Onko teillä TRENDIKÄS joulukuusi? Puetaanko kuusi aina vuoden muotiväreihin tai tietyn teeman mukaan?

Tuntuu siltä, että aikaisemmin joulukuuset näyttivät joka vuosi samalta. Vintiltä kaivettiin jo kymmeniä vuosia vanha pahvilaatikko, jossa oli niin olkikoristeita, vanhoja karamelleja, lasipalloja kuin säästynyttä lamettakin. Joulupalloihin oli jäänyt ”lunta” siltä vuodelta kun koko kuusi päätettiin kuorruttaa tekolumella. Paitsi että hetkinen! Eikös siinä ollut trendi, se tekolumi siis?

Menneinä vuosikymmeninä koristevalikoima ei vain ollut yhtä laaja kuin nykyisin. Lisäksi monet ajattelivat perinteisesti, että joulun värejä on vain kolme, kirkas punainen, kuusenhavun vihreä sekä tietysti valkoinen. Osalla saattoi olla luksusta tuomassa myös kullan tai hopean sävyjä. Kuuseenkaan ei välttämättä päässyt minkään muun värisiä koristeita.

Toki silloinkin jotkut hulluttelivat pinkeillä tai sinisillä kuusenpalloilla, mutta ei se kai kovin yleistä ollut? Toisaalta vanhoissa lasikoristeissakin on melko räikeitä värejä…

Toista on meno nykyään! Perinteisen tyylin ystäviäkin toki löytyy, ja varmasti iso osa trendejä seuraavistakin käyttää vuodesta toiseen vähintään niitä rakkaimpia kuusenkoristeita.

Toisille trendikäs teemakuusi on kiva osa joulun laittoa ja suunnittelua. Toisille se edustaa turhaa kuluttamista ja perinteiden rikkomista. Kumpaan leiriin sinä kuulut?

Jos olet trendeistä innostunut, niin kenties testaat tänä vuonna jotain seuraavista trendikkäistä teemoista:

Disco

Discotyyli sopii iloittevalle henkilölle ja ei niin perinteiseen joulutunnelmaan. Discotyylisessä kuusessa on pinkkejä ja liiloja koristeita, ehkä jopa oranssia, turkoosia ja keltaista, sekä tietenkin kultaa ja hopeaa. Kaiken kruunaavat värivalot – mieluiten vilkkuvat sellaiset!

Puutarha

Puutarhatrendissä tuodaan luonto sisälle muutenkin kuin vain kuusen muodossa. Puutarhakuusi voidaan koristella hyvinkin perinteisesti omenoilla ja vaikkapa pipareilla, mutta koristeeksi sopivat myös kanelitangot, kukat ja kävyt. Koristeet ovat sävyltään maanläheisiä ja rauhallisia, ja ne on mielellään tehty luonnonmateriaaleista. Mukana voi olla myös eläinhahmo-koristeita!

lähikuva vihreänsävyisestä joulukuusesta
Kuva Joanna Kosinska, ylin kuva Eugenivy Reserv.

Lasten ilo

Lapsia ja lapsenmielisiä ilahduttavassa joulukuusessa on koristeina vaikkapa nalleja, robotteja ja tonttuja. Varsinaisten joulukoristeiden ostamisen sijaan kuusta voi koristella myös pienillä leluilla.

Karkkikauppa

Karkkiteemainen kuusi on jokaisen herkkusuun unelma. Piparminttutankojen ja piparkakkujen lisäksi kuuseen voi ripustaa monenlaisia karkkeja. Myös nyt erityisen muodikkaat Pähkinänsärkijäteemaiset koristeet sopivat karkkikuuseen.

Talven ihmemaa

Talvinen kuusi koristellaan tietenkin valkoisella ja hopealla. Käytä erilaisia lumihiutaleiden ja jääpuikkojen muotoisia koristeita. Tähän teemaan sopivat erinomaisesti myös roikkuvat lameet, kelkat ja reet sekä porot tai muut eläimet.

Lähikuva joulukuusesta, jossa valkoista ja kultaa

Leirinuotio

Uskallatko koristella kuusesi oranssilla? Se on tämän joulun trendiväri, mutta ei istu jokaisen makuun. Nuotio-teemaa voi tuoda mukaan myös puisilla koristeilla sekä vaikkapa vaahtokarkeilla (mutta jätetään ne makkaranpalat kuitenkin pois kuusesta, eikös!) Rauhallisessa joulunvietossa leirinuotio-teemainen kuusi kruunataan elävillä kynttilöillä.

Perinteinen

Kyllä, perinteinen joulukuusi on tänäkin vuonna trendikäs! Se huokuu perinteitä ja joulun tunnelmaa. Jo lapsuudesta tutut tai kirpputorilta tai vanhempien vintiltä kaivetut koristeet herättävät muistoja ja tuovat nostalgisen olon. Ja toki vanhojen koristeiden käyttäminen on ekologista ja tuo siten lisää joulumieltä!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Pitääkö joulukuusen olla TRENDIKÄS? (Plus nämä ovat ne trendit nyt!)”

  • Mummeli sanoo:

    Minun kuuseni on aito ,omasta metsästä haettu.Koristeeksi se saa kynttilät ja punaiset sekä hopeiset pallot.Ei mitään nauhahärpäkkeitä tai ylimääräistä blingiä.Kuusi on itsessään kaunis niin miksi se pitäisi peittää liioilla koristeilla…
    mutta kukin tavallaan.