Kesälläkin täytyy syödä, joten miksi et nauttisi näistä ihanista annoksista vaikka joka päivä!

Kas tässä veden kielelle herauttavat reseptit:

Kesän muistot

Tämä ihana ja raikas välipala tai jälkiruoka maistuu missä tahansa. Teet sen nopeasti ja helposti ostamalla mansikoita, mieluiten pieneen muovipussiin. Kuljeta pussia hetken aikaa mukanasi ja mielellään jätä se aurinkoon vähäksi aikaa. Mansikat liiskaantuvat ja mössööntyvät nopeasti ja pääset nauttimaan lämpimästä, tahmeasta mössöstä. Aah!

Délices Grillés à la Chef

Tämä ruoka sopii astetta kunnianhimoisemmalle kotikokille. Ainekset voivat vaihdella kalasta kasviksiin, lihaan tai makkaraan. Aloittelevalle kokille paras valinta on makkara, mutta muitakin vaihtoehtoja kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Klassisin annos on jauhoinen grillimakkara, joka poltetaan päältä mustaksi ja jätetään sisältä kylmäksi. Tarjoillaan kertakäyttölautaselta tai talouspaperiin kääräistynä, mieluiten ketsuppi- ja sinappiturauksilla koristettuna!

Edelläkävijän hyöteissnacksit

Joko olet kokeillut hyönteisruokaa? Keski- ja loppukesän herneet ovat mitä parhain hyönteisnaposteluun tutustumisruoka. Hanki litra tai pari herneitä, ja pistele menemään vauhdilla. Syö reippaasti madotkin. Se on trendikästä joten sen on pakko olla hyvää!

Ragoût Asiatique Générale

Tämän uusklassikkoannoksen valmistat nopeasti ja helposti niin kotona, mökillä kuin retkelläkin. Tarvitset pikanuudeleita makusi mukaan sekä pakasteherneitä. Valmista nuudelit ohjeen mukaan ja heitä kuumaan liemeen mukaan sulaneita pakasteherneitä – mmmm aivan kuin jossain Aasiassa! Ai missä? No jossain siellä, onko se nyt niin tarkkaa.

Mammas sommarpotatis

Tämä hienostunut lisuke käy myös pääruoasta tarjoiltuna voin ja tillin kanssa! Tarvitset multaisia uusia perunoita, töitä vältteleviä perheenjäseniä ja mökin jossa ei ole juoksevaa vettä eikä sähköjä.

Valmistus ei ole nopeaa eikä helppoa,ja käy näin:

Huuda perheelle että heidän pitää pestä perunat, jatka tappelua kunnes perunat on pesty, keitä niitä kaasuhellalla jossa kaasupullo on tyhjä ja tarjoa lopulta puoliraakoina tai vaihtoehtoisesti mössöksi keittyneinä. Hiekanjyvien rouskunta hampaissa täydentää tämän kesäisen maun!

Kaupallinen yhteistyö Rooty

Kauas on pitkä matka

Tämän annoksen kokoat kun on tauon aika. Voit koostaa sen makusi mukaan, vaikka et oikeastaan pidä yhdestäkään annoksen osasta. Mutta sentään sinulla on vapaus valita! Kauas on pitkä matka -annos huokuu bensiininkatkua, takapenkin kitinää ja huonosti muotoiltuja tuoleja. Se nautitaan siellä mistä halutaan pois – suomalaista kesäkaihoa parhaimmillaan.

Muista nauttia jälkiruoaksi pohjaan palanutta kahvia!

Jäätelö ”Espoirs Perdus”

Tämä ihana kuohkea jälkiruoka on varsinkin lasten suosiossa, mutta maistuu yhtä lailla aikuisille. Valmistaminen on hyvin helppoa. Ota vain valitsemaasi jäätelöä ja kuljeta se kaupan kassalle tai myyntitiskiltä pöytään tai annostele itse kulhoon ja asettaudu mukavasti. Vain kolmen sekunnin kuluttua sinulla on pitkin käsiä ja pöytää valuva mönjä, jonka sisällä on häivähdys sitä, mitä jäätelön piti olla.

Vinkki! Tuunaa jäätelö ”Espoirs Perdus” pudottamalla se maahan!

Juomasuositus kaikkiin annoksiin: kesänlämmin vähän liian makea kuohuviini tai kotimainen lagerolut suoraan terassille jääneestä pahvilaatikosta kaivettuna. Alkoholiton vaihtoehto: hiilihapot menettänyt vissy tai muoviastiasta makua ottanut vesi – täydellinen makupari mille tahansa annoksista!

Mikä resepteistä menee ensimmäisenä kokeiluun?!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia