”Tahattomasti alle kolmekymppinen lapseton. Haluaisin olla äiti. Olen 27-vuotias, minulla on vakituinen työ ja korkeakoulututkinto. Lisäksi puitteet ovat muutenkin ihan kunnossa ja taloudellisesti pärjäisin aivan hyvin lapsen kanssa yksinkin. En vain haluaisi olla yksin kokemassa vanhemmuutta. Kumppani nimittäin puuttuu ja deittimarkkinoilla tuntuu olevan nykypäivänä niin vahva kertakäyttökulttuuri, että ekologinen pahvipillikin pysyy pidempään ehjänä kuin keskiviikkoillan Tindertuttavuudesta leivottava parisuhde.

Olen kyllä tapaillut ahkerasti miehiä, mutta tuntuu että kun voi on sulanut sämpylän päälle ja herkkuhetki nautittu, niin jo auton takavalot vilkkuvat pimeässä. Kukaan ei halua sitoutua edes kevytmuotoiseen seurustelusuhteeseen puolen vuoden tapailunkaan jälkeen. Ainakaan pääkaupunkiseudulla.

Kuva Tiago Bandeira.

Ja ei: en karkota miehiä sillä, että alan hetken päästä vouhottamaan ehkäisyn poisjättämisestä tai yhteenmuutosta. En ole sellainenkaan, mutta tottakai toivoisin että tietäisin, onko mahdollisella kumppaniehdokkaalla myös toive lapsista.

Jotkut voivat sanoa minun olevan vielä niin nuori, että ”kyllä sinä vielä ehdit monta hyvää miestä tavata ja saada monia lapsia. Matkustele vielä kun voit. Olet hullu kun noin nuorena haaveilet lapsista!” Mutta kun en minä halua matkustella tai mennä baareihin. Haluaisin vain sen lapsen. Haluan työntää vaunuja pihalla, viedä lapsen leikkipuistoon ja mennä muiden äitien kanssa perhekahvilaan. Haluan nähdä lapseni kasvavan ja kehittyvän. Haluan kertoa lapselleni maailmasta ja näyttää hänelle paikkoja ja opettaa sitomaan kengännauhat.

Tiedän että vanhemmuus ei ole helppoa tai aina niin hauskakaan. Mutta se rakkaus joka minulta jää käyttämättä siihen lapseen, jota en saa, syö minua sisältä.”

Nimim. Lapseton 

Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 32 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

32 vastausta artikkeliin “”Rakkaus joka minulta jää käyttämättä lapseen, jota en saa, syö minua sisältä””

 • Reija sanoo:

  Niin…. mä halusin myös perheen enkä lasta. No mies osoittautuikin joksikin muuksi lasten myötä joten lähdin 6v suhteesta raskaana ollessa 2v pojan kanssa ja elelen nyt yksinhuoltaja lasten kanssa. Lopputulos sama -hankala exä jos olisin vain hankkinut lapset ilman miestä

 • Äiti 74 sanoo:

  Lapsi ei pidä olla koskaan ikinä parisuhteen perustamisen syy. Siinä kohtaa mennään perse edellä puuhun. Vietti saada lapsi päättyy yleensä siihen, että se tehdään se lapsi sen väärään kanssa ja mahdollisesti tapellaan kaikesta lapseen liittyvästä seuraavat 18 vuotta. Kannattaa nyt pysähtyä oikeasti miettimään miksi puolet liitoista päätyy eroon! Siksi, kun ensi huumassa tehdä täräytetään ne lapset, kun on ”kiimassa” etsitty lapselle isää monta vuotta. Ensimmäinen vähänkin säällinen ehdokas valitaan lapsen isäksi, koska lapsi on saatava. Piste. Jos parisuhteelle ei muuta perustetta ole, niin nykyään keinohedelmöityksen voi saada kuka tahansa, myös itsellinen ihminen. Paljon vähemmän murheita tulevina vuosina edessä. Älä ainakaan tee kenestäkään isää puoli väkisin tai väkisin.

  • Nimetön sanoo:

   Tämä oli osuva. Joskus, en sano kuitenkaan että AP:n tapauksessa, on kyse juuri tuosta mitä kirjoitat. Pahin versio näistä on ihminen joka ensln tekee lapsen tai lapsia ja sitten alkaakin syyttämään myöhemmin miestä siitä kuinka kokee mukamas että häntä kohdellaa huonekaluna jnejne. Usein nömä tapaukset päätyvät pettämään ja ”salamarakastumaan” ja perustelevat tätä Disney-elokuvien hötöllä kuten että rakkaus ei katso aikaa eikä paikkaa.

  • Reija sanoo:

   Joo just näin ehkä tein. Toki mies halusi lapsia enemmän kuin minä.
   Ennemminkin kyse saattaa olla lyhyessä tai pitkässä suhteessa se että lapset vaan muuttaa sitä dynamiikkaa tosi paljon eikä kqikki mikä toimi ennen lapsia toumikaan enää niiden jälkeen. Siksi joku ”hankitaan yhdessä lapsi” suhde voi jopa toimia paremmin