Tämä on kaupallinen yhteistyö Scandicin kanssa. Muumitalon kuva ei ole Scandicista eikä kukaan Huonon Äidin porukasta myöskään tunnusta sitä omakseen….ai ei vai…

Käsi ylös kuka odottaa joulua innolla? Siis pelkästään innolla, eikä ollenkaan tuskanhiki kämmenissä ja jo valmiiksi tehtävälistasta ahdistuneena? Kuumaa sokeria pannuun ja henki hieverissä muumitalon mallista piparitaloa tuunamaan vaan siskot esimerkiksi yöllä kello 3!

Onhan se joulu ihana, mutta se ei ole pelkästään ihanaa, että jonkun pitää se joulu laittaa. Turhista vaatimuksista ja järjettömän korkeista odotuksista kannattaa tietysti luopua, niistä ei seuraa muuta kuin hermoromahdus ainakin yhdelle perheenjäsenelle (yleensä äidille), harmia, riitoja, hammastenkiristelyjä ja uupumusitkuja keittiön lattialla keskellä yötä, kun kinkku kihisee uunissa vieressä ja varmaan onnistuu kuivumaankin.

Sekin vielä, että kun harva meistä on siunattu täydellisellä jauhopeukalolla tai on muuten keittiöihme, niin joka vuosi syödään sitten kärvähtäneitä pipareita ja muutenkin vähän sinne päin onnistuneita ruokia. Jos kaikki onnistuukin, niin hirveä stressi siinä laittamisessa on, että tuleeko tästä nyt mitenkään syötävää vai itkevätkö lapset ja vanhemmat yhtälailla kun keittiöstä nousee sankka savu tai ulkomaisesta naistenlehdestä bongatulla reseptillä tehty ruoka kruunaakaan juhlapöytää vaan kaikki yrittävät vaivihkaa levittää sen lautaselle jottei tarvitsisi syödä enempää…

 

Vuoden loppu on muutenkin stressaavaa aikaa, kun töissä pitäisi saada kaikki hommat valmiiksi ennen pitkiä pyhiä. Sekä kotona että töissä joutuu pyörittämään vähintään kymmentä asiaa yhtä aikaa. Kun ne vapaat lopulta koittavat, olisi ihanaa ottaa vaan rennosti. Tai sitten tehdä juttuja, joista oikeasti nauttii, kuten liikkua luonnossa tai perheen kanssa!

Mietipä, käydä kiireettömästi vaikka kävelyllä tai hiihtämässä. Kenties sitä voisi käydä keilaamassa tai uimassa koko perheellä, ja tietysti joulusaunassa! Sitten olisi aikaa pukea jotain siistiä mutta mukavaa päälle ja käydä laulamassa Kauneimmat joululaulut. Pian olisikin aika mennä valmiiseen pöytään nauttimaan joka sortin jouluherkuista. Saisi istua pöydän ääreen juttelemaan ja syömään oikein pitkän kaavan kautta, mitä nyt lahjojen odotus ehkä pistää lapsia hiukan kiemurtelemaan penkissä. Joka puolella olisi siistiä ja joulukoristeet paikoillaan. Likaiset astiat lähtisivät pöydästä eikä sinun tarvitsisi suoda niille edes ajatusta. Olisit autuaan tietämätön keittiön tiskivuorista, sotkusta, jauhopölläyksistä ja kinkunrasvatahroista…

Sen jälkeen voisitte viettää aikaa yhdessä, availla lahjoja ja vaikka lueskella kirjoja kunnes olisi aika mennä nukkumaan. Puhtaisiin, mankeloituihin lakanoihin, pehmeään sänkyyn…ja aamulla pääsisi taas notkuvan pöydän ääreen, ilman että tarvitsisi itse pikkusormeaan nostaa. Joulunvietto jatkuisi luonnosta tai liikunnasta nauttien, kaupungin hiljaisuudessa kävellen, kylpylässä rentoutuen, hevosajelulla ja illan päätteeksi vaikka tansseissa… Mikä unelma!

Mutta unelmaksi se jääkin, jos ei ole varaa palveluskuntaan kuten entisaikain herrasväellä ja joulunviettopaikkana jotain kartanoa. Vai mitä? No ei tokikaan!! Voi mennä valmiiseen pöytään, kun antaa itselleen siihen luvan!!

Oikeasti rentouttavaa joulua, jossa pääsee valmiiseen juhlapöytään kauniisti koristellussa ympäristössä, voi viettää tietenkin Scandicin hotelleissa tai kylpylöissä. Vaihtoehtoja löytyy monilta paikkakunnilta ympäri Suomen, ja perinteisen jouluohjelman lisäksi vaihtoehtoja myös aktiiviseen lomanviettoon. Kauneimmat joululaulut, kuusen koristelu ja Joulupukin vierailu toki kuuluvat jouluun, mutta pyhinä voi rentoutua myös joulutansseissa tai saunapilateksessa. Kirkkoonkin pääsee myös hotellijoulun vietosta!

Miltä kuulostaisi jouluaatto esimerkiksi Turussa, jossa tietysti pääsisi seuraamaan joulurauhan julistusta ja sen jälkeen rauhoittumaan joulunviettoon rakkaiden kanssa? Tai jos kaipaat jouluusi myös hieman trooppista lämpöä, ehkä vietät pyhät mieluummin kylpylässä? Kylpylässä pääsette myös joko sulattelemaan kinkkua tai keräämään uutta ruokahalua ohjatuissa jumpissa ja allasosastoilla. Valkeaa joulua ja liikuntaa kaipaava perhe voi viettää joulua Rukalla, jossa totta kai pääsee pyhinäkin rinteeseen!

Tutustu Scandicin joulun hotellivaihtoehtoihin sekä kylpylävaihtoehtoihin. Valitsemasi hotellin joulupakettien kohdalta löydät myös joulun ohjelman, joten pääset valikoimaan juuri teille sopivimman joulunviettotavan!

Hyvää ja stressitöntä joulua sinun tavallasi! Kaikkien kommentoijien kesken arvomme joulun henkeä, kelpaisiko Sinulle?

Tämä julkaisu on kaupallinen yhteistyö Scandicin kanssa. 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 9 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

9 vastausta artikkeliin “Mitäs jos Joku Muu tekisi joulun valmiiksi?”

 • minä sanoo:

  Vaikuttaa leppoisalta, voisimme kokeilla:)

 • koti äippä sanoo:

  Joulu ilman tiskiä ja ruoan laittoa tänne kiitos 😁 4 vuotta lasten kanssa kotona ”lomaillen” ja olen aivan valmis joustamaan joulu hötkyilystä, ei sen väliä missä joulu vietetään, kunhan saadaan olla omalla porukalla ❤

 • Lento Pro sanoo:

  Kun mietitään ns. vanhanajan joulua, maatilan pitopöytiä, jne. niin mahtoiko torpparilla, jolla oli useampi pieni lapsi eikä piikoja tai renkejä, olla sama meininki?

  Onko se, mitä koetetaan tavoitella, monille nykyoloissa(kaan) mitenkään kohtuudella mahdollista ilman ”palkollisia” – onko se milloinkaan ollut?

  Mikä joulussa oikeasti on itselle ja lähimmille kaikkein tärkeintä?

  Lopetan viisauteen, johon joskus törmäsin: ei kannata siivota kaappiaan joulua varten, ellei aio viettää siellä jouluaan.

 • Äiti,tavalla jos toisella. sanoo:

  Pidän Joulusta ja kaikesta siihen liittyvästä.
  Siivoamisessa olen alkanut joustamaan nykyisin on perus siistiä muutenkin (älkää peljästykö ei liian,meillä on 6 lasta ja elukoita vielä lisäksi).
  Joulussa on sekin hyvä puoli,että ruoat on tehty valmiiksi ne tarvii vain lämmittää.
  Lapset viihtyy uusien tavaroittensa parissa,eikä tarvitse lähteä aamuisin mihinkään!
  Jokainen luokoon sellais n joulun joka on hyvä just itselle.
  Jos puolisoiden mieliteot ovat erilaiset voi vaikka vaihdella,eikö?
  Tokikin jos raha on tiukalla niin silloin ei pysty saamaan sitä mitä haluaisi…
  Tunnelma syntyy kuitenkin pienestä,kynttilöistä ja yhdessäolosta!

 • Huono äiti&isä lapsineen ja koirineen sanoo:

  Kuulostaa taivaalliselta! Kirjoitan toiveen joulupukille än-yy-tee-nyt

 • Se Insinööri sanoo:

  Itse lopetin joulun viettämisen sen jälkeen kun muutin omilleni ja se palasi (vastentahtoisesti/pakollisesti) kuvioon rouvan myötä. Siinäkin käytiin muutama vuosi ns henkien taistoa siitä onko se nyt aivan pakko, hekten aikaa olikin lasten kanssa. Onneksi nykyään saa sivustatukea teinityttäreltä joka inhoaa myös joulua yli kaiken, juuri sen turhan höösäämisen takia eikä juniorikaan enää niin välitä asiasta joten kait sitten parin vuoden kuluttua tuo aika muuttuu ”höösäämisvapaaksi” jos meitä kolme äänestää yhtä vastaan.

  • Lento Pro sanoo:

   Mutta kuinka rouvan joulun käy? |:
   Tekemisestähän se joulu jouluihmiselle syntyy… Ehkä enemmistödiktatuuri ei ole paras tapa lähestyä tällaista asiaa?

 • Jouluton84 sanoo:

  Tykkään kyllä tehdä ruokia ja leivonnaisia mutta ei ole varaa. Koko joulu ahdistaa sen takia että ei ole vara panostaa ruokaan eikä edes hankkia lapsille niitä yhtiä haluamiaan lahjoja. Olen ollut työkyvytön pari vuotta ja nyt kun palasin töihin niin puolisoni menetti työnsä. Kaikki laskut on kerääntynyt ja ei ole varmuutta onko jouluna edes sähköä. Kumpa ois kesä ja riittäisi valoa ja lämpöä.

 • Kahen tonnin kk-tulot sanoo:

  Kiitos tarjouksesta! Menisin mielelläni valmiiseen joulupöytään, rentottaviin harrastuksiin ja illalla hotellin lakanoihin nukkumaan kuohuviinilasillisen jälkeen. Mutta…hoitajan työ tule koskaan valmiiksi. Deadline on todella dead ja stressi on kokoaikaista.

  Tosiaan, kiitos hienosta ideasta, mutta vain yksi puuttuu ja sen mukana kaikki: maksaja.