Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Kokeeko kukaan muu kesälomaa yhtenä suorituksena ja pakkona painaa pitkää päivää paikasta toiseen? Tuntuu, että selaapa sitten somea tai kyselee ystävien kuulumisia, niin kyllä muuten bensaa palaa ja autolla ajetaan renkaat soikeina halki suomen. Koska eihän kesäloma ole mitään, jos koko ajan ei olla menossa tukka putkella.

Ilon on loistettava lasten silmistä, jokainen hetki täytyy elää täysillä ja kauniita muistoja kohteessa Nönnönnöö täytyy tehdä niin helkkaristi.

Miksi? Siis nautin minäkin siitä, että lapseni nauttii ja tykätään myös tehdä monenlaisia asioita, mutta en jaksa tai voikaan olla menossa koko ajan. Työt valitettavasti säätelevät vapaa-aikaani ja kesälomani kestoa joten en voi olla millään 2kk kestävällä roadtripilla lasten kanssa, vaikka haluaisinkin.

Lapsetkin onneksi nauttivat ihan vain kesästä kesäpuuhineen ja jokusine menoineen ilman jatkuvaa elämyksen tarvetta.

Lapsen kaveri tosin kiteytti meidän puuhat toteamalla, että eihän tuo nyt ole mitään.

Miksi lapsillekin pitää iskostaa ajatus siitä, että loma ei ole mitään jos haluaa rentoutua jossain muualla kuin pitkillä automatkoilla?

Olenko ihan yksin?”

Nimim. Väsynyt suorittamiseen

Mitä ajatuksia tämä herättää? Osallistu keskusteluun kommenteissa alla!

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 3 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

3 vastausta artikkeliin “Oliko sunkin kesä suorittamista?”

 • Kesämopo sanoo:

  En tunnista tuollaista mainittua ilmiötä ollenkaan. Omaan silmään vaikuttaa enemmän siltä, että on seurattu somea ja siitä saatu sellainen vaikutelma että ”kaikki” painavat tukka putkella 2 kk elämyksessä toiseen.Ja ehkä tuttavapiiriin kuuluu joku jona tykkää aikatauluttaa loman tiiviimmin ja saa siten lomastaan irti sen mitä kaipaakin. Itse pidin kesälomaa 5 vkoa, käytiin pari kertaa Tallinnassa eri kokoonpanoilla ja sit erilaisia pienempiä aktiviteetteja sen mukaan mitä huvitti tehdä. Enimmäkseen kuitenkin joutilasta löhöilyä ja hitaita aamuja teinien rytmin mukaisesti. Itsestä tuntui että tuli otettua rennosti, monia aiottuja hommia jäi tekemättä, mutta silti työkaveri totesi loman jälkeen, että ”sä oot ainakin tehny kaikkea ihanaa kesällä ku on sun somekanavia seurannut”. Joo ihana kesä kaikin puolin, mutta ihmettelin kyllä että enhän mä nyt mitään kovin kummoista ole tehnyt. En kyllä tunnekaan ketään joka olisi viettänyt koko kesän kirjoituksessa mainitulla tavalla kaahaten ympäri maata.

 • Ihana loma sanoo:

  Ei meidän loma ole tuollaista suorittamista eikä kyllä kenenkään muunkaan tutun. Me ei olla kotipaikkakunnalta kovin kauas lähdetty koko kesänä vaikka olen pystynyt töitä tekemään kotoakäsin aika vapaalla aikataululla ja koululaiset siis koko kesän kotona. Leireillä kyllä välillä.

  Ollaan siis kierrelty kotikaupungin ja lähikuntien meitä kiinnostavia kohteita silloin kun sellaista tekee mieli, muuten vaan kotona ja rannalla huilittu, kyläilty ja grillailtu ystäväperheiden kanssa. Ei meillä muuta ole edes kaivattu.

  Tutut ovat reissanneet kuka minnekin, ei kukaan kuitenkaan väkisin ole tienpäällä koko lomaa ollut. Toki jos kaikkien kavereiden ig:ta katsoo niin tietty sinne mahtuu kaikenlaista reissua ja tekemistä, mutta ei kukaan ole jatkuvasti menossa. Suurin stressi tuntui olevan niillä kavereilla joilla oli vain 1-2 viikkoa lomaa ja sen aikana pitäisi keretä sukuloimaan toisella puolella suomea, käydä jossain huvipuistossa ja muussa kohteessa sekä miettiä miten saa pienten koululaisten päivät järjestettyä silloin kun vanhemmat on töissä.

  Ei kai aikuisen ihmisen tarvi enää miettiä tekemisiään sen perusteella mitä muut tekee ja kokea huonommuutta jos ei pysty samaan, varsinkaan jos ei niitä muiden huvituksia edes oikeasti kaipaa? Toki ymmärrän että se voi harmittaa jos ei pääse johonkin johon olisi juuri halunnut mennä. Mutta että näkee kesäloman jonain kilpailuna ja kokee vielä tarvetta arvostella toisten tekemisiä.

  Helpommalla pääsee kun ottaa vaan sen asenteen että onneksi meidän ei tarvi ajaa koko kesää ympäri suomea vaan saadaan lomailla kotona omaan tyyliimme.

 • Bansku sanoo:

  Et ole yksin. Loma on lomaa kotonakin, jatkuva lentäminen paikasta toiseen on uuvuttavaa. On ihanaa miettiä lomapäivän aamuna muksujen kanssa, mitä tänään tehtäisiin. Ehkä käydään kotikaupungin kahvilassa, se tuntuu ihanalta lomapuuhalta. Tai tehdään jotain muuta pienimuotoista ja stressivapaata. Loma on kivaa, mutta tunnen hiljaista onnea siitä että ilmassa on jo syksyä ja koulu on alkanut, kaverit on taas paikkakunnalla, miesystävän lapsi jatkaa säännöllistä vuoroviikkoasumista jne.