Muotiputiikit ovat tienneet sen aina: asiakkaita kannattaa kutsua erityisiin ostosiltoihin, jossa heille tarjotaan kuohuviiniä löysyttämään kukkaronnyörejä. Nykyään kun iso osa ostoksista hoidetaan netissä, asiakkaat hoitavat itse myös alkoholiosuuden.

Meillä Suomessa kun on tapana vetää niin kutsuttuja kalsarikännejä, niin niiden aikana tulee sitten roikuttua myös netissä. Netissä taas tulee mentyä nettikauppoihin, ja sieltä ostettua kaikenlaista kun pikku hiprakassa impulssikontrolli heikkenee.

Tutkimuksen mukaan amerikkalaiset käyttävät vuodessa 39 miljardia dollaria känniseen nettishoppailuun. 39 miljardia!!!

Et siis ole ainoa laatuasi, mikäli sinulla on taipumusta parin siiderin jälkeen alkaa höylätä luottokorttia verkkokaupoissa…

Tutkimuksessa todettiin, että amerikkalaiset ostivat humalapäissään netistä eniten ruokaa. Kukapa ei olisi kännissä alkanut kaivata pizzaa, ja nykyisinhän ei enää tarvitse soittaa pizzeriaan vaan ruoatkin saa tilattua netistä.

Toinen suosittu ostelun kohde oli vaatteet ja kengät. Mutta 11 prosenttia vastanneista kertoi ostaneensa humalapäissään netistä auton. AUTON. Toivottavasti sitä ostosta oli mietitty rauhassa etukäteen, eikä kyseessä ollut päähänpisto!!

15 % vastaajista oli varannut matkan kännipäissään. Siitä voi seurata hämmennystä, jos ei oikein muista tehneensä mitään ostoksia ja sitten luottokortilta on lähtenyt monta sataa lentoihin…hupsista! Toisaalta, eikö jokainen halua saada yllätyksenä matkan? Olkoonkin sitten itse tuiskeessa ostettu reissu…

Yllättävää oli, että 56 % miehistä tunnusti tekevänsä känniostoksia netissä, mutta naisista vain 44 %. Naistenhan väitetään olevan innokaampia shoppaamaan muutenkin, joten olisi voinut olettaa, että heitä on enemmän myös huppelishoppaajien joukossa!

Känniosteluhan ei sinänsä ole haitallista, kunhan ei ostele mitään turhaa. Eri asia sitten on, että kuinka harkitsevia ostoksia kännissä tulee tehtyä? Varsinkin jos tulee elettyä yli varojen tai osteltua kaikkea tyhmää, kannattaa luottokortin numero pitää jossain vaikeasti saavutettavassa paikassa silloin kun aikoo päihtyä!

Sipsejä ja viiniä

Jos ostelet kännissä, muista seuraavat asiat:

– Olet edelleen samaa vaatekokoa kuin selvinpäin. Älä osta kolmea kokoa liian pieniä vaatteita siksi että ”ehkä laihdut”.

– Kännisinä on eri ihminen kuin sinä normaalisti olet. Älä osta drag queenille sopivia korkkareita ja paljettileninkejä, jos normaalisti pukeudut farkkuihin ja villapaitaan.

– Jaksatko ihan oikeasti lähteä kolmeksi päiväksi nuorison suosimille rockfestivaaleille kesällä? Kännissä se on hyvä idea, mutta siinä vaiheessa kun jonotat järkevissä kengissäsi bajamajaan 45 minuuttia katsellen nuorison örvellystä, luultavasti kadut. Osta ne liput kun olet selvinpäin, jos ajatus tuntuu vielä silloin hyvältä.

– Älä varaa mitään kauneudenhoitotoimenpiteitä kuten kulmakarvapigmentointeja kännipäissäsi. Mieti asiaa selvänä.

– Jos varailet ja ostelet tavaraa Facebook-kirppiksiltä, laita itsellesi muistutus tai saat perääsi vihaisen myyjän!

– Muista huppelissakin, että todennäköisesti sinua sitoo työsopimuksesi, etkä välttämättä voi lähteä sinne Balille ensi viikon keskiviikkona kuukaudeksi.

– Osta vain asioita, joita tarvitset ja käytät, ja joihin sinulla on varaa. Ei paljon naurata maksella luottokorttilaskuja ehkä vielä ensi vuonnakin jostain sellaisesta, mikä pelkästään vie tilaa komerossasi.

Kokeile ennemmin tätä kännissä:

– Varaa itsellesi hammaslääkäriaika ja laita siitä heti muistutus puhelimeen. Saat lopultakin ajan varattua, ja parhaassa tapauksessa muistat sen vasta muistutuksesta, joten et pelkää turhaan paria viikkoa!

– Maksa laskusi. Tämä vaatii tarkkuutta, mutta jos laskujen maksaminen ottaa päähän, pikku huppelissa se voi olla kevyempi juttu. Muista vaihtaa maksupäivä kuluvalle päivälle ja tarkistaa summat huolella SEKÄ hyväksyä maksut! (Ehkä kannattaa myös merkitä laskuihin että ne on maksettu!)

Huom. Älä kokeile tätä kännissä:

– Älä vastaa Wilma-viesteihin humalassa.

– Älä hoida työsähköposteja humalassa.

– Älä laita eksälle viestiä.

– Jos stalkkaat eksää tai eksän nyksää somessa hiprakassa, ole varovainen että et tykkää kuvista tai peukuta niitä! Kannattaa muutenkin ennemmin stalkata jotain sellaista, jonka stalkkaamisesta ei voi tulla paha mieli! Kokeile esim. tilejä joissa on kuvia lemmikeistä. (Eikä sitten varata mitään kissaa tai koiraa kasvattajalta humalassa, eihän!)

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia