Uni, sehän on jokaisen lapsen pahin vihollinen! Toisin kuin hölmöt vanhemmat luulevat, lasta ei väsytä IKINÄ. Ei ainakaan silloin, kun on nukkumaanmenoaika. Vanhempia väsyttää, ja se kannattaakin ovelan lapsen käyttää hyödyksi.

Tässä ohjeet aloittelevalle tai vähän kokeneemmallekin lapselle nukkumaanmenon välttämiseksi ja vanhempien uuvuttamiseksi.

Kas näin vältät piinallisen ja täysin turhan nukkumaanmenon:

Pakene!

Niin kauan kuin vanhemmat eivät saa sinua kiinni, he eivät voi pistää sinua nukkumaan! Vanhemmat ovat myöskin vanhoja, ei he väsyvät juoksemiseen aika pian. Suosittelemme myös kiipeilyä ja lötköksi heittäytymistä, sillä sellainen vie vanhempien voimat tosi hyvin.

Kylve!

Suostu menemään kylpyyn tai suihkuun, tai mangu kunnes pääset sinne. Sen jälkeen älä tule pois! Jos olet jo varttuneempi ja kokeneempi lapsi, lukitse ovi äläkä reagoi vanhempien huutoon vesilaskuista.

Iltasatu

Tiedät kyllä, että iltasatu ei koskaan ole tarpeeksi pitkä. Jos se on liian lyhyt, tarvitaan uusi kirja. Ja vielä yksi, ja vielä yksi. Jookooo kilttii isiii/ äitiii!!! Muista pyytää oikein anovasti, kenties vähän kyyneltä silmässä! Se tehoaa aina! HUOM. Valitse sellainen iltasatukirja, mikä on sinusta kiehtova mutta vanhemmista tosi tylsä, niin he nukahtavat mutta sinä et!

TÄRKEÄ ESINE

Olkoon se sitten nalle, pupu, riepu tai vasemman jalan sukka, ihan sama mikä, mutta ilman TÄRKEÄÄ ESINETTÄ ei voi nukkua. Ei sitten mitenkään. Se vaan, että kukaan ei tiedä, missä TÄRKEÄ ESINE on. Sängyn alla? Olohuoneessa? Mummolassa? Etsiminen antaa sinulle mukavasti lisää aikaa olla valveilla ja vanhemmat jälleen rasittuvat siitä, että joutuvat konttaamaan pitkin sängynalusia.

Suukkoja! Haleja!

Yksikään vanhempi ei kieltäydy vielä yhdestä hyvänyönsuukosta. Suukko hali puss puss hyvää yötä -kierre jatkuu ja jatkuu, ja sinä saat valvoa pusu pusulta pidempään! Ovelaa, eikö!

Pissalle!

Pissalle pitää päästä kerran ja sitten toisen ja sitten kerran. Pissalle!!! Siitä ei kieltäydy yksikään täysijärkinen vanhempi, ja olet taas pelannut hyvin aikaa.

Vettä!

Mikäs siinä onkin, että silloin janottaa IHAN HIRVEÄSTI kun on aika nukkua! Sitä nääntyy janoon aivan kuin olisi harhaillut erämaassa. Sano anovasti kuinka sinulla on niin Hivvee jano! Ja vanhemmat tuovat vettä…

…ja sitten on taas pissahätä. Muitakin vaiheita voi uusia ja varioida loputtomiin! Sillä sinuahan EI VÄSYTÄ mutta vanhempaa väsyttää kyllä.

EKSTRAVINKKI

Erittäin tehokas keino on vaatia päästä syliin tai pyytää vanhempi samaan sänkyyn kun sinulle luetaan iltasatua. Vanhemmat ovat niin töiden ja aikuisuuden uuvuttamia, että nukahtavat viereesi alta aikayksikön! Jos haluat olla oikein ovela, sano jotain söpöä kuten haluan paijata minun äitiä ja sitten pikku kädellä hieman paijailet, niin äiti nukahtaa tosi nopeasti! Sitten voit hiipiä livohkaan esim. etsimään karkkikätköä, pelaamaan puhelimella tai tekemään pieniä tihutöitä!

Lähde.

P.S. Saako lapsen pakottaa harrastamaan?

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 4 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

4 vastausta artikkeliin “Lapsi, näin vältät nukkumaanmenon ja väsytät aikuiset”