Yhteistyössä Helsinki Outletin kanssa.

Meitä shoppailijoita on monta erilaista: jotkut tykkäävät viettää tunteja kauppoja kierrellen, kun taas toiset tekevät täsmäiskun juuri siihen putiikkiin, josta hakee tietyn tavaran. Olemme selvittäneet tyypillisimmät shoppailutyypit, tunnistatko itsesi?

Osta 3 maksa 2 -hamstraaja

Ah mikään ei ole niin ihanaa kuin nähdä ’3-for-2’ -tarjous kaupassa! Tarvitsetko paistinpannun? Ostetaan samantien kaksi lisää! Onko etsinnässä imuri? Otetaan kaksi ylimääräistä, niin ei tarvitse kymmeneen vuoteen käydä imuriostoksilla! Tässähän säästää rahaa JA aikaa!!

Nämä tyyppihenkilöt osaavat katsoa kauas tulevaisuuteen. Heidän mielestä on nimittäin hyvä, että voi kerralla hankkia varakappaleita tavaroille varmuuden vuoksi. Pitäähän ne kuitenkin ostaa jonakin päivänä, joten miksei säästä ostamalla ne jo nyt! Olet luultavasti ’osta 3 maksa 2 -hamstraaja’, jos sinulla on asunnossasi jäätävän kokoinen varasto täynnä ”tulevaisuudessa-tarpeellista-tavaraa” (tai niin sinä luulet).

Ruokashoppailija

Luultavasti jokaisessa meistä piilee pieni ruokashoppailija. Heidät tunnistaa siitä, että ostosreissun kohokohta on food court. Samalla kun muu seurue sovittaa vaatteita ja pohtii minkälaiset verhot sopisi lastenhuoneeseen, ruokashoppailijat vilkuilevat ostoskeskuksen karttaa ja yrittävät päättää mihin ihanaan ravintolaan sitä menisi myöhemmin. Bonuksena on, jos ravintolan yhteydessä on myös pieni ruokakauppa, joten saat ostaa mukaan sitä herkullista kreikkalaista oliiviöljyä tai käsin tehtyjä leivoksia. Kuka mainitsi kahvin tai drinksut?

Pizza Hutin herkullinen buffet.

Pizza Hutin herkullinen buffet on ruokashoppailijan unelma.

Brändin rakastaja

Lojaaleimmat shoppaajat pysyvät uskollisina heidän rakastamilleen brändeille. Brändin rakastajat tunnistaa siitä, että he ovat pukeutuneet päästä varpaisiin yhden brändin vaatteisiin. Plussaa on, jos rakastetut brändit valmistavat lasten- ja koiravaatteita, joten koko perhe voi näyttää kävelevältä katalogilta!

Katselija

”Hei, tervetuloa Luhdan myymälään. Miten teitä voisi auttaa?”

”Hei, kiitos. Katselen vain.”

Katselijat ovat ikkunashoppailijoiden creme de la creme. He eivät vain kävele kaupungilla katselemassa kauniita näyteikkunoita, vaan he menevät myymälöihin sisälle asti ja katselevat jokaista esinettä. Ennen koronaa he luultavasti myös hypistelivät jokaista vaatetta, pyyhettä, lakanaa ja tuoksua. Katselijoiden alakategoriaan kuuluvat vaatesovittelijat, jotka haluavat kokeilla jokaista vaatetta, vaikka tietävät etteivät he niitä aio ostaa. Bikinisovittelijat  – jaa-a – jos joku haluaa sovitella biksuja huvikseen, ei muuta kuin hattu päästä. Sovituskopissa ja bikineissä harva näyttää ihanalta.

Ale-bongaaja

Ale-bongaajilla on paljon samoja piirteitä kuin ’osta 3 maksa 2’ -hamstraajilla. Molemmat ovat hintatietoisia ja suosivat säästämistä. Ale-bongaajat ovat kuitenkin uniikkeja itsessään, sillä he aistivat jo alekorit kaukaa. Mikään ei piristä heidän päiväänsä kuin iso punainen kyltti, jossa lukee -50%. Jos sinulla on tuttu, joka on ale-bongaaja, nappaa hänet mukaan ensi shoppailureissulle. Tulet varmasti tekemään hyviä löytöjä ja säästät samalla rahaa. Varo kuitenkin, ettet ’ale-sokaistu’, eli osta tarpeetonta tavaraa vain sen vuoksi, että se on alennuksessa!

Nyt, kun olet perehtynyt tyypillisimpiin shoppailijoihin, haluat tietenkin selvittää mihin kategoriaan sinä kuulut!

Helsinki Outlet tarjoaa tosi kivan ostoskokemuksen viikon jokaisena päivänä. Kehä 3:n vieressä sijaitseva pääkaupunkiseudun ainoa outlet tarjoaa runsaan valikoiman kauppoja, joista voit ostaa upeaa muotia, kodin sisustusta, kosmetiikkaa, ulkoiluvarusteita ja paljon muuta! Helsinki Outlet on todellinen outlet paratiisi: ostoskylä on ulkona ja vain liikkeet ovat sisällä. Tämä siis sopii tekemiseksi myös ihanalle aurinkoiselle päivälle. Lisäksi siellä on helppo pitää etäisyyksiä muista, koska ulkoalue on todella laaja.

Helsinki Outletissa vain liikkeet ovat sisällä.

Outletissa myydään tuttuja vaatemerkkejä, kuten Gant, Helly Hansen, Levi’s, Marimekko, Luhta, Peak, Tommy Hilfiger ja Tiger of Sweden. Sisutukseen löytyy mm. Lexington ja Home & Cook, sekä lastenvaatteita myyvät mm. Polarn O.Pyret ja Gugguu. Katso kaikki outlet-storet tästä. Vaatteita myydään hyviin hintoihin– nimittäin lähes kaikki ovat 30%-70% alennuksella. Valikoimaa ja kokoja löytyy hyvin, joten ei tarvitse pelätä, että siellä olisi vain muutamia alennettuja vaatteita, jotka eivät käyneet kaupaksi.

Tommy Hilfigerillä on parhaillaan mahatavat alet!

Nordic Beauty Import x Lumene myy paljon ihanaa kosmetiikkaa alennetuin hinnoin!

Home&Cook:ista saat syksyksi esimerkiksi uusia pienkodinkoneita tai vaikkapa kihartimen.

Lastenvaatteet voi päivittää mm. Gugguussa!

Ja Vallillasta löydät varmasti jotain ihanaa piristystä syksyyn!

Jos kesken shoppailun iskee nälkä, voit pitää ruokatauon esimerkiksi Pizza Hutissa tai Wok Wokissa. Välikahvilla voi käydä esimerkiksi Espresso Housessa. Ulkona on paljon istumapaikkoja, joten shoppailujalkoja voi lepuuttaa auringon alla.

Ostoskokemuksen tietenkin kruunaa HopLop! Haluat tietenkin palkita lapsesi siitä, että he ovat jaksaneet kärsivällisesti tulla ostoksille kanssasi. Tai jos lapsesi on jo yli 10 v hän saa leikkiä siellä itsekseen HopLopin seikkailuluvalla, silloin kun sinä käyt ostoksilla. Leikkitilat ovat upeat, pinnat ovat käsitelty itsedesinfioivalla pinnoitteella ja leikkiaikoja on porrastettu turvallisuuden takaamiseksi.

31.8. asti HopLopissa on käynnissä Syyspassi-kampanja – hintaan 24,90 €, jolla saa vierailla kuukauden ajan niin usein kuin haluaa.

Helsinki Outlet on myös huolehtinut hygieniasta erinomaisesti. Käsidesiä saa jokaisesta myymälästä, seinillä ja lattioilla on turvaetäisyyksien muistutuksia ja wc-tilat ovat erittäin siistit.

Joten, jos on kesän jälkeen jäänyt vaatteita pieneksi, haluat syksyksi uutta ilmettä kotiisi tai haluat viettää kivaa ostospäivää perheen ja ystävien kanssa, Helsinki Outlet on vahva suositus! Sinne on erittäin helppo päästä autolla ja saat auton ilmaiselle parkkipaikalle aivan ostoskylän viereen, joten säästyt parkkihalli säädöiltä. Jos tulet julkisilla, esimerkiksi suoralla bussilla pääse kätevästi puolessa tunnissa Helsingin päärautatieasemalta. Hyviä ostoshetkiä! PS. Arvomme kaikkien kommentin jättäneiden kesken liput HopLopiin! Liput arvotaan viidelle – 2 lippua / voittaja 🙂 

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 40 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

40 vastausta artikkeliin “Selvitä millainen shoppailija SINÄ olet!!”