Pahoittelemme otsikkoa…mutta kyllä olet!

Varmasti luulet tietäväsi miten aurinkorasvaa käytetään. Onhan se sinulle tuttu tuote jo kenties vuosikymmenien takaa. Kultaisella kahdeksankymmentäluvulla haluttiin olla niin kullansävyisiä kuin mahdollista, ja hankittiin siksi rusketusta tehostavaa aurinkoöljyä, jossa saattoi olla suojakerroin kaksi!

Nykyiset aurinkovoiteet ovat huomattavasti tehokaampia, ja me myös tiedämme, että suojakertoimen pitää olla korkea. Muistamme ehkä myös lätkiä rasvaa pitkin kroppaa jo kotona. Kenties saamme notkeilla käsillämme tai jonkun läheisen avustuksella voidetta myös selkään. Olemme oppineet, mistä meinaamme itse aina palaa, oli se sitten pakarat tai rintakehä tai jakaus tai nenä. Voi olla, että jopa muistamme lisätä voidetta säännöllisesti!

Mutta yksi juttu se vaan unohtuu. Tai ei unohdu, me emme joko tiedä siitä tai tajua sitä.

Kyseessä on aurinkovoiteen oikea annostelu. Sitä nimittäin pitää olla paaaaljon enemmän mitä luulet!

Rasvaa nimittäin tarvitaan 2 milligrammaa per neliösentti ihoa, jotta pakkauksessa kerrottu suojakerroin pitää paikkansa. Keskikokoisella aikuisella tämä tarkoittaa 36 grammaa kerralla.

Aurinkovoidepakkauksissa tuotteen määrä kerrotaan yleensä millilitroina. Tyypillisesti pakkauksessa on 100-200 millilitraa tuotetta. Paino ja tilavuus eivät ole yksi yhteen, mutta ajatellaan yksinkertaisuuden vuoksi, että 36 milligrammaa olisi saman verran millilitroina. Tällöin 200 ml kokoisesta voidepullosta riittää alle kuuteen käyttökertaan.

Onko sulla kaapissa vielä viime kesän aurinkovoiteita? Montako kertaa niistä pulloista on käytetty? Paukkuuko kuusi kertaa ja vielä jäi seuraavaksikin kesäksi? Aijaijai!

No, mitä tästä opimme?

Jos haluat että aurinkovoiteesi suojaa sinua paketissa ilmoitettavan suojakertoimen verran, lätki sitä ihollesi oikeasti antaumuksella. Juuri noin! hölvää ihan kunnolla! Anna mennä!

Hoida rasvaus valmiiksi kotona, niin saat levitettyä voidetta oikeasti tarpeeksi paljon. Muista myös lisätä sitä uinnin, hikoilun ja pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen.

Ja hei, osta suoraan iso pullo niin et joudu pihistelemään voiteen kanssa. Halvemmaksi se rasva tulee kuin syöpähoidot.

Muista myös, että mikään voide ei suojaa sinua täysin. Rusketus on ihanaa ja auringossa tulee hyvä mieli, mutta kohtuus kaikessa! Pidä itsestäsi ja lapsistasi huolta myös sillä tavoin, että ette altistu auringolle liikaa!

Lähde.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 0 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia