Supersankarit ovat monen lapsen (ja aikuisenkin!) suosikkeja. Osa meistä aikuisista saattaa pitää niitä vähän puuduttavina hahmoina, varsinkin kun pieni supersankarifani ei välttämättä malta lopettaa niistä puhumista! Mutta supersankareiden fanitus on hyvä juttu, todettiin tutkimuksessa.

Virginia Commonwealth -yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että fiktiivisillä supersankareilla on ihan oikeasti supervoimia: ne nimittäin tekevät meistä parempia ihmisiä!

Tutkimus tehtiin näyttämällä yli 200 osallistujalle kuvia arkisista tavaroista, kuten polkupyörästä, ja supersankarikuvastoa. Sen jälkeen ihmisiltä kysyttiin näiden halukkuudesta auttaa muita ihmisiä. Tutkimus toistettiin niin, että kuvien näyttämisen jälkeen ihmisiä pyydettiin auttamaan tylsässä tehtävässä. Ne osallistujat, jotka olivat nähneet supersankarikuvia, sekä kertoivat halukkuudestaan auttaa muita että suostuivat auttamaan tylsässä tehtävässä useammin kuin ne, jotka olivat nähneet kuvia ainoastaan esineistä.


Kuva Steven Libralon.

Supersankarin näkeminen siis sai ihmiset halukkaammiksi auttamaan muita. Tutkijoiden mukaan se, että altistuu supersankarikuvastolle, voi lisätä merkitystä elämään. Ihminen innostuu auttamaan muita, ja muiden auttaminen tekee olon merkitykselliseksi. Muissa tutkimuksissa on todettu, että epäitsekkyys ja muiden auttaminen lisää onnellisuuden tunnetta.

Joten jos lapsesi on hulluna supersankareihin, voit olla tyytyväinen! Tämän tutkimuksen perusteella voi olettaa, että lapsen supersankarifanitus tekee hänestä paremman ihmisen. Ehkäpä meidän aikuistenkin olisi hyvä asettua sohvalle katsomaan lapsen suosikkisankarin seikkailuja!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia