Vuosi on edennyt jo joulukuuhun. Lähes kaikki tuntemani ihmiset ovat viettäneet jo synttäreitään, on ollut juhannus ja nyt pikkujoulukausikin on kuumimmillaan.

Minullakin oli juuri syntymäpäivä, jonka muisti ainoastaan äiti ja oma puoliso. Minä saan seurata kaikkien juhlimista sivusta, kukaan ei halua viettää kanssani aikaa tai juhlia kanssani. Minulla on yksi ainoa ystävä ja edes hän ei muistanut syntymäpäivääni.

Edes sukulaiset eivät halua minua illanistujaisiin jossa on paikalla kaikki muutkin sukulaiset ja yhteiset tuttavat. Kukaan ei halua olla seurassani paitsi oma puoliso, mutta hänelläkin on omat kaverinsa joiden kanssa viettää aikaa. Minulla ei ole ketään. Jos mies lähtee johonkin, minä olen joko lapsen kanssa kotona tai lähden lapsen kanssa esim. ostoksille. Toisinaan ystäväni käy kahvilla meillä, mutta myös hänellä on laaja kaveripiiri ja paljon muuta menoa.

Täytän ensi vuonna pyöreitä ja minulla ei ole ketään ketä kutsua jos pitäisin jonkinlaiset juhlat. No miehen sisko saattaisi säälistä tulla paikalle mutta muita minulla ei sitten olekaan. Tähän joulunaikaan jotenkin tämä yksinäisyys oikein korostuu kun kaikki kertaavat yhdessä vuoden tapahtumia ja viettävät pikkujoulujaan. Edes työpaikan pikkujouluihin ei minua kukaan kaipaa, koska vaikka olen sosiaalinen ja ystävällinen työkavereille, jokainen heistä kohtelee minua kylmästi ja aina katsoo nenänvartta pitkin. Työpaikalla olen niin kovasti yrittänyt saada uusia ystäviä mutta kukaan ei vaan pidä minusta.

Joudunko koko elämäni vain tyytymään tähän yksinäisyyteen?

Nimimerkki: Yksinäinen 

Tukea ja apua yksinäisyyteen tarjoavat:

https://mieli.fi/vaikea-elamantilanne/apua-yksinaisyyteen/

https://www.punainenristi.fi/hae-apua-ja-tukea/apua-yksinaisyyteen/

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Minulla ei ole muita ystäviä kuin mies ja lapsi”

  • Nimetön sanoo:

    En oo koskaan kuulunu mihinkään joukkoon tms ryhmiin. Ja oon yrittänyt tosiaan…jo iha lapsesta asti aina ollu se jota ei kutsuta/pyydetä mukaan kuin ihan säälistä taikka kaikki muut eivät pääse/peruvat…mulla ei oo ystäviä. 3kaveria toki ja ehkä kerran kuussa onnistuu nähdä edes yhtä heistä. Kyllä kyllä tiiän ovat perheellisiä töissä käyviä ihmisiä…MUTTA onko tosiaan niin että kun tulee se mies,lapset,lemmikit…noh ehkä se on taas vaan mä joka skipataan.