Oooo kesän lapsi mä ooon, voi laulaa vielä elokuussakin syntynyt, sillä kesäähän se elokuu vielä on.

Olitpa sitten itse elokuussa syntynyt, odotat elovauvaa saapuvaksi tai olet elokuussa syntyneen lapsen vanhempi, sinulla on syytä iloon.

Elokuussa syntymisestä on nimittäin monenlaista etua, ainakin tilastollisesti katsottuna! Kesäkuukausina syntyminen on monesti terveys- ja mielialaseikoista johtuen hyvä juttu, ja nämä erityiset syyt tekevät elokuisista mitä parhainta porukkaa:

Elokuussa syntyy potria palleroita

Tilastollisesti kesävauvoilla on suuremmat syntymäpainot kuin muihin vuodenaikaan syntyneillä vauvoilla. Alhainen syntymäpaino on yhtedessä monenlaisiin terveysriskeihin, kuten esimerkiksi suurempaan riskiin sairastua aikuistyypin diabetekseen.

Heistä tulee pitkiä aikuisia

Kesän lapset ovat muita pidempiä aikuisena, minkä oletetaan johtuvan siitä, että odottava äiti on saanut auringonvaloa ja sen aikaansaamaa D-vitamiinin tuotantoa. Pituudesta on usein ihmiselle hyötyä, jopa työelämässä sekä esimerkiksi joissain liikuntalajeissa. Ylähyllylle ylettymisestä puhumattakaan!

Piharuusu rautalanka-aidalla

Heillä on pienempi riski sairastua kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön

Sekä elokuussa että syyskuussa syntyneiden riski sairastua kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön on tilastollisesti muuhun aikaan syntyneitä pienempi. Syytä ei tiedetä, mutta senkin oletetaan liittyvän D-vitamiinin määrään.

He kokevat olevansa onnekkaita

Maalis- ja elokuun välillä syntyneet kokevat olevansa onnekkaampia kuin ne, jotka ovat syntyneet syys- ja helmikuun välisenä aikana. Ero ei ole kovin suuri, syys-talviaikaan syntyneistä itseään onnekkaana pitää 44.9% ja kevät-kesäaikaan syntyneistä 47.9%. Mutta onnekkuus on paljolti kykyä nähdä mahdollisuuksia ja tilaisuuksia ympärillään, joten oma asenne vaikuttaa aivan varmasti!

…ja asennetta kesän lapsilla riittää

Tilastollisesti kesäaikaan syntyneet ihmiset ovat positiivisia ja hyväntuulisia. Syitä tälle voi olla monia, mutta syyksi epäillään muun muassa altistumista valolle. Myös vanhemman jaksaminen valoisaan aikaan saattaa olla parempaa kuin pimeinä kuukausina lapsen saaneiden vanhempien jaksaminen. Toisaalta, kesä on useimpien mielestä mukavaa aikaa, ja jos silloin pääsee vielä synttäreitäkin viettämään, mikäs siinä on iloitessa!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Onko sinulla elokuussa syntynyt lapsi? Näistä syistä se on huippua!”

  • Elopätkä sanoo:

    Olen syntynyt elokuussa. Hieman alhainen syntymäpaino eikä pituuttakaan liikoja oo suotu. Asennetta kyllä löytyy ja positiivisuutta. Aina se tilastopoikkeus pitää olla.