Nykymaailma on siitä jännä paikka, että koko ajan saa oppia, mitä on tehnyt väärin. Tavallaan luulisi, että esimerkiksi suolen toiminta on sellainen juttu, joka sujuu ihan itsekseen.

Ehei! Kakkaamista ja lopputulosta tulee tarkkailla, jotta tietää, onko terve vai uhkaako ehkä Crohnin tauti tai syöpä. Terveydestä toki kannattaa pitää huolta ja poikkeamiin reagoida, mutta ehkä kakankyttäyksestä ei pidä tehdä elämänsisältöä.

Tässä ravintoterapeutti Eve Kalnikin ohjeet tuotosten tarkasteluun:

Säännöllisyys. Kakalla pitäisi käydä kerran tai kaksi päivässä. Enemmän tai vähemmän voi tarkoittaa, että suoliston hyvinvointi ei ole paras mahdollinen.

Koostumus. Tutkikoon tarkemmin ken tahtoo, mutta pökäleiden tulisi olla koostumukseltaan tasaisia ja jäätelömäisiä (pahoittelemme tätä mielikuvaa). Papanat tai vesimäisyys on huono juttu.

Tehokkuus. Tulos ja ulos, vessasta siis. Pitkät istunnot eivät ole hyvä juttu.

Fiilis. Kakkaamisesta pitää tulla hyvä fiilis ja vessasta poistua hymy kasvoilla – ei pikaista paluuta peläten!

Eli jos nämä kriteerit eivät täyty, voi olla hyvä miettiä ruokavaliota uudelleen ja tarvittaessa ottaa yhteyttä lääkäriin. Jos täyttyvät, suosittelemme keskittymään johonkin muuhun!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia