Olenko onnellisempi uuden kumppanin kanssa? Se on kysymys, jota monet ihmiset kysyvät itseltään eron tai avioeron jälkeen tai pohtivat eron perusteluna.  Vastaus ei ole aina selvä, mutta on olemassa joitakin asioita, joita voit tehdä parantaaksesi mahdollisuuksiasi löytää onnea uuden ihmisen kanssa. Ja tässä niistä tärkein:

Oma onnesi oman itsesi kanssa

Ennen kuin voit löytää onnea toisen ihmisen kanssa, sinun on oltava onnellinen itsesi kanssa. Tämä tarkoittaa oman emotionaalisen hyvinvoinnin parantamista, menneiden kipujen ratkaisemista ja terveiden selviytymiskeinojen kehittämistä. Jos et ole onnellinen itsesi kanssa, todennäköisesti tuot samat ongelmat uuteen suhteeseesi. Jos et setvi omaa päätäsi, yksikään uusi kumppani ei tuo sinulle pysyvää onnea. Pysyvä onni lähtee onnellisuudesta omana itsenäsi.

Älä kiirehdi uuteen suhteeseen. Anna itsellesi aikaa parantua edellisestä suhteestasi ja oppia tuntemaan itsesi paremmin. Kun olet valmis, olet todennäköisemmin löytämässä terveen ja tyydyttävän suhteen.

Ota myös aikaa miettiäksesi, mitä etsit kumppanista. Mitkä ovat arvosi? Mitkä ovat sinulle ehdottomat asiat? Mitkä ovat ominaisuudet, jotka ovat sinulle tärkeimpiä? Selvä käsitys siitä, mitä haluat, auttaa sinua löytämään jonkun, joka on hyvä sinulle.

On tärkeää olla realistisia odotuksia uudesta suhteestasi. Älä odota, että uusi kumppanisi olisi täydellinen tai ratkaisisi kaikki ongelmasi. Muista, että jokainen suhde vaatii työtä, ja että molempien pitää olla valmiita tekemään sitä.

Tässä on muutamia vinkkejä onnellisuuden löytämiseen uuden kumppanin kanssa:

Ole oma itsesi
Älä yritä olla joku, jota et ole. Oikea ihminen rakastaa sinua sellaisena kuin olet.

Ole avomielinen
Älä mene uuteen suhteeseen ennakkoluuloin siitä, mitä määrättyä etsit. Ole avoin uusien ihmisten tapaamiselle ja anna heille mahdollisuus.

Kommunikointi
Kommunikaatio on tärkeää missä tahansa suhteessa. Ole rehellinen ja avoin uuden kumppanisi kanssa tarpeistasi ja odotuksistasi.

Ole kärsivällinen
Vahvan suhteen rakentaminen vie aikaa. Älä odota, että kaikki olisi täydellistä yön yli.

Ota asiat hitaasti
Älä kiirehdi mihinkään liian vakavaan liian nopeasti. Tutustu uuteen kumppaniisi ennen kuin teet suuria päätöksiä.

Älä vertaa uutta kumppaniasi entiseen
Jokainen on erilainen. Uusi kumppanisi ei ole entinen, eikä sinun pitäisi odottaa heiltä samaa.

Älä pelkää pyytää apua
Jos sinulla on vaikeuksia sopeutua uuteen suhteeseesi, älä pelkää puhua terapeutille tai muille, jotka voivat auttaa.

Pääkuva: Joakim Honkasalo

— Huono Äiti

Artikkelissa on 5 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

5 vastausta artikkeliin “Onni uuden kumppanin kanssa on riippuvainen tästä”

 • Nimetön sanoo:

  Miehillä taitaa olla yleistä, että etsivät heti lohduttajan, ettei tarvi kokea eron tuskaa ja huomata omia virheitään. Sellaisia jotkut ihmiset vaan ovat.
  Naisilla taas voi olla yltiöidealistiset odotukset ja siksi ei haluta nähdä varoitusmerkkejä. Sitten uusikin suhde kolaroi.

 • Piirpauke sanoo:

  Aina noista idiooteista kuulee, jotka heti eron jälkeen, jopa viikon päästä, tuo uusia suhteitaan kotiinsa aamulla löytymään sängystään lapsiensa silmien eteen.
  Epätoivoista kun ei osata hetkeäkään omillaan olla. Etsitään ratkaisuja aina itsensä ulkopuolelta asiassa kuin asiassa.

 • Tara sanoo:

  Kyllä niin totta on, että itsensä kanssa pitää ensin olla onnellinen.
  Jos odottaa jonkun muun tuovan, simsalabim sen onnen on pahasti metsässä.

 • Äiti 74 sanoo:

  Totta kai se uusi suhde on parempi, ellet tee uudestaan ja uudestaan tyhmiä valintoja 🤣. Se on, kun ampuisi itseään toistuvasti polveen.
  Kannattaa miettiä mitä ei todellakaan halua, eikä takertua siihen samaan eikä mikään muutu. Jos sinusta tuntuu, että vaihtamalla ei parane, niin kannattaa katsoa peiliin, kuka sen puolison valinnan itselleen teki 😅. Sitä voi joko jäädä katkeruuteen, tai miettiä mikä on mennyt pieleen ja oliko itsellä jotain tekemistä suhteen alas ajoon. Yleensä suhteessa on kuitenkin 2 ihmistä. Valitse itsellesi sopiva.

  • Nimetön sanoo:

   Ja pitää muistaa että parisuhteessa ei pidä tehdä työtä. Ovet auki muualle on aina pidettävä koska eihän sitä minään aamuna tiedä jos vaikka rakkaus tulee jälleen toisen ihmisen muodossa elämään.