Mitä teet kun näet baaritiskillä, firman juhlissa tai vaikka metrossa kerrassaan herkullisen, nuoren miehen takamuksen? Puristat? Läppäiset? Kommentoit? Saahan sitä nyt nuoria tai vähän vanhempiakin miehiä ihastella ja kertoa näille, että tälle tädille kelpaisi!

Paitsi että ei saa, jollei herra ole itse tehnyt selväksi, että siitä vaan. Siis joko sanomalla tai ihan itse viemällä kätesi sinne pakaran päälle. Se, että miekkonen on paikalla ja tykkäät hänen pepustaan ei tosiaankaan riitä.

Juujuu voi tuntua hauskalta idealta jos on otettu vähän skumppaa alle tyttöjen kanssa, ja saatat uskoa että kaikki miehet tykkäävät huomiosta, mutta nämä eivät kelpaa selityksiksi. Toisen kroppaan koskeminen seksuaalisessa mielessä ei käy, ei edes vitsinä. Se on seksuaalista ahdistelua myös silloin kun kohteena on mies. Ja seksuaalinen ahdistelu on rikos.

Jos nyt mietit, että miksi kukaan tekisi tuollaista, hyvä juttu. Mutta yössä viilettää puumaa, jolle puristelu ja muu ahdistelu on ihan tavallista, sen verran usein siitä miehiltä nykyisin kuulee. Tanssilattioilla, baaritiskeillä, jonoissa ja juhlissa kommentoidaan ja puristellaan, ja väitetään sitä kohteliasuudeksi tai flirtiksi, miehet kertovat. Osa ahdistelun kohteeksi joutuvista on hyvinkin nuoria.

Usein asialla ovat juuri hieman vanhemmat naiset. Ehkä siksi, että moni nainen uskaltaa toteuttaa seksuaalisuuttaan vapaammin vasta hieman vanhempana, tai siksi että miesten puristelun kohteeksi joutuminen on ollut niin arkipäiväistä – miksi sitten ei itsekin toimisi samoin?

Olipa syynä käytökselle mikä tahansa, tassut pitää pitää kurissa. Kaikilla, myös nuorilla komistuksilla, on oikeus ruumiilliseen koskemattomuuteen. Muistelepa itse, onko se että tuntematon tarttuu peppuun tai tisseihin, koskaan ollut sinusta mukavaa? Ei se kenestäkään ole!

Olipa siellä silmiä ilahduttamassa mies tai nainen, nuorempi tai vanhempi, ainoa korrekti lähestymistapa on ystävällinen juttelu. Puuma voi vapaasti näyttää kyntensä sitten kun lupa siihen on kohteelta saatu!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia