Nakki kuuluu uuteenvuoteen, ja oikein valittuna nakista onkin paljon iloa. Sen oikean nakin hankkiminen tosin on tarkkuutta ja omistautumista vaativa tehtävä. Onneksi markkinoilta löytyy nakkia jokaiseen makuun! Sitä oikeaa nakkia etsiessä pitää pitää mielessä nämä seikat:

Nakin laatu

Nakin laatu on kenties olennaisin nakin valintaan vaikuttava seikka. Surkeaa tarjousnakkia tyrkytetään joka kulmalla, mutta kannattaako siihen langeta? Joissain tilanteissa toki voi helppo, ensimmäisenä käteen osuva nakki olla ihan ok valinta, mutta useimmiten kannattaa arvioida nakin laatu huolellisesti.

Aluksi kannattaa selvittää nakin ikä ja taustat. Missä nakki on valmistettu? Mitä se sisältää? Myös pakkauksen ulkoasu kertoo usein paljon nakista. Trendikkäästä pakkauksesta pompsahtaa esiin trimmattu ja viritetty nakki, perinteisestä taas tuttua ja traditionaalista tavaraa.

On harkitsemisen arvoista myös kysyä ystävien suosituksia hyvistä ja asiansa ajavista nakeista! Miksei suositusta voisi kysyä myös nakin valmistajalta.

Nakin koostumus

Etsitkö lihaisaa nakkia? Vai kenties jotain nakinkorviketta etkä ehtaa kamaa laisinkaan? Onko nakki jäntevä? Kenties sitkeä? Etsitkö mahdollisimman kovaa nakkia, vai kelpaako pehmeämpikin? Muista että nakkia käsitellessä sen koostumus muuttuu, paketissa kova nakki voi pehmetä ja toisin päin! Kokokaan harvoin pysyy samana, ne tuppaavat turpoamaan kun tilanteet kuumenevat… Ota huomioon, että osa nakeista suorastaan räjähtää käteen kun niitä hiukan käsittelee!

Nakin koko

Toisille maistuu pikkuinen nakki. Keskikokoinen on monien mieleen. Varsinkin silloin kokoasia on hyvin merkityksellinen jos aiot nauttia useammasta nakista yhtä aikaa.

Kaipaatko pitkää nakkia vai etsitkö ensisijaisesti paksuutta? Kovin isoja nakkeja löytää harvoin – jos kaipaat ennen kaikkea kokoa, kannattaa harkita makkaraa. Muista, että käsittely muuttaa nakin kokoa. Pakkauksessa pieneltä näyttävä nakki voi yllättää!

Nakin käyttötarkoitus

Mihin käyttöön nakki tulee? Jos se on lähinnä mielihaluja herättelevä koriste, on nakin ulkonäkö tärkeintä. Jos mielessäsi on nakkipiilo, mieti jälleen kokoa ja muotoa. Sama pätee, jos tähtäimenä on nakkipiiras. Aiotko nauttia nakin kaikilla mausteilla, vai onko mielessäsi nakki ja munat? Mitkä mausteet nakin kanssa maistuvat, sopiiko ketsuppi tai juusto?! Meinaatko jakaa nakkia kavereillekin, vai aiotko nauttia siitä yksin?

Nakin säilyvyys

Säilyykö nakki riittävän pitkään, vai onko se saman tien jotenkin eltaantuneen oloinen? Luota aisteihisi. Jos nakissa tuntuu olevan jotain vikaa, siinä varmaankin on. Älä pistä suuhusi sellaista nakkia joka haisee pahalle tai jossa on epämääräisiä läiskiä!!! Muista myös, että keskellä yötä nakkikioskilta tai jostain alelaarista napattu nakki voi saada aikaan niin morkkiksen kuin pahoinvointiakin.

Nakin katseenkestävyys

Toisille ulkonäköasiat eivät ole niin tärkeitä, mutta monille nakin katseenkestävyys on yksi tärkeimmistä valintaperusteista. Näyttääkö nakki himottavalta vai luotaantyöntävältä? Onko se tuoreen ja kimmoisan näköinen? Onko pinta houkuttelevan kostea vai kuiva? Entäpä nakin väri, onko se sinun mieleesi? Huomaa, että joissain piireissä nakin päätä on tapana leikata, älä siis hämmenny jos kohtaat tällaisen nakin! Jos pystyt itse vaikuttamaan nakin leikkaukseen, suosittelemme luomussa pysymistä paitsi jos lääkäri toisin määrää.

Nakin tuoksu ja maku

Nakin tuoksu herättää mielihalun tunkea nakki välittömästi sisäänsä – tai se voi saa aikaan oksennusreaktion! Nakin tuoksun pitäisi olla raikas ja houkuttelevan lihaisa, sellainen että tuon herkkupötkön haluaa samantien imaista suuhunsa! Tuoksu kertoo myös nakin tuoreudesta ja säilytyksen onnistumisesta.

Nakin maku taas saisi olla sopivan suolainen ja mehevä. Monet meistä pitävät hyvin perinteisistä, kotimaisista ja vaaleista nakeista. Toisten mielestä eksoottisemmat ja mahdollisesti ulkomailla valmistetut nakit maistuvat parhailta. Tutkimalla eri vaihtoehtoja löytää itselleen sopivimman nakin!

P.S. Tämä juttu kertoi nakki-tuotenimellä myytävien lihajalosteiden ostamisesta. Et kai ajatellut mitään muuta?!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Sisko vaadi laatua nakki-markkinoilla!”

  • PieniSuuri sanoo:

    Itse näin miehenä kuulun kategoriaan, jossa löysä nakki on hyvin surkeanoloinen eikä todellakaan pääse velttojen keskiarvoon, mutta virkistyessään yllätys voi olla toista luokkaa kun parhaimillaan hyvässä käsittelyssä on jo ihan kelpo tavaraa, eli naiset koska meitä varmasti on muitakin niin älkää vielä (varsinkaan haaleassa) suihkussa nähtyä tuomitko, koska vällyjen välissä voi peitota monet exät ja nyxät jopa siis koollaan 😉👌