Huono Äiti sai avautumisen:

”Miten saan miehen ymmärtämään että ero on väistämätön. Eroon on jo niin monta syytä, ja jäämiseen vain lapset ja yhdelle maksajalle liian kallis asunto, ja se että mies ei suostu yhteisesti eroamaan ja lisäksi uhmakkaalla/uhkaavalla äänellä mulle sanoo että ”Et sä laita sitä hakemusta!!” kun sanoin että ihanko tosissaan ei suostu laittamaan yhdessä vaan haluaa että laitan yksin ja homma hoidetaan hankalimman kautta, vaikka parisuhteesta ei ole mitään jäljellä.

Olen kuullut vuosien lukuisia valheita ja turhia lupauksia, sekä saanut kiinni minulta pimitetyistä asioista. Osa puhtaasti vain ärsyttäviä juttuja että piti valehdella, osa tärkeitäkin asioita mitä minun olisi kuulunut saada tietää. Arjessa hän esittää kunnollista suorittajaa, jota jotkut kuulemma jopa kadehtii, että siinäpä tehokas mies. Tietäisivätpä vaan totuuden.. ei siinä paljoa tiskaus- tai pyykkäysapu lohduta kun tunnetasolla on pelkkää kylmää. Ei mitään mielenkintoa mihinkään läheisyyteen, tai yhteisiin harrastuksiin tai edes satunnaisiin yhteisiin menoihin hänen suunnalta.

Modern young tired mom and little child after sleepless night. Exhausted woman with baby is sitting with coffee in kitchen. Life of working mother with baby. Postpartum depression on maternity leave.

Mutta, silti ei muka halua erota, en käsitä miksi. Tuntuu että olen näyttelyesine joka pitää pitää kulissin vuoksi vaimona vaikka kotona ei mistään huomaa eroa siihen olenko vaimo vai kämppis.

Itse olen lopen kyllästynyt ja uupunut tähän, mutta en uskalla hakea eroa yksinkään kun pelkään että mies ei sitten maksa omaa osuuttaan yhteisistä lainoista ja saan vielä jotain maksuhäiriömerkintöjäkin sitten kaupan päälle, kun yksin en niistä selviä. Siksi tuota pelkään kun hän on parikin kertaan erosta puhuttaessa uhonnut tyyliin että ”Haluatko että mä lähden, kyllä mä lähden vaikka heti, ja sä huolehdit sitten kaikesta!” Eli ei ilmeisesti aio kantaa vastuuta mistään vaikka on kaiken paskan aiheuttanut, jos pistän eropaperin yksin.

Eli.. miten saada hänet ymmärtämään että se on paras ratkaisu myös hänelle, samoin kuin lapsille..? että saataisiin homma hoidettua kuin kaksi aikuista, eikä siten että tuntuu kuin olisin arvaamattomasti uhittelevan teinipojan äiti.”

Nimimerkki Ahdistunut

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti

Artikkelissa on 30 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

30 vastausta artikkeliin “Olemme enää kämppikset ja mies ei suostu eroon, mitä nyt?”

 • Nimetön sanoo:

  Pikku vinkki. Eron voi ottaa ihan vain toinen suhteessa elävä. Ei siihen molempia tarvita.
  Nyt olisikin ehkä aika kysyä, miksi sinä et sitä eroa kykene ottamaan?

 • mummuvaan sanoo:

  ”Vain lapset ja liian kallis asunto.” Minusta tuossa on aika lailla syytä pysyä yhdessä ja yrittää panna välinsä kuntoon. Mikään ei ole tärkeämpää kuin lapset.

 • Eronnut sanoo:

  Et saa häntä koskaan ymmärtämään. Sinun on tehtävä päätös itse ja lähdettävä. Minulla oli samanlainen mies.

 • Mietintämyssy sanoo:

  Jos mies on ollut samanlainen jo vuosia, en tiedä onko realistista odottaa äkillistä muutosta. Olen kuitenkin kuullut tapauksista, joissa puoliso on sitten järkevöitynyt kun toinen on laittanut sen hakemuksen omillaan. Kannattaa kokeilla, kun ero kerran on väistämätön. Prosessi on varmasti pelottava, mutta ei sen pitkittäminenkään mitään ratkaise.

 • Heltsu sanoo:

  Lähde hyvä ihminen menee, niin mullakin jäi omakotitalot ym ja taloa+pihaa olikin ikävä joskus. Mutta ne on materia.
  Elämä kantaa kun annat sille mahdollisuuden.
  Oma sisäinen rauha/onni on paljon arvikkaampaa. Jos olet edes oikeasti miettinyt eroa?

 • Eroon ja äkkiä sanoo:

  Jos mies jättää maksamatta niin omat luottotiedot ovat hänelläkin siinä vaakalaudalla.
  Asiat kyllä järjestyy, älä jää huonoon suhteeseen minkään kiristyksen takia. Millaisen parisuhdemallin annatte lapsille jos elää kituutatte näennäisesti yhdessä…