Pitkäaikainen parisuhde on elämänmittainen matka täynnä yllätyksiä ja oppimista. Sen salaisuus piilee monissa tärkeissä tekijöissä, jotka auttavat suhdetta kukoistamaan vuosien varrella.

Oikean kumppanin valinta on suhteen vahva perusta. Kumppanin ei tarvitse olla täydellinen, mutta hänellä tulisi olla ominaisuuksia, jotka sopivat omaan elämäntapaan ja arvoihin. Valintaprosessissa ei pidä kiirehtiä; anna aikaa opetella tuntemaan toinen ja varmista, että kemia ja yhteensopivuus ovat kohdallaan.

Ystävyys on kuin suhteen liima. Pariskunnan tulisi nauttia toistensa seurasta, jakaa harrastuksia ja nauraa yhdessä. Ystävyys pitää suhteen tuoreena ja auttaa käsittelemään vaikeita aikoja. Se on muistutus siitä, että rakastetut ovat myös parhaita ystäviämme.

Kommunikaatio on suhteen elinehto. Avoimuus, kuuntelu ja empatia ovat tärkeitä taitoja. Konfliktit ovat väistämättömiä, mutta kuinka ne käsitellään, on ratkaisevan iso vaikuttaja. Rakentava keskustelu auttaa pariskuntaa kasvamaan yhdessä ja ratkaisemaan ongelmat yhdessä.

Intohimon muutos ajan myötä on normaalia. Alussa suhde saattaa olla täynnä intohimoa, mutta ajan myötä se normaalisti muuttuu syvemmäksi rakkaudeksi ja sitoutumiseksi. On tärkeää hyväksyä tämä luonnollinen kehitys ja pyrkiä ylläpitämään romanttisia hetkiä arjessa.

Itsemme ja puolison hyväksyminen sellaisenaan on voimallinen voimavara pitkässä suhteessa. Kun opimme hyväksymään toistemme virheet ja erilaisuudet, suhde vahvistuu. Tämä luo tilan kasvulle ja henkilökohtaiselle kehitykselle yhdessä.

Oman ajan vaaliminen on tärkeää. Vaikka parisuhde on merkittävä, meillä on edelleen omat unelmat, harrastukset ja tarpeet. Oma aika antaa meille mahdollisuuden kasvaa yksilöinä ja tuoda tuoreutta suhteeseen.

Pitkä parisuhde on matka, joka vaatii omistautumista ja työtä, mutta se voi olla elämämme palkitsevin osa. Kun arvostamme oikean kumppanin valintaa, ystävyyttä, kommunikaatiota, intohimon muutosta, itsemme ja toisemme hyväksymistä sekä oman ajan tärkeyttä, voimme luoda suhteen, joka kestää aikaa ja tuo meille syvää iloa ja ääretöntä onnea.

Tutkimusten mukaan sellainen kumppanuus, joka pohjaa tasapainoon ja ymmärrykseen johtaa kestävään ihmissuhteeseen. Syvään ja pitkäikäiseen suhteeseen päättyvät parit, jotka pystyvät kohtelemaan kumppaniaan ystävänä ja joilla on paljon yhteisiä kokemuksia sekä keskinäistä kunnioitusta. On myös tärkeää pitää yllä ystävyyssuhteita oman parisuhteen ulkopuolella, se hyödyttää myös parisuhdetta.

 

Pitkän parisuhteen saloista lisää: täältä

PS. Osallistu vuoden konetiskitablettien arvontaan tässä jutussa:

Konetiskitabletti armottomassa testissä

 

 

 

 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Tästä tunnistat parisuhteen, joka kestää läpi elämän”

  • Ahjo sanoo:

    Suomen avioerotilastot ovat karua luettavaa ja siksi on niin tärkeää, että löytyy tällaisia artikkeleita, jotka muistuttavat parisuhteen tärkeydestä. Kirjoitamme omassa blogissamme aiheista, jotka liittyvät onnelliseen parisuhteeseen. Käy toki vastavierailulla: http://www.onnellinenparisuhde.fi

  • Joo mä sanoo:

    Huumorin nimeen vannon minäkin. Pitää myös pystyä kunnioittamaan puolisoa, ja asennoitumaan niin, että ollaan samalla puolella eikä tarvi toista vastaan taistella.

  • Onnestain on puolet sinun.. sanoo:

    Tärkeintä on toisen hyväksyminen,huumori ja ylipäätään avoin keskustelu.Parisuhdetta 53vuotta siitä 50vuotta 5kuukautta avioliittoa.Tilan antaminen toiselle myös hyvin tärkeää..