Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä VisitKarelia.

Mitä me tehdään huomenna? Mitä me tehdään tänään? Mitä me tehdään viikonloppuna? Mitä me tehdään ensi viikolla?

Tänä kesänä lomanvieton valokeilaan pääsevät jälleen kotimaan matkakohteet, ja mikäs sen mukavampaa, kuin nauttia lomasta Suomen ainutlaatuisten maisemien keskellä. Suomi on jo pitkään ollut ulkomaisten matkailijoiden suosikki uniikkien elämysten ja vertaansa vailla olevan luonnon ansioista, ja viimeistään nyt on aika myös meidän suomalaisten nauttia maan antimista!

Kotimaanmatkailu ei mielikuvista poiketen myöskään ole pelkkää tuntien autossa istumista tahmeiden ja valittavien lasten seurana, vaan Suomi tarjoaa matkailijalle elämyksiä laidasta laitaan, olit sitten mökkilomailija tai täysihoidon kannattaja, tai mitä vaan siltä väliltä! Jos vaikka suuntana on Pohjois-Karjala, löytyy lapsiperheille aktiviteettejä luontoretkeilystä (kaiken tasoisille vaeltajille!) kotieläinpuistoihin, kulttuuria unohtamatta!

Tiesitkö esimerkiksi että Pohjois-Karjalassa kotimaanmatkailijoita odottaa huikeat 2200 järveä? Uimapaikoista ei ainakaan ole pulaa! Ja jos Suomen kesä yllättää vaikkapa lumisateella, voi vesipedot viedä loiskimaan sisätiloihin, kuten kylpylähotelli Bombaan!

Ongelmaksi kotimaanmatkailussa on kuitenkin noussut aina yksi asia: tiedon löytäminen. Jostain syystä tietoa matkailupalveluista on piilotettu mahdollisimman monen mutkan taa, mutta ei enää! VisitKarelia teki tässä hommassa poikkeuksen ja kokosi Pohjois-Karjalan parhaita lomaelämyksiä yhden alustan alle. VisitKarelian verkkopalvelusta löydät yhdestä osoitteesta niin näkemiset, kokemiset, tekemiset kuin majoituksetkin!

Pistetäänpä testiin! Ensin haetaan mökkilomaa viiden hengen perheelle, mukana koira mutta ei anoppia tällä kertaa. Otetaan suunnaksi siis majoitushaku. Ei rajata paikkakuntaa tai aluetta vielä, sillä tässä voidaan joustaa. Hakuun mökki, lisätään hakuehdoiksi lapsiperheille, lemmikit sallittu, ja varattavissa verkossa, ja tuloksia saadaankin kolmen sivun verran! Siitä vaan valitsemaan, ja kun sopiva mökki on löytynyt, kertoo aktiviteettihaku mitä kaikkea alueella voi lomalla tehdä.

Vanhemmat toivovat lomalta uusia elämyksiä, ja aktiviteettihaku antaakin valinnanvaraa villieläinbongauksesta risteilyihin. Lapset taas toivovat uimista, uimista, ja lisää uimista, mutta kuten aiemmin jo mainittiin, muutamasta tuhannesta järvestä pitäisi löytyä valinnanvaraa myös siinä suhteessa.

Seuraavaa esimerkkiperhettä ei mökkilomailu innosta, mutta sydäntä lähellä ovat museot ja yhdessä puuhailu, joten majoituksessa haetaan majataloa, hotellia tai kylpylää, ehkäpä jopa spa-mahdollisuuksilla ja täysihoidolla! Näe ja koe -haulla sitten onkin hyvä tsekata millaisia kulttuurikohteita lähistöltä löytyy!

Ja jos juuri teidän perhe ei istu kumpaankaan esimerkkimuottiin, niin ei hätää! Tarjolla on valikoimaa sen verran paljon, että ihan varmasti ihan jokaiselle perheelle löytyy nautittava loma. Ja pisteenä iin päälle, Visit Karelian uudessa Elämyspuodissa matkan Pohjois-Karjalaan voi suunnitella ja varata suoraan samalta sivulta! Loppuu se puhelinrumba, sähköpostien lähettely ja yhteydenottolomakkeiden täyttäminen.

Minkälainen loma muuten on juuri teidän perheelle se täydellinen? Mikä seikka vaikuttaa eniten kotimaisen loman valinnassa? Kerro meille kommenteissa ja olet mukana arvonnassa, jossa palkintona on miniloma kahdelle kylpylähotellissa Pielisen rannalla! Kaikkien Huonon Äidin kanavissa vastanneiden kesken arvotaan hotelliyö ja kylpyläkäynti kahdelle hengelle Break Sokos Hotel Bomballa Nurmeksessa, palkinnon arvo 200 €. EDIT! Arvonta on arvottu ja voiton vei Erja L.! Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille!

P.S. Toimituksen kiinnostuksen Pohjois-Karjalan loma-aktiviteeteista herätti erityisesti Äksyjen Ämmien Majatalosta majataloon herkkujen saunapolku, jossa vieraillaan viiden päivän aikana erilaisissa saunoissa luonnon keskellä, ja tutustutaan mm. metsärentoutukseen, ja hiushuuhteiden sekä saunavastojen valmistukseen. Mukana myös melontaa, riippumattoja, ja ainutlaatuisia ruokaelämyksiä!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 127 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

127 vastausta artikkeliin “Onko täydellistä lomaa olemassa?”

 • Lumikki sanoo:

  Lomakohteena tulisi olla paikka, josta löytyy laadukas hotelli ja sellaista tekemistä, jota ei kotikaupungissa pääse tekemään.

 • Millanen sanoo:

  Tarjolla olevat elämykset ja hyvä majoituspaikka vaikuttaa paljon!

 • Minttu sanoo:

  Ulkoilu ja hyvä ruoka! 🙂

 • Hannnnnna sanoo:

  Meille tärkeintä on kalastus (poika), ratsastusmahdollisuus (tyttö) ja hyvä ruoka (vanhemmat)

 • liinail sanoo:

  Sellainen joka sisältää rentoutumista ja aktiviteetteja.
  Suomessa <3