Taas on tehty uusi tutkimus, jonka lopputulos ei yllätä yhtään. 52 paria käsittäneessä tutkimuksessa vertailtiin sitä, kuinka paljon perheellisille miehille ja naisille jäi lepoaikaa vapaapäivinään.

Arvaat varmaan tuloksen? Jep, miehille noin tuplasti naisiin verrattuna. Naiset saivat 46-49 minuuttia vapaa-aikaa vuorokaudessa vapaapäivänä, ja miehet 110.

Äidit eivät relaa edes silloin, kun isät hoitavat lasta: heistä 16% lepäsi, kun miehistä 46% sai vietettyä vapaata jos äiti hoiti lasta. Sama koski kotitöitä. Jos mies siivosi, vain 19% naisista jätti siivoamisen sikseen, kun taas miehistä 35% lepäsi jos nainen hääräsi luutun varressa.

Jonkunhan ne hommat on tehtävä, varmaan miettivät nämä naiset. Niinhän se on. Mutta kenties joskus sitä ei vaan osaa antaa hoitamattomien asioiden olla, ja ottaa omaa aikaa. Ja toki joidenkin naisten mielestä kotihommat ovat rentouttavia.

Naiset tuntevat helposti syyllisyyttä lastenhoidosta, ja siitä, missä kunnossa koti on. Miehiä vastaava syyllisyys ei tunnu niin usein vaivaavan.

Ja kuinka monella on ihan ok olo maata sohvalla katsomassa telkkaa, jos mies raataa kotitöissä? Ei ehkä kovin monella naisella, vaan ennemmin tehdään osa hommista toisen apuna. Moni mies taas ei häiriinny häärivästä naisesta yhtään vaan jatkaa rentoutumista tyytyväisenä.

Jos kotityöt kaatuvat päälle, ehkä pitäisi ottaa mallia miehistä ja jäädä sohvalle rentoutumaan, ainakin välillä. Ehkä joka hommaa ei ole välttämätöntä tehdä just nyt – tai just sun, tai ollenkaan.

Oma aika ja lepotauot pitää vaan ottaa, silloin kun olosuhteet sen mahdollistavat. Kukaan kun harvemmin tulee sanomaan, että lepäsepä nyt, jos ei sitä itse itselleen sano.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia