Nyt kaivataan apua, neuvoja ja vertaistukea. Avunhuutonsa Avaudu tästä -lomakkeella lähetti meille anonyymi kirjoittaja:

”Tilanne on mennyt pahaksi. Eilen viimeksi huusin lapselleni ja käyttäydyin itse huonosti. Lapsellisesti. En päästänyt lähelleni. Huusin miehelleni kun hän huusi minulle. Kaikki vain siksi koska lapsi ei käynyt nukkumaan nätisti ja alkoi olemaan myöhä. Myöhemmin pyysin lapseltani anteeksi ja kerroin että äiti käyttäytyi huonosti koska on niin väsynyt. Kuten usein aikaisemminkin.

Olen oikeasti väsynyt. En saa öisin nukuttua. Mieheni juo. Ei änkyröitä, mutta joka päivä vähän. Toinen vanhemmistani on kuolemansairas. Itse opiskelen uutta ammattia. Mies tekee reissuhommia eikä muutenkaan hoida kotia tai esim. tee lapsemme kanssa muuta kuin katso televisiota. Seksiä ei ole. Miehen teini tulee ja menee kuten tykkää, ilman mitään sovittua.

Meillä on kuitenkin talous kumnossa ja asumme ihastuttavalla alueella omakotitalossa. Rakastan lastani yli kaiken. Rakastan miestäni. Mutta itseäni en enää tunnista. Kuka on tämä raivokohtauksia saava nainen? Mitä minun pitäisi tehdä? Lapsellamme jo nyt vaikeuksia hallita impulsiivista käytöstään. On eskarissa. En haluaisi hänen joutuvan vaihtamaan eskaria. Siis jos eroan ja lähden, niin se olisi edessä. Haluaisin lapselleni turvallisen ja tasapainoisen lapsuuden. Onko jo myöhäistä? Olenko jo pilannut hänen elämänsä? Mies ei osaa puhua asioista eikä halua lähteä terapiaan. Mä alan olemaan melko loppu. Ja neuvoton.”

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 25 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

25 vastausta artikkeliin “Olenko jo pilannut lapseni elämän?”

 • Keke sanoo:

  Kaikille teille jotka ehdotatte tiukkoja ruokavaliomuutoksia ja muita vastaavia kikkoja, ei loppuun väsynyt ihminen jaksa sellaista tehdä.

  • Nimetön sanoo:

   Niin totta.
   Toisten ihmisten apu asioissa auttaa, jotta väsynyt itse saa levätä ja tehdä juuri sitä mitä itse haluaa (olla vaan, käydä kahvilla, mitä vaan mikä itsestä tuntuu hyvältä).

 • Ex-huonovointinen sanoo:

  Hoida itsesi kuntoon. 1: Sokerijuomat ja herkut pois, lääkärintarkastus ja verikokeet, omaa aikaa, mieluisaa liikuntaa, keskusteluapua. Kokeile univaikeuksiin painopeittoa, huolinukkea, meditaatio-appia ja magnesiumvoidetta. Kokeile aamupäivään erittäin kirkkaassa valaistuksessa työskentelyä, vältä puhelinta iltaisin. Käy metsässä kävelyllä.
  2: Palkkaa siivooja, syötä perheelle eineksiä, lopeta miehen ja teinin pyykkien pesu, mitä vaan voit tehdä helpottaaksesi omaa taakkaasi.
  Katso, mihin pystyt pienillä ratkaisuilla ennen kuin ryhdyt suuriin ratkaisuihin.
  Tsemppiä!