Tämä on kaupallinen yhteistyö Martinexin kanssa.

Oletko huomannut sen jo aamuisin? Tai kenties silloin kun tuulee? Viimeistään silloin kun sataa… Niin se vaan on, että kesä alkaa olla ohi ja syksy tulee. Ilma on jo viileämpi, silloinkin kun aurinko paistaa.

Voisi ajatella asiaa kuten Hemuli: ”Maailmassa ei ole koskaan järjestystä. Eilen oli liian kuuma ja nyt on liian märkää.” Tai sitten voi varautua siihen, että syksy ja viimat tulevat esimerkiksi hankkimalla lapsille lämmintä päälle!

Kaikki tarpeelliset syksyn sisävaatteet löytyvät Martinexin Muumi-vaatevalikoimasta. Koodilla HUONO20 saa -20 % kaikista lastenvaatteista. Koodi on voimassa vielä 28.8.2018 asti.  Klikkaa ostoksille tästä!

Ja kommentin Huonon Äidin Facebook-sivulle, Instaan tai tähän saitille jättäneiden kesken arvomme yhden asun eli kolme vaatekappaletta. Kommentoi, minkä näistä haluaisit, tästä!?

Kuvassa Vaahteramäen Eemeli Eläköön -paita.

Sehän nimittäin käy joka syksy niin, että yllätten yhtenä aamuna on kuuraa maassa ja vesilätäköt jäässä. Lapsilla on punaiset nenänpäät ja kylmät pienet sormet, ja pitää nopeasti kaivaa komeron ja vaatekaapin perukoilta lämpimiä vaatteita. Ja silloin aika usein huomaa, että hihansuut ovat ylhäällä käsivarressa ja lahkeet kymmenen senttiä liian lyhyet…

Tai sitten käy sillä tavalla nolosti, että kun haet lasta päiväkodista, hän on puettu lainavaatteisiin koska sinä et tajunnut hommata niitä lämpimiä ajoissa…Sitä sattuu itse kullekin, mutta tuntuuhan se vähän nololta.

Paksummat vaatteet jäävät keväällä kaappiin, ja syksyllä on niin paljon kiirettä, että usein pitkähihaisten paitojen, pipojen ja lämpimien fleecejen hankkiminen meinaa unohtua. Kun pitää muistaa ensin hankkia koulutarvikkeita ja harrastukseen sopivat vaatteet ja totutella taas arjen aikatauluihin. Parasta onkin varautua heti, niin kirpeät syysaamut eivät pääse yllättämään – ne nimittäin ovat täällä ihan just. Kun lasten on ihan pakko päästä möyrimään lehtikasoihin ja kiipeilemään puihin ja hyppimään vesilätäköissä, joten ei auta muu kuin hankkia nopeasti jotain lämmintä päällepantavaa!

Kuvassa Muumi Hatut -fleecetakki.

Helpoiten lapsille hankkii lämpimät syysvaatteet netistä. Kaupoissa kiertely voi olla hankalaa varsinkin useamman lapsen kanssa. Ja onhan se mukavampaa katsella valikoimaa ja valikoida vaatteet rauhassa kotona. Kotisohvalta on helpompi tarkistaa, että mitä oikeasti puuttuu, eikä tule tehtyä ostoksia pelkästään varmuuden vuoksi. Kaupoissa kierrellessä on paljon vaikeampi tarkistaa, että mitä vaatteita lapsilta jo löytyy sopivassa koossa.

Kuvassa Muumi Mymmeli -haalari ja Syyskuu-pipo.

Nettishoppaillessa pystyy myös helposti tarkistamaan millaista materiaalia vaatteet ovat: ovatko ne turvallisia ja eettisesti valmistettuja. Martinexin lastenvaatevalikoima täyttää Öko-Tex Standard –sertifikaatin tiukat vaatimukset, ja tekstiilien laatua valvotaan jatkuvalla laaduntarkkailua sekä niiden valmistusmaassa että Suomessa.

Kuvassa Muumi Puuhat -collegepaita ja Haisuli-housut.

Kaikista tarkimpaan syyniin vaatteet tietysti laittaa niiden käyttäjä! Jos kuvio ja värit eivät miellytä lapsen silmää, niin siitähän seuraa tappelua joka aamu. Kun taas lempipaidan ja suosikkipipon pieni pukee päälleen oikein mielellään! Lemppareista tuleekin helposti niin suosittuja, että lapsi ei halua mitään muuta käyttääkään. Sekin kannattaa pitää mielessä, että itse jaksaa katsella samoja pöksyjä tai takkia joka päivä! Iloiset kuosit onneksi ilahduttavat sekä vanhempia että lapsia. Martinexin Muumi-mallistosta löytyy sekä värikkäämpiä että hillitympiä vaatteita, joten valikoimaa on moniin makuihin.

Kuvassa Muumi Sateenvarjot -fleecetakki.

Lasten vaatteissa on todella tärkeää myös käyttömukavuus. Möyriminen, hyppiminen, ryömiminen, kieriminen ja kaikenlainen temmellys täytyy onnistua, joten vaatteiden tulee olla mukavasti mitoitettuja ja mielellään joustavasta materiaalista valmistettuja. Ja tietysti on plussaa se, että ne kestävät aktiivista käyttöä, mielellään vielä sisaruksille tai ystäväperheiden lapsillekin! Martinexin lastevaatemalliston vaatteiden käyttömukavuus on mietitty huolellisesti niin, että niissä on hyvä olla, leikkiä ja touhuta: ne eivät kiristä ja pysyvät kuitenkin hyvin yllä.

Materiaalit ovat miellyttävän pehmeitä ja joustavia. Kaikissa vaatteissa on huomioitu erityisesti myös käyttömukavuus: ne ovat helppoja pukea ja riisua, housujen resorit pitävät lahkeet kauniisti paikoillaan ja housut pysyvät ylhäällä ilman että puristavat vyötäröltä.

P.S. Mitä jos et varautuisi ainoastaan syksyn viimoihin, vaan jo jouluunkin? Samalla vaivalla kun tilaat lämpimät syysvaatteet, voit varautua etukäteen jouluun klikkaamalla kuusen alle muutaman pehmeän paketin…

Kaikki tarpeelliset syksyn sisävaatteet löytyvät Martinexin Muumi-vaatevalikoimasta. Koodilla HUONO20 saa -20 % kaikista lastenvaatteista. Koodi on voimassa vielä 28.8.2018 asti.  Klikkaa ostoksille tästä!

Ja kommentin Huonon Äidin Facebook-sivulle, Instaan tai tähän saitille jättäneiden kesken arvomme yhden asun eli kolme vaatekappaletta. Mikäs tulis teille?

Tämä on kaupallinen yhteistyö Martinexin kanssa.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 14 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

14 vastausta artikkeliin “Syksy yllätti vanhemmat – taas! Täältä pian lämmintä ylle:”