Kun vaan muistelet, miten siskosi vei paitasi kymmenennen kerran ja palautti sen likaisena ja ehkä reikäisenäkin, et välttämättä allekirjoita otsikon väitettä…

Pikemminkin niin, että kukaan muu kuin sisko ei saa sinusta irti vastaavaa raivoa!!!

Asia on kuitenkin tieteen mukaan niin, että siskosta on paljon hyötyä. Nimenomaan siltä kannalta, että sinusta tulee parempi ihminen siskon ansiosta!

Tiesitkös tätä?

Sisko tukee mielenterveyttä ja itsetuntoa

Sisaret lievittävät yksinäisyyttä, pelkoa ja syyllisyydentunteita. Siskot ovat yleensä myös niitä, jotka pitävät perheenjäsenet yhteydessä toisiinsa surujen keskellä, kuten vanhemman kuollessa.

Sisko tekee sinusta empaattisemman

Vaikka siskojenkin kesken tulee otettua yhteen, he opettavat toisilleen myötätuntoa ja epäitsekkyyttä. Ja ne tappelut taas: ne opettavat säätelemään tunnereaktiota. Siskon kanssa myös kommunikaatiotaidot paranevat.


Kuva Pawel Czerwinski, ylin kuva Delfi de la Rua.

Eri sukupuolta oleva sisarus on hyödyksi

Ne veljet, joilla on sisko, ovat parempia kommunikoimaan naisten kanssa kuin muut miehet. Sama pätee myös toisin päin.

Sisko kehittää kunnianhimoa

Vuonna 2009 julkaistussa brittitutkimuksessa selvisi, että siskon kanssa kasvaneet naiset olivat itsenäisempiä ja päättäväisempiä kuin ne, jotka olivat kasvaneet veljien kanssa. Ehkä kyseessä on siskojen välinen kilpailu, tai sitten useamman tytön perheessä on jotakin, joka saa tytöt tavoittelemaan päämääriään.

Sisko tuo mielenrauhaa

Toisin kuin voisi edellisen perusteella kuvitella, samaisessa tutkimuksessa selvisi myös, että sisko tuo mielentyyneyttä. Vähintään yhden siskon kanssa kasvaneet olivat optimistisempia ja onnellisimpia kuin muut. He myös kestivät vaikeuksia paremmin ja kokivat vähemmän stressiä.

Ai miksi juuri sisko auttaa? Tutkijoiden mukaan syy on siinä, että naispuoliset sisarukset ovat avoimepia tunteissaan ja tunneilmaisussaan. Tämä taas tukee henkistä hyvinvointia perheessä ja sisarusten kesken.

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia