Katso kuvaa tarkkaan. Siinä on valkoinen pyyhe kylpyhuoneesta. Kuvan ottaminen oli vaikeaa, koska valkoisen pyyhkeen muuttumista ruskeaksi ei saa kuvattua millään ilveellä kunnolla. Mutta se pyyhe on siis ruskea. Ja se valkoinen pyyhe on testi, johon yllytämme teitä kaikkia nyt yhtymään. Toimi näin:

Ripusta valkoinen käsipyyhe kylppäriin

Anna sen olla kylppärissä

Katso kun sen väri muuttuu ruskeaksi

Anna sen olla kylppärissä

Älä vaihda sitä

Anna sen olla kylppärissä

Meneekö viikko ja joku muu vaihtaa sen? Onneksi olkoon, et tee kaikkea kotisi metatyötä.

Meneekö kuukausi? Tilanteesi ei ole kovin hyvä.

Meneekö kolme kuukautta? On aika puhua asioista. Ja ehkä käyttää käsidesiä. Tuskin saat pyyhettä enää puhtaaksi.

Tämä oli valkoinen pyyhe

Metatyöllä tarkoitetaan kaikkia niitä taustalla tapahtuvia näkymättömiä arjen askareita, jotka yhä useimmiten kaatuvat äitien niskaan. Eli aikatauluttamista, suunnittelua, järjestämistä… Sellaista tarpeellista tiedostamista, joka huomataan vasta kun kukaan ei sitä tee.

Siis vaikka synttärilahjojen ostamista tai siivousjärjestelyistä huolehtimista. Esimerkkinä vessan pesu. Itse jynssäämisen voi ulkoistaa lapsille, mutta jonkun pitää pitää huoli siitä kenen vuoro milläkin viikolla on, siitä että se todellakin tulee pestyä, ja että siellä on pesuaineita tarpeeksi… ja niitä puhtaita pyyhkeitä.

P.S. Testi toimii periaatteessa myös muilla väreillä, näin kommentoitiin eräästä taloudesta, jossa kylppärin käsipyyhe oli ennen sininen…

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 7 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

7 vastausta artikkeliin “Pyyhetesti paljastaa, teetkö kotona kaikki metatyöt!”

 • Piece of cake. sanoo:

  Perheessämme on viikkosiivouslista, johon on eritelty yhteisissä tilossa hoidettavat tehtävät. Siivouspäivänä lista asetetaan keittiön pöydälle, josta jokainen osallistuja käy ruksimassa tehtävät sitä mukaa, kun asia on tullut hoidetuksi. Näin siivous sujuu nopeasti, kaikki hommat tulee hoidetuksi ja nuoriso saa kuitata viikkorahat tienatuksi. Omista huoneistaan ja lakanoistaan huolehtii jokainen itse. Ja jos haluaa robotin hoitavan huoneen imuroinnin, on lattia pidettävä tyhjänä.

 • Äiti -74 sanoo:

  Pyyhe vaihtuu, koska kuopus – tienatakseen – hoitaa vessojen pesun (sis. pyyhkeiden vaihdon) kerran viikossa (ja ennen kuin kukaan huutaa epähygienisyydestä: meillä on oma käsipyyhe jokaisella). Mitään muuta ei sitten tapahdukaan.

 • Mia sanoo:

  Tätä en uskalla testata

 • Apua sanoo:

  En uskalla tehdä tätä testiä. Vaihdan käsipyyhkeet noin joka toinen päivä.

 • Äiti 74 sanoo:

  Exä ei todellakaan hoitanut yhtään noista asioista. Pyyhkeet ja lakanat olis voinu olla vaihtamatta vaikka vuoden. Ei tarttunut mihinkään, vaikka kuinka jätti itse tekemättä.

  • Kukkurukuu sanoo:

   Pyyhkeet ja lakanat on vaihtamatta. Huomauttaa voidaan, mutta asialle ei tehdä mitään. Vieläkin kummallisempaa!

 • töissä hikoilija sanoo:

  Meillä muksut vaihtaa käsipyyhkeen jopa päivittäin.