Tiedätkö, mikä on miesluola? No se on huone tai autotalli tai vastaava, minne mies voi mennä rumine tavaroineen tekemään kaikkia miesten juttuja kuten juomaan kaljaa, ruuvailemaan ja pieremään.

Monet perheelliset miehet ovat sitä mieltä, että heillä täytyy olla oma miesluola siksi, että koko muu asunto tai talo on naisen, kertoo tutkija. Nainen päättää sisustuksesta ja siitä, mitä kotona saa tehdä, joten naisen alueesta on kyse. Lisäksi miesten mukaan naisilla on kaikkia omia alueita, kuten keittiö ja kodinhoitohuone!

Osa naisista tykkää sisustella, ja monesti väitetään, että he sisustavat miehen ihan nurkkaan sitten. Mutta harvempi nainen kai enää sisustaa pinkeillä puhviverhoilla ja kukkatapeteilla ja leopardikoristetyynyillä, joiden överinaisellisuutta mies joutuisi pakenemaan maskuliinisuutta huokuvaan kellariin tai vajaan.

Eivätkä kodinhoitoon liittyvät tilat mitään vaimojen rentoutumiskeitaita ole. Sopii mennä sinne lajittelemaan pyykkiä, jos sitä erheytyy pitämään vastaavana hommana kuin oluen juontia urheilua katsellen. Ja kai nyt ainakin keittiö on sukupuolineutraalia tilaa useissa perheissä?

Miesluolan tarvetta lisää tutkijan mukaan se, että nainen inhoaa miehen lempituolia ja miehen harrastuksia, ja haluaa molemmat pois silmistään. Tietysti on väärin ja hirveää, jos koko koti tosiaan näyttää vain naiselta, ja nainen sanelee mitä siellä sopii tehdä. Kotona pitäisi saada olla sellainen kuin on, oli sitten mitä sukupuolta tahansa.

Mutta aika monesti siihen on ihan syynsä, että mies ajetaan luolaan puuhastelemaan omiaan! Vaikka nyt se lempituoli. Miksi hyvät herrat sen on oltava ruma? Maailma on täynnä kauniita ja mukavia tuoleja. Miksi teille kelpaa vain räjähtänyt nahkahirvitys jostain 90-luvun konkurssipesästä?

Ja ne harrastukset. Olohuoneen lattialle puretaan polkupyörä tai perämoottori, jota sitten rassataan antaumuksella. Tai siis sitä rassataan yksi ilta, minkä jälkeen se lojuu aitiopaikallaan vähintään pari viikkoa, usein kuukausia, ja lojuisi loputtomiin jos naisella ei menisi hermo. Tai sitten harrastetaan tietokonejuttuja tai mitä tahansa teknistä, johon liittyy se, että asunnossa on noin kolmetuhatta kilometriä johtoa. Pitkin, solmussa, kasoina ja käytävän poikki.

Tai kenties maalataan fantasiapelin pikku örkkejä, ja jätetään koko örkkiarmeija kuivumaan ruokapöydälle. Perhe syö ateriansa fantasiataistelutantereella jopa jouluaattoon asti, jollei vaimolla keitä yli aiemmin. Vai urheiluako teillä katsotaan? Selostus huutaa niin että omia ajatuksia ei kuule, ja jos mieheen haluaa yhteyden, pitää huutaa ja sitten mies huutaa että ole hiljaa kun katson peliä!

Että jos olisitte miehet ihmisiksi, niin talo ja koti olisi yhtälailla teidän! Vai hetkonen, onko tämä koko juttu juoni, jolla pääsette rakentamaan oman tilan missä sopii tehdä mitä huvittaa? Siinä tapauksessa kuulkaa nyt lähti Antti Tuisku täysille ja jokainen keskeneräinen käsityö kaivetaan olkkaria koristamaan. Minäkin haluan oman huoneen!

Juttu man caveihin eli miesluoliin perehtyneestä tutkijasta täällä.

Nimim. Naisluola kiitos!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Pitääkö miehellä olla oma huone?”

  • Nimetön sanoo:

    Hyvä juttu viimeisintä lukuunottamatta: ”Että jos olisitte miehet ihmisiksi, niin talo ja koti olisi yhtälailla teidän!” Ts. ihmisiksi ollaan vain naisen määrämällä tavalla?

    Minä olen onnellisessa parisuhteessa, jossa meillä molemmilla miehen kanssa on ihan omat kodit, ja vielä eri kaupungeissa. Meillä miestä häiritsee imuroimattomuus, tai se että puhtaita aterimia ei ole (no joo, kieltämättä aika normaaljea toiveita, mutta jos meillä ruokana on esim sormin syötävää ruokaa, niin mielestäni tiskit voi odottaa vielä hetken. Kun mies taas tahtoo syödä AIVAN KAIKEN haarukalla ja veitsellä. Myös aamupalaleivät. Ja siis toki meillä imuroidaan. Mutta eläimet ja lapset tuovat jo yhden päivän aikana karvaa tai sotkua sisälle.) Minua taas hänen luonaan häiritsee suunnattomasti se, että kaikki pöytäpinnat on tietokone- tai moottoripyöräosien peitossa. Lattialla on myös vaikea mahtua kävelemään, koska näitä samaisia asioita pyörii lattialla irrallaan sekä pahvilaatikoissa. Me molemmat voimme kuitenkin tulla toimeen näiden asioiden kanssa niin kauan, kun ne häiritsevät asiat ovat siellä toisen kodissa, ei omassa. Jos siis joskus lasten pois muutettua muutamme yhteen, niin meille todellakin tulee molemmille omat ”osastot”. Miehelle autotalli ja vaikka alakerta miesluolineen, minulle siisti keittiö ja olohuone. Siis tavaroista siisti. Jonka mies saa halutessaan imuroida vaikka päivittäin.