”Jo lapsuudessa itselleni opetettiin, että lahja jonka saat on henkilökohtainen. Se on sinun ja sinä saat tehdä sillä, mitä juuri sinä haluat.

Valitettavasti omat lapseni eivät tästä pääse osallisiksi yhden isovanhempansa taholta. Hänellä on sairaalloinen tarve käyttää valtaansa ja kun se ei enää muihin ulotu, niin hän on päättänyt kohdistaa sen lapsenlapsiinsa.

Miten tämä siis käytännössä toteutuu? Siten, että joka ikinen joulu joulupukki käy hänen luonaan viemässä lahjat. Kun lapset sitten joskus menevät hänen luo, niin hän ojentelee pakettejaan lapsille selittäen, että pukki toi ne hänen luo. Ja kun on kotiinlähdön aika ne pitää jättää hänen luokseen. Eli pappa ostaa paketit käytännössä itselleen.

Miten selitän tämän lapselleni, joka toki ihmettelee asiaa, että miksi lahjaa ei saa pitää? Miksi joulupukki käy papan luona, eikös se vieraile pääasiassa vain lasten luona? Ja miten saan puolison silmät auki, että tuo on järjetöntä lasten härnäämistä. Puolisoni mielestä isänsä yrittää tällä keinolla saada lapsia useammin käymään luonaan. -No, siinä hän valitettavasti epäonnistuu.
Eli kovasti kiinnostaa olemmeko ainut perhe, joka tätä joutuu kestämään?”

Nimim. Äityliini

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia. 

Jutun editoi:

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 55 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

55 vastausta artikkeliin “Saako teillä viedä kotiin isovanhemman antamat lahjat?”

 • Äiti 74 sanoo:

  Mä en ymmärrä miksi ihmiset suostuu tämmöiseen suoraan sanottuna paskaan 🙈. Miksi te annatte lapsia kohdeltavan näin? Mun lapset ei tuollaiseen paikkaan enää menisi ja piste. Minä ilmoittaisin, että pidä lahjasi, meidän lapset eivät enää tule sinne kiusattavaksi. On se kumma, että aikuiset ihmiset eivät saa rajoja asetettua vanhemmilleen ja katsovat vierestä omien lastensa piinaamista. Kasvakaa aikuiseksi ja katkaiskaa se napanuora. Kyse on teidän omista lapsista. Tuo on kiusaamista hyvänen aika.

 • Vivian sanoo:

  Mikäli tarkoitus on että tavaroilla lapset tulisi useammin vastaisin että ei pidä paikkaansa että se olisi hyvä motivointi. Lapset tulevat tapaamaan ihmisiä, ei tavaroita. Josko heidät opetetaan (tässä tapauksessa isoisän itsensä taholta) siihen että isoisä on hyödyke niin sellaiseksi hän jääkin. Haluaako miehesi sitä?
  Mikäli hän haluaa että lapset pitävät hänestä ja haluavat tavata häntä niin ei sitä kiristämällä saa aikaan.
  Ehkäpä tälle isoisälle on selitettävä kuinka pienen ihmislapsen sydän voitetaan hellyydellä, rakkaudella ja läsnäololla.

  Itse tässä tilanteessa sanoisin että en halua että lapsille ostetaan mitään kun siitä syntyy mielipahaa, vierailusta jää vain ikävä jälkimaku enkä halua että moinen tulisi lasten ja isovanhemman väliin. Selittäisin myös miltä lapsista tilanne on tuntunut ja että vaikutus on toivotusta päinvastainen.
  Miehelle sanoisin että mikäli hän haluaa lastensa ottavan etäisyyttä isoisäänsä ja isäänsä niin menettely on korrekti. Jos kuitenkin haluaa että lapset tuntevat olonsa nähdyksi, kuulluksi ja tärkeiksi on aika korjata asia.

 • Samalla mitalla sanoo:

  Minä lahjoittaisin ukin lahjat samaan tapaan.