Aikana ennen kuin raskaustesti näytti plussaa olivat suklaa ja ruusukimppu mukava ystävänpäivälahja. Mutta kun hormonit ovat vallanneet kropan, energiatasot droppaavat nopeammin kuin iPhonen akku, alati paisuva vatsa toimii sohvapöytänä ja syynä olla sheivaamatta alakertaa, ovat toiveet ja tarpeet toisenlaiset. Joten, hyvät miehet, tulevat isät. Tässä lista toimivista lahjoista. Jo ennen lukemista kannattaa alkaa sovitella kokin ja siivoajan uniformuja ylle.

Sänkyyn tarjoiltu aamiainen

Kahvia, tuoremehua, herkkuja. Miehen omin pikku kätösin valmistama aamupala sänkyyn kannettuna toimii raskaana olevalle paljon paremmin kuin tälläytymistä vaativat illallistreffit hienossa ravintolassa.

Huono_aiti_maha_tossutApua kotitöihin

Jos siivoaminen, kokkaaminen, pyykkääninen ja tiskisavotta tuntuivat rasittavilta ennen raskautta, ovat ne todella ylivoimaisia tehtävä nyt. Työpäivän ja mahdollisen mammajoogan jälkeen on olo useimmiten erittäin väsynyt. Mies, puolisosi on varmasti uskomattoman onnellinen, jos muistat häntä ystävänpäivänä siivous- tai muilla kodinhoitopalveluilla. Maija Poppanen paketissa ei voi kuin ilahduttaa.

Perunat (tai muut oudot himoruoat)

Jos naisesi himoitsee perunoita kaikissa muodoissaan, anna hänelle lahjaksi perunoita kaikissa muodoissaan. Perunarieskaa aamulla, perunavelliä lounaalla. Ranskalaisia perunoita, perunamuussia, uuniperunaa. Älä suotta yritä keksiä mitään liian hienostelevaa. Kuuntele raskaana olevan toiveita, toteuta = toimii.

Kokkaa (ja siivoa jälkesi)

Raskaana oleva nainen pyrkii todennäköisesti toimimaan kuten ennenkin. Käy töissä, treenaa, kokkailee ja tekee kotihommia. Jos näin on, voit ilahduttaa ystävänpäivän kunniaksi nappaamalla kokkausvuoron itsellesi. Muista hoitaa tiskit. Ja jälkiruoka! Se on Erittäin Tärkeä Asia.

Kunnon yöunet

Vauva tanssahtelee virtsarakon päällä, vatsa painaa ja hermot meinaavat pettää. Kunnolla nukuttu yö olisi mahtava lahja. Mahan sisällä tapahtuviin asioihin ei toki voi vaikuttaa, mutta muista olosuhteista voi huolehtia. Hieronta, puhtaat lakanat, täydellinen hiljaisuus, ei häiriöitä.

Mitä tahansa normaalia

Vauva on kohta valtaamassa elämän täydellisesti. Kaikki pyörii jo nyt kohdun ympärillä. Ystävänpäivänä voi olla hyvä idea muistaa naista naisena, ei äitinä. Koru, hieronta, treffit – mitä tahansa normaaliin elämään viittaavaa, kiitos! (Ja paketti närästyslääkkeitä. Iso paketti.)

Miesflunssan katoaminen

Sama flunssa. Samat oireet, äiti-bonuksena kyvyttömyys sitoa kengännauhoja, jäätävä närästys ja lantiokivut. Ei puhettakaan, etteikö sairastaessa voisi käydä töissä, tehdä ruokaa, pyykätä ja hoitaa lasta, jolla myös on sama flunssa. Lahjatoive miehelle: älä vinise omasta flunssastasi. Hanki hieroja, joka kulkee odottavan äidin perässä ja hieroo alaselkää non-stoppina.

Hemmottelulahjakortti

Vauvan rehaaminen (ehkä vähän myös jatkuva sipsien ja suklaan syöminen) väsyttää ja turvottaa jalkoja. Mikään ei tunnu niin hyvältä kuin jalkahoito tai raskaushieronta. Se tunne, kun istuu hoitolassa jalat ylhäällä. Taivas. Niitä harvoja hetkiä, kun unohtaa olevansa raskaana. Ehdottomasti loistava lahja.

Lasillinen viiniä

Juu juu, odottavan äidin paras lahja on terve vauva. Mutta sitä odotellessa on oikeus haaveilla kunnon punaviinistä. Ja haaveillessa katsella, kun mies viikkaa pyykit ja laittaa ne kaappeihin. Melkein yhtä nautinnollista.

Yhteinen unelmointi

Odottava äiti todellakin odottaa vauvan syntymää ja yhteistä elämää perheenä. Ihaninta on suunnitella tulevaa yhdessä oman kumppanin kanssa – vauvan vatsassa kasvattaminen kun kuitenkin on suhteellisen yksinäistä hommaa. Tehkää unelmakartta tai jutelkaa rauhassa tulevaisuuden näkymistä. Äidin mielihyvähormonit hyrräävät!

Kiva kylpytakki ja mukava yökkäri

Jatkuva pissahätä ja kämpän nurkissa nuhjaaminen kuuluvat raskaana olemiseen. Mutta, jos voisi pieruverkkareiden sijaan pukeutua astetta mukavampiin – ja vaikka seksikkäämpiinkin – vermeisiin, se voisi tehdä arjesta hiukan ylellisempää. Eikä olo olisi ihan niin valasmainen. Tyylikkäitä tossuja voi varmasti käyttää raskausajan jälkeenkin.

Bonusvinkki eli vältä näitä

Liian pienet vaatteet. Erityisesti alusvaatteet.

Sushi tai muut raskaana olevalta kielletyt herkut

Seikkailulahjakortit

Liian järkyttävät leffat tai kirjat – hormonit herkistävät. Halinalle-linja suositeltava.

Kodinkoneet (paitsi ehkä jäätelökone. Jos käytät sitä itse. Mmmmmm.)

Vinkit on vapaasti lainattu, lisäilty ja suomennettu Fitpregnancy.com-sivustolta

— Huono Äiti

Artikkelissa on 1 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

Yksi vastaus artikkeliin “Oikeasti hyvät ystävänpäivälahjat tulevalle äidille”