Huono Äiti sai avautumisen sukumökin juhannussuunnitelmien päättymisestä katastrofiin:

”Meillä on suvun yhteinen mökki, jossa päähallitsija on äitimme ja me siskon kanssa omistamme osat. Olemme yleensä pystyneet sopimaan asioista suhteellisen hyvin ja kaikki juhlatkin on vietetty samaan aikaan mökillä suhteellisen sopuisasti. Juhannus on kesän tärkein juhla.

Nyt meillä on tilanne ajautunut täyteen riitaan hyttysten takia. Sisareni ei salli, että mökillä käytetään hyttysten torjuntaan sellaisia laitteita, jotka tuhoavat itikoita laajalta ajalta. Kaikki kemikaaleja sisältävät ulkona käytettävät laitteet tuhoavat siskon mielestä myös ampiaisia ja mehiläisiä ja meitä uhkaa maapallon perikato. Minulla taas on hyttysallergia ja haluan käyttää kunnon laitteita ja myrkkyjä. Samoin käytän niitä lapsiini. Siskolla ei ole lapsia.

Kun tulin käymään mökillä hu0masin, että sisko oli kirjoittanut post it-lappuja kaikkien hyönteistorjuntavehkeiden päälle ”tappaa eliöt”. Tästä en tykännyt ja ilmoitin, että lopettaa *tanan vouhottamisen. Tästä sisko valitti äidille ja äiti on niin lammas, ettei ota mitään kantaa. 

Minä en aio antaa periksi tässä asiassa, koska onhan se minunkin ilmakehäni ja teen sille mitä haluan. Juhannus on jo pilalla. Lähdenkö etelään? Vai miten tällaisen mottitilanteen voisi ratkaista?” Nimim. Voi hyttynen

PS. Artikkelikuva on kuvituskuva. Kuvan laitteet eivät liity tähän tapaukseen yksilöidysti.

Voisiko tässä olla nyt kyseessä jonkun paha burnout?

Burnout olikin mahdollisuus

 

 

 

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 17 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

17 vastausta artikkeliin “Suvun mökin juhannus pilalle hyttysmyrkkyjen käytön takia”

 • Biologi sanoo:

  En haluaisi tuota laitetta oman grillin viereen. Ainakaan jos siinä olisi pieniä lapsia tai kotieläimiä. Hermomyrkky joka tappaa hyönteiset ei ole kovin terveellistä kellekään. Ihan samoin kuin esimerkiksi olut on hermomyrkkyä ja sitä myydään marketissa, mutta ei sitäkään lapsille anneta.

 • Periaatteen nainen sanoo:

  Itsehän kirjoitit perisuomalaiset sanat: minä en aio antaa periksi tässä asiassa. Jos näin, niin miksi avaudut? Olet puhunut.

  Että hyvää juhannusta sinne vaan.

  Tiedän montakin periaatetta, mistä en luovu, mutta tämä asia ei sentään itselläni kuulu niihin.

 • Nimetön sanoo:

  Mun nuoremmalla lapsella on koko ikänsä (5v) ollut yliherkkyyttä hyttysten pistoille. (Ensin tulee kaameat paiseet jotka sitten tulehtuvat ja mätänevät helposti).

  Lääkärin ohjeen mukaisesti koko hyttyskauden lapsi syö allergialääkettä. Lisäksi suihkin surutta lapseen offia tai muuta saatavilla olevaa karkoitetta. Näillä on menty eikä muita laaja-alaisia myrkkyjä käytetä.
  Mökillä on hyvät omena- ja marjasadot kun kimalaiset pörräävät iloisina kukkaloistossa.
  Allergia on henkilökohtainen ongelma eikä ole reilua tehdä siitä ympäristön ongelmaa jos on muitakin tapoja hoitaa homma kuntoon.

 • Nimetön sanoo:

  Suomessa on n. 5,5 miljoonaa ihmistä. Maailmassa on n. 7, 9 miljardia ihmistä. Teidän mökillänne on n. ? ihmistä. Käyttäkää suhteellisuuden tajua ja miettikää, miten suuri on teidän osuutenne ympäristöongelmissa.

 • Maalaisjärkinen kaupunkilaistyttö sanoo:

  Itse olen tosi allerginen mäkäräisen puremille ja kyypakkauksen kokonaisuudessaan ottaminen on ainoa keino selvityä joten kuten, jos pureman onnistun saamaan.
  Tästä huolimatta emme ole hommanneet, emmekä hommaa, yhtään hermomyrkkyä sisältävää laitetta omalle mökillemme tai kotiimme, enkä aio istua myöskään niiden lähellä muiden mökeillä, enkä viedä koiraamme niiden läheisyyteen.

  Suojaan itseäni vaatteilla ja luontaisilla karkottimilla kuten tuoksuilla, joista öttiäiset eivät pidä. Mutta ennen kaikkea yritän välttää paikkoja jossa niitä on runsaasti.
  Meillä ei onneksi ole yhteisomistuksessa olevaa sukumökkiä. Vanhemmillani on mökki, jonka säännöistä luonnollisesti he päättävät. Minä käyn siellä perheeni kanssa harvoin, sisarukseni taas usein. He ovat hommanneet thermocelin ja heistä kaikista sitä on ok käyttää.
  Viimeksi kun kävimme siellä lyhyellä visiitillä toivoin, että jos laite voitaisiin pitää vähän kauempana sen hetken kun minä ja koira ollaan terassilla ja se oli kaikille ok, jos ei olisi ollut, niin olisin pysytellyt sisällä, koska paikka ei ole minun ja enimmistön mukaan mennään.

  Yhteismökkien omijastuus tulee olemaan kivinen tie, jos asenne on ”mun ilmakehä” tasoa! Kannattaa varmaan miettiä, oisko oman lomapaikan hankinta teille parempi vaihtoehto…

 • Luomuu sanoo:

  Miten selvisit ennen kuin näitä thermacellejä tms hermomyrkkylaitteita oli keksitty?
  Siinä se. Vaatteet, hyttyshattu ja itseesi laitettava karkoite.

 • Sopu sijaa antaa sanoo:

  Kompromissi ei ilmeisesti tule kysymykseen yhteisen sovun nimissä, vaan tärkeämpää on, että joko sinä tai siskosi saa viimeisen sanan? Esim. semmoiset mosquito magnet -laitteet houkuttelee juuri verenimijöitä ja ovat siten käytännössä harmittomia vaikkapa niille mehiläisille. Ja tuskin se yksi thermacell kuistilla parin päivän ajan koko tontin eliöstöä tappaa. Ei kai ole tarkoitus että ne pörriäiset siinä pesii muutenkaan? Eri asia on, jos niitä on ripoteltu pitkin pihaa tai laitetta kanniskellaan jatkuvasti mukana. Lapsille ihan perinteinen sääskilakki ja pitkät hihat/lahkeet, sängyn ympärille hyönteisverkko. On myös vaarattomia tuoksuja, joita sääsket vierastaa. Esim. monet yrtit, laventeli, vanha kunnon retrotuote citronella ja savu. Itse saan vahvoista sääski myrkyistä herkästi päänsärkyä, joten ne säästän tilanteisiin, joissa mikään muu ei riitä. Ja tosiaan, jos ei kestä yhtäkään sääskenpuremaa, niin mökki metsän suojassa vesistön rannalla ei ehkä ole paras lomakohde….

 • Siskosi vie tämän erän sanoo:

  Täältä myös puolto siskolle. Sulla on muitakin vaihtoehtoja, kuin nämä laitteet jotka tappaa kaikki hyönteiset eikä oo ihmisillekään hyväksi.

 • Mää mää mustalammas sanoo:

  Juurihan sinä itse vastasit omaan kysymykseesi. Et aio antaa periksi koska sinä voit tehdä ilmakehälläsi aivan mitä haluat, mutta koska juhannus mökillä on jo pilalla niin mene sinne etelään myrkkyjesi ja ilmakehäsi kanssa. Nuo hyttysiä ja eliöitä tappavat laitteet pitäisi kieltää lailla, aivan turhaa vouhotusta kun ei kestä enään hyttysiä.

 • Hyvä juhannus kaikille sanoo:

  Siskosi on oikeassa. Eikä se ole sinun ilmakehä vaan ihan kaikkien muiden ihmisten ja eläinten yhtä lailla. Sinulla ei ole oikeutta pilata ilmaa jota myös koko muu suku hengittää. Itsellesi voit laittaa mitä myrkkyjä haluat niin kauan kun se ei häiritse muita ihmisiä eikä aiheuta heidän terveydelleen haittaa eikä vaaraa. Lapsillesi suosittelen lämpimästi kevyempiä hyttyskarkotteita. Kuulostaa siltä, ettei äitisi uskalla olla asiasta eri mieltä kanssasi. Ja siihen päälle haukut vielä lampaaksi. Ehkä teidän pitäis lähteä etelään.

 • Tiutau sanoo:

  Ei hyttyset kuole sukupuuttoon ja niitä riittää linnuillekin.

 • Niin sanoo:

  Kiva asenne tuo ”minun ilmakehä ja teen sille mitä haluan” 😳🙄 Ei ihme että tämä maapallo vetelee viimeisiään kun tämmöisiä ihmisiä pyörii täällä ihan liikaa tappamassa kaiken mikä liikkuu ja hengittää.

 • Kaikenlaisia allergikkoja... sanoo:

  Siskosi on oikeassa. Jos olet ”allerginen” hyttysten pistoille, suojaat itsesi niillä kemikaaleilla tai vaatteilla tai molemmilla tai pysyt poissa jos et voi olla. Ei ole syytä tappaa kaikkea koko pihapiiristä.

 • Maalaistyttö kaupungissa sanoo:

  Siskosi puolella olen ilman muuta. Suojaa itsesi kemikaaleilla ja vaatteilla. Hankkiutukaa eroon hyttysiä elättävistä tekijöistä kuten synkistä kuusikoista ja seisovista vesistä.

 • Ihmetouhua sanoo:

  Jokainen päättäköön itse. Jos siskoa myrkyt ahdistaa olkoon toisella puolella mökkiä tai pysyköön pois. Itse käyttäisin jos haluan, ilman että kukaan siihen puuttuu 🤷🏻‍♀️

  • CrK sanoo:

   Jokainen päättää ite miten toimii eikä puutu toisten valintoihin. Käytät mitä haluat!

 • Asffgh sanoo:

  Noh, siis siskosihan on oikeassa. Eihän niitä vahvoja myrkkyjä sisältäviä laitteita (kuten kuvituskuvassa) suositella käytettäväksi lasten, eläinten jne. läsnäollessa. Taitaa lukea laitteen käyttöoppaassakin. Ja kyllä, ne tuhoavat luontoa ja esimerkiksi mehiläiset ovat elinehto sille, että me ihmiset pystymme täällä maapallolla asumaan. Että.