Täydelliset naiset sivusilmässä en voi olla miettimättä naisen täydellisyyttä. Jos Hollywoodiin on uskominen, täydellinen nainen on hirveän laiha ja hirveän treenattu, pitkätukkainen, pystytissinen, hyvin meikattu ja muutenkin miehen mieleen.

Täydellinen nainen on kotiäiti tai tekee töitä kotona ja jos hän luo uraa kodin ulkopuolella, häntä uhkaa epäonni ja avioero.

Vaikka Hollywood on oma lukunsa, on meilläkin oma täydellisen naisen koodimme. Käytämme koodia tiedostamatta joka päivä jo valitessamme päivän vaatteita: tää on liian seksikäs töihin, tää on liian juhlava arkeen, tää on liian jotakin, mitä muut ovat meille opettaneet.

Jos näitä koodeja ei olisi, minä ainakin pukeutuisin joka päivä virttyneeseen plyysipukuun. Plyysin sijaan valitsen kauluksia kokoukseen ja paljettia iltaan (silloin kerran vuodessa kun menen ihmisten ilmoille). Ja illalla kaikkien värikoodatut tuulipuvut kahisevat tuulessa.

Täydelliset naiset ovat myös hyviä kahvinkaatajia. Olen itse ollut kokouksessa, jossa olin vanhin ja korkeimmin koulutettu, mutta kappas täydellisen miespuolisen henkilön mielestä just paras kahvinkaataja. Ei siinä mitään, kaadetaan kahvia, mutta jos homma toistuu, ei se juuri naurata. Mikään ei kuitenkaan selitä naisen ja kahvinkaadon välistä yhteyttä, itse asiassa mies on paljon parempi kaatamaan kahvia isosta termospullosta, koska miehellä on parempi haba. Tosi mies toki tarttuukin kahvikannuun hanakasti ja kaataa siitä ensin naisille, mutta näin ei valitettavasti aina käy.

Täydellistä elämää ei oikeasti ole olemassa. Niin kuin ei ole täydellisen riidattomia lapsia tai karvattomia koiria, kaikista niistä hilse loppujen lopuksi irtoaa niin että pölisee jos tukkanuottasilla ollaan. Siksi täydellisyyden tavoittelu on silkkaa ajanhaaskuuta, siitä liikenevän ajan voi mainiosti käyttää vaikka sormen uittamiseen kynttilästeariinissa. Sitä minä tein tyttäreni kanssa tänään ja tunsin olevani mahtava Huono Äiti.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia