaessa. Eikä tosiaankaan mitään itkemistä! Hanki vaikka rauhoittavia tai jotain, vanhemman itkeskely on tosi noloa ja vaivaannuttavaa. Et kai halua häpäistä lastasi!!

– Älä ota kuvia!

Kuvaaminen on vaivaannuttavaa siitä huolimatta, että teinin valveillaoloajasta 97% menee valo- tai videokuvana jonnekin someen. Älä kuvaa. Jos sinun on AIVAN PAKKO ottaa kuvia, tee se vaivihkaa. Normaali kännykkäkamera riittää, älä huseeraa ympäriinsä valtavan järkkärin kanssa. Ja HUOM!!! Tarkista, että laitteestasi on äänet pois päältä! On TODELLA NOLOA että hypit siellä kameran kanssa ja kamerasta kuuluu laukaisinäänet!


Kuva Anthony Ortiz, ylin kuva Nathan Dumlao.

– Älä puhu kenellekään!

Älä puhu teinille, jätä hänet kokonaan rauhaan. Älä puhu teinin kavereille, koska sanot kaikkea tyhmää. Älä puhu teinin opettajalle, pliis. Älä puhu teinin kavereiden vanhemmille. Älä puhu teinin toiselle vanhemmalle. Ole hiljaa!!!

– Pukeudu huomaamattomasti!

Vaatteesi ovat noloja, ja on ihan sama mitä laitat päälle, se on jollain tavalla noloa. Juhlavaatteet = yrität liikaa, viralliset työvaatteet = outoa ja noloa, rento asu = miksi et voinut edes pukeutua siististi??, oma tyyli = miksi et voi olla kuten muut vanhemmat jne jne.

Vältä kaikkia millään tavalla huomiota suuntaan tai toiseen herättäviä vaatteita. Sama huomaamattomuuden vaatimus koskee tietysti myös meikkiä, kampausta ja asusteita.

– Pysy kaukana teinistä!

Älä mene teinin lähelle. Älä varsinkaan ala halailla tai silitellä hiuksia. Mitä kauempana pysyt, sen parempi. Muista kuitenkin, että et ala heilutella kättä mistään salin peränurkasta ja huhuilla, että täällä sitä ollaan!

– Älä tee itsestäsi numeroa!

Älä tee yhtään mitään sellaista, mikä voisi herättää huomiota. Ei huuteluja, ei kommentteja, ei näyttäviä kukkalaitteita, ei outoja asuja, ei yskänkohtauksia, ei teatraalista itkemistä, ei keskustelua, ei kuiskuttelua! Parempi on että et edes hengitä!!

Kivoja juhlia!! Tai siis, älä nauti äläkä iloitse. Ainakaan niin että se näkyy ulospäin mitenkään! Ssshh!!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia