Huono Äiti sai lukijalta avautumisen:

Meillä on 5 henkinen perhe. Minulla on lapsia aiemmasta liitosta ja sitten on uuden kumppanin kanssa myös. Mies on paljon poissa kotona ja viikonloppuisim on perheemme ainoa yhteinen aika.

Huomaan kuitenkin että perheemme ei selvästikään tule miehelle ensimmäisemä kun vietämme aikaa. Minä hoidan kodin ja lapset, myös viikonloppuisin. Ongelmaksi on muodostunut miehen puhelin.

Mies kirjaimellisesti herää ja aloittaa päivänsä puhelin kädessä. Kun huomaa että alan murjottamaan, tajuaa ettei ole edes sanonut huomenta, saati antanut pusua. Puhelin saa paljon enemmän huomiota kuin minä ja tämä kalvaa minua. Edellinen kumppani jäi kiinni pettämisestä ja hänkin alkoi tuijotella puhelintaan koko ajan ja kaikki läheisyys loppui.

En usko kumppanini pettävän, mutta jotain mielenkiintoisempaa puhelimessa on kuin minä. Nytkin olen ulkoillut lasten kanssa, tehnyt meille ruoan, tiskannut ja kaikkea

Mies on maannut ja hihitellyt hauskoille videoille ja katsellut kun minä teen. Eikä ymmärrä miksi olen pahalla päällä. Mies yleensä vastaa kiukutteluuni alkamalla kiukuttelemaan itse.

Nimimerkki: Perheen ainoa ”aikuinen”

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Artikkelissa on 13 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

13 vastausta artikkeliin “Tältä tuntuu olla perheen ainoa aikuinen”

 • Nimetön sanoo:

  Väännä rautalangasta tilanne miehelle sinun näkökulmastasi, kerro, miltä sinusta tuntuu ja mitä toivot ja odotat parisuhteelta, älä kuitenkaan syyllistä. Kuuntele sitten vuorostaan häntä.

  Puhelimelle on petollisen helppo paeta myös omia hankalia tunteita. Toivon, että loydätte ratkaisun tilanteeseen, yhteisen sopimuksen, johon molemmat voitte sitoutua. Jos puhuminen ei onnistu voi myös kirjoittaa.

 • N sanoo:

  Jos pyörität yksin arkea miehen ollessa paljon töissä, ota lauantait aina vapaaksi. Jätä lapset miehelle. Pärjätkööt sen päivän tavallaan. Jos hän ei kanna vastuuta, eikä viikottainen (1 vapaapäivä!) onnistu sinulle, mieti onko järkevää luopua mieslapsesta.

 • Onnellinen sanoo:

  Minäkin olin joskus perheemme ainut aikuinen. Lähdin menemään. Hetkeäkään en ole katunut. Päinvastoin, elämäni parhaimpia päätöksiä. Lähde sinäkin ja pelasta itsesi ja lapsesi. Teillä on vain yksi elämä elettävänä!♥️

 • Nimetön sanoo:

  Itse olen jo luovuttanut. Asutaan saman katon alla. Yhteiset velat ja lapset yhdistää.
  Ei auta puhuminen. Puhelin ja pelit ykkönen.
  Olenkin tehnyt selväksi että huolehdin lapset ja itseni. Hän hoitakoon omat asiat.
  Sujuvasti pyykkää omat pyykkinsäkin.
  Suunitelmissa lähtö kunhan aika on hyvä.

 • Taas yksi vapaamatkustaja? sanoo:

  Mitä jos lähtisit lomalle jonnekin ilman perhettä? Jättäisin sen miehen vastuuseen ja riittävän pitkäksi aikaa. Jos tämä ei herätä huomaamaan että hänenkin panosta tarvitaan niihin lapsiin ja yhteiseen kotiin. Ja jos kaikesta huolimatta vain puhelin kiinnostaa niin mitäpä sä sellaisella miehellä oikeasti teet? Turhan usein niitä alkaa kiinnostaa ne lapset vasta sitten kun tulee ero.

 • Nimetön sanoo:

  Onko hän aina ollut tuollainen?
  Voiko olla masennusta?
  Todennäköisesti hän on vain kyllästynyt sinuun ja perheeseen. Jos tilanne jatkuu, hän lähtee pian. Problem solved.

  • Nimetön sanoo:

   Varmaan pettää jonkun kanssa. Miehet jotka eivät tee itsensä eteen töitä ovat miesvauvoja.

   • AliasAnniina sanoo:

    On niitä kyllä paljon muitakin varteenotettavia vaihtoehtoja kuin pettäminen tällaisissa tapauksissa. Masennus esimerkiksi, hormonitoiminnan vaje, puhdas itsekkyys ja ajattelemattomuus, osaamattomuus ja epävarmuus jne.

 • Rva S sanoo:

  No puhukaa!! Ei se mies varmaan ajatuksia osaa lukea. Vaikeistakin asioista pitää pystyä puhumaan. Ja jos ajatus kotitöiden suhteen on eri ni sit pitää yhdessä keksiä ratkaisu mikä tyydyttää molempia. Meillä mies tekee enemmän ulkona kuin minä eli sisä hommat kuuluu pääosin mulle. Imuroi, käy kaupassa, tekee ruokaa(harvemmin kuin minä tosin) mutta on vastuussa 2 vanhimman lapsen harrastuksessa 100% koska valmentaa mukana. On kotona vähemmän sen takia. Mutta tekee kun pyydän jos ei itse ”tajua”. Pitää vaan avata suu ja sopia asioille aikataulua.

  • Nimetön sanoo:

   Puhuminen on kulahtaneen ja täysin kelvottoman tapasuhteen merkki. Toisen pitää ymmärtää sanomattakin. Oikeassa rakkaussuhteessa ihmiset ovat toistensa heijastuksia täydellisesti. Perinteistä parisuhdemallia pitää pöyhiä. Vain vapauteen ja sitoutumattomuuteen perustuvat suhteet ovat oikeaa rakkautta.

   • AliasAnniina sanoo:

    Hei ihan oikeesti kaikkien kotona ei oo puhuttu tunteista, että jos ei osata nimetä edes omia niin miten osattaisiin sanomatta tietää, mitä toinen ajattelee 😅
    Ja siis mä ainakin kaipaan ja tarvitsen keskustelua. Ei ne asiat oo aina omassakaan päässä kypsiä, jolloin keskustelu toisen kanssa rakentaa sitä omaa näkemystä. Ja kompromissejahan ei tule ilman vastavuoroista keskustelua.
    Aika utopiaa tällainen parisuhde, jossa ei riitoja ole lainkaan!

   • Nimetön sanoo:

    Puhuminen on yliarvostettua ja tehotonta. Jos joku ei sanomatta ymmärrä, ei hän sanomallakaan ymmärrä. Puhuminen pilaa suhteen. Usein nainen muuttuu opettavaiseksi neuvojaksi, joka tietää, miten parin pitää elää. Mies taas inhoaa tällaista holhousta ja vetäytyy omaan maailmaansa. Syntyy kiero äiti-poika-suhde. Puhumisen tarve on merkki siitä, että suhde on kuolemassa. Aidosti toimivassa suhteessa homma toimii ilman palavereita.

    • Perhehoitaja sanoo:

     Mieti, haluatko pyörittää palvelutaloa. Jos et, voit rakentavasti lähteä kertomaan miltä sinusta tuntuu. Pahoitella, ettet jaksakaan tätä pestiä ilman tukea. Miettiä, miten voisit saada apua ja vapaata.