Oma aika on tärkeää jokaiselle vanhemmalle. Ja toinen vanhempi on tietenkin olemassa sitä varten, että hän mahdollistaa sinulle sen oman ajan! Jos toista vanhempaa ei ole, pitää lapsille hankkia jostain hoitaja, koska omasta ajasta ei tingitä! Se on ehdottoman tärkeä juttu!

Mallia näyttää kukas muukaan kuin superäiti ja superihminen Gwyneth Paltrow. Hänellä on mitä mainioin vinkki kaikille meille työn ja lasten uuvuttamille vanhemmille. Kyllä sillä kirjaimellisesti huuhtoutuu päivän murheet mielestä!

Gwyneth nimittäin kylpee joka ikinen ilta tunnin ajan. Ja kylpyhetkestä ei todellakaan sovi neuvotella, vaan se on hänen ehdoton, jokailtainen rituaalinsa.

Sen lisäksi että Gwyneth kluttaa kylpyammeessa, hän myös sytyttää kynttilän ja nauttii joko kupin teetä tai viskiä, riippuen siitä, millainen päivä hänellä on takana! Yllättävää kyllä, lapset saavat pistäytyä kylppäriin juttelemaan äidin kanssa, mutta puhelimessa Gwyneth ei kylpyaikanaan roiku. Tarkoitus on rentoutua päivän kiireistä, eikä hän myöskään suostu tuntemaan syyllisyyttä likoamistuokiostaan.


Ylin kuva Andrew Wulf.

Gwyneth on kyllä ihan oikeassa. Jokainen tarvitsee omaa aikaa ja lepoa, ja kylpeminen on monien mielestä hyvin rentouttavaa. Mutta tunnin kylpy joka ilta?!

Eiköhän kokeilla? Siinä kun olisi lasten iltapala-aika, kaikki rasittavat nukutusshowt ja seuraavan päivän kamojen katsomiset, on tosi hyvä hetki painua tunniksi kylpemään. Iltapuuhat ovat niin kuormittavia, joten niiden ajaksi on paljon miellyttävämpää asettua lämpimään veteen lillumaan ja miettimään omia juttujaan! Ja harva se päivä on tasan sellainen päivä, että mikään teenlatkiminen ei riitä. Ovi lukkoon, amme täyteen ja viskiä lasiin, moido, pärjäilkää!

Eikä hätä ole tämän näköinen jos ammetta ei ole käytettävissä. Kylppäriin lukittautuminen tunniksi on ihan hyvä idea sekin. Vaikka WhatsAppissa voi laittaa puolisolle viestin, että tulen ulos kun lapset ovat unessa ja siellä on suunnilleen siistiä! Aaah lopultakin omaa aikaa!

P.S. Silloin ei kylvyt riitä, kun perhe-elämä ajaa burnoutiin.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia