Tämä kirjoitus on lähetetty Avaudu tästä -lomakkeen kautta. Lähetä sinäkin tarinasi tai keskustelunavaus täältä. Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

”Minä olen erässä avioliitossa ”se toinen nainen” ja haluan nyt puolustaa meitä.

Olen siis suhteessa mieheen, kuka on toisaalla naimisissa jo parinkymmenen vuoden ajalta. Meidän suhteemme on puolestaan kestänyt vajaan viisi vuotta. Hän on keski-ikää lähestyvä ukkomies, minä sitä sukupolvea kenen odotetaan viimeistään menevän naimisiin ja alkavan perustaa perhettä. En vain halua sitä hänen kanssaan. Hänen vaimonsa on pikkutarkan mustasukkainen pirttihirmu, jota mies jumaloi. Minä raisu ja estoton, ken avartaa miehen maailmaa. Enkä koe tekeväni yhtään mitään väärin. Se, tekeekö mies väärin, on hänen asiansa.

Sanottuani joskus ääneen, että tapailen varattua miestä, saan todella erilaiset reaktiot riippuen siitä, onko kommentoija mies vai nainen. Miehet saattavat kommentoida, että siinä on onnekas mies, kun on niin upea vaimo ja vielä tällaista ”leikkiseuraa”. Naiset puolestaan herkästi syyttävät ensimmäiseksi minua. Ei miestä vaan minua. Ja sitten kuulutetaan, kuinka naisten tulisi vetää yhtä köyttä, mutta silti mies ei tee heidän silmissään väärin vaan minä olen kaiken pahan alku ja juuri.

Olen väsynyt tuollaiseen tekopyhyyteen ja ”Eevan synnissä” elämiseen. On 2020-luku. Minä en petä ketään enkä houkuttele häntä vaihtamaan vaimoaan minuun. Minä en tehnyt aloitetta. Minä en ole rikkomassa perhettä. Me olemme aikuisia ja me olemme sopineet rajamme. Kyllä minua jurppii, että en saa häneen yhteyttä kuin hänen ollessa töissä tai matkoilla, mutta näin sovittu ja tiesin mihin olen sitoutunut. Se aika, kun hän on minulle off-line, kuuluu hänen perheelleen eikä se ole minun asiani.

En puolustele kenenkään pettävän miehen tekemisiä, mutta meillä kahdella on suhteemme tuonut hänelle lisää hengitystilaa, kun hän purkaa paineitaan kanssani silloin kun hänen puolisonsa on rasittunut. Hän puhuu vaimostaan lempeämmin ja rakastavammin nykyään kuin mitä suhteemme alussa – he olivat eron partaalla, nyt he kuhertelevat kuin kyyhkyt. Ja minä taas olen saanut aikuisen ystävän, jonka edessä saan olla täysin auki peittelemättä mitään puolta itsestäni.”

Nimim. ”Se toinen nainen”

Mitä ajatuksia tämä avautuminen herättää? Keskustellaan kommenteissa alla, ja muistetaan pitää keskustelu asiallisena!

Mitä ajatuksia tämä herättää? Kerro kommenteissa kohdassa KOMMENTOI tai lähetä oma avauksesi ihan mistä hyvänsä aiheesta Avaudu tästä -lomakkeella! Valitsemme julkaistavat kirjoitukset.

Huomaathan, että Avaudu tästä -lomakkeella et voi kommentoida tähän artikkeliin. Tämän artikkeliin jätät kommenttisi kohdassa Kommentoi artikkelia.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 58 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

58 vastausta artikkeliin “Nyt puhuu ”Se toinen nainen””

 • Rakastuin sanoo:

  Minäkään en haluaisi olla se toinen nainen. Olen se, joka alussa uskoi että mies on vapaa ja kun sain tietää että hän on avioliitossa niin olin vahvasti ihastunut tähän mieheen. Yritin monesti suhdetta lopettaa mutta rakastuin nopeasti ja aivan täysin tähän ihmiseen, joka tuntui olevan juuri se jota olin etsinyt ja tarvitsin. Ajan saatossa huomasin kaipaavani enemmän ja silloin tajusin etten sitä tule koskaan saamaan. Monesti mies minulle sanoi että haluaa vain minut ja on eroamassa vaimostaan muttei ole vaan saanut sitä tehtyä. Uskoin hänen puheitaan ja sydämeni särkyi vähitellen kun realiteetti iski ettei tilanne tule mihinkään muuttumaan. Päätin suhteen vaikka vetovoima on edelleen suurta ja hän yrittää saada minua jatkamaan suhdetta. Kannan koko suhteesta erittäin huonoa omaatuntoa vaikka häntä rakastanko ja tämän olen miehelle kertonutkin. Mies on vaan todennut että häntä ei asia kaduta ja haluaisi kanssani jatkaa edelleen.

 • sivullinen sanoo:

  Eräs Tarina.
  Toinen nainen ei aina ole tarinan julmuri.
  Kun rikkonainen avoliitto oli tullut jo tiensä päähän ja mies vahvasti lähtemässä, avovaimo onnistui hankkiutumaan raskaaksi. Toinen nainen oli se, joka vaati miestä jäämään, avioitumaan, olemaan oikea isä lapselle. Nainen päätti intiimisuhteen mieheen, mutta he jäivät sidoksiin toisiinsa, vuosien mittaan kasvoivat sydänystäviksi ja kautta vuosien he ovat tunteneet suurta rakkautta toisiaan kohtaan. Miehen liitto ei ole ollut onnellinen. Jokin vuosi sitten liitto päättyi eroon ja varovasti, hyvin varovasti mies ja nainen ovat löytäneet toisensa uudestaan. Syyllisyys siitä, että Vanha mies ja Vanha nainen rakastavat toisiaan, on heidän ainoa rikoksensa.

 • Toinen nainen sanoo:

  Tätä voi ymmärtää vain toinen kakkosena oleva. On täysin eri asia huidella monen eri kumppanin kanssa kuin olla vuosia saman kanssa.

 • Kissi sanoo:

  Julkaistaanko seuraavaksi juttu, jossa sivustaseuraaja kertoo koulukiusaajan tekemisistä, julistaa omia tuntemuksiaan ja sivussa haukkuu että onhan se uhri aika ärsyttävä?

  • Myös toinen nainen sanoo:

   Miten nämä millään tavalla liittyvät toisiinsa? Onko toinen nainen tässä tapauksessa koulukiusaaja? Miksei tässä tapauksessa olisi sama kuin että toinen nainen onkin painijakaveri, jonka kanssa koulukiusaaja purkaa turhautumistaan sääntöjen mukaan painimayolla, jotta hän ei koe tarvetta kiusata? Miksi jälleen tehdään toisesta naisesta syntipukki?

 • Toinen "toinen nainen" sanoo:

  Elin pitkään seksittömässä liitossa. Koin henkistä ja taloudellista väkivaltaa. Myös fyysisen väkivallan uhkaa oli.

  Erosimme. Tiesin että haluan seksiä ilman sitoutumista. Ihan pelkkää seksiä.

  Hain seuraa netistä ja tutustuinkin mukaviin miehiin ja harrastimme seksiä. Ja kyllä monikossa. Ja kyllä, minulla on yhtäaikaa monia seksikumppaneita.

  Älkää huolehtiko, turvallisuudesta pidän huolen.

  Osa näistä miehistä on sinkkuja, osa avoimessa suhteessa, osalla lupa seikkailla, osa seikkailee ilman lupaa.

  Minulla ei ole tarvetta moralisoida ketään. Ei tekemisiä tai tekemättä jättämisiä.

  Olen näille miehille rehellinen. Jokaisen kanssa minulla on erilainen ”suhde”. Osan kanssa tapaamme kerran ja huomaamme ettei minkäänlaista kemiaa ole. Osan kanssa olen jo pidemmän aikaa ’tapaillut’

  Edelleenkään en ole valmis sitoutumaan mieheen. Edelleen haluan saada seksiä ja läheisyyttä.

  Jossain vaiheessa tilanne tulee olemaan toinen. Löydän ihmisen jonka kanssa haluan enemmän ja haluan sitoutua.

  Olin valmis edellisessä suhteessa pettämään miestäni. Puntaroin asiaa puolesta ja vastaan. En tehnyt niin, vaan päätin lähteä.

  Jos kahden aikuisen välinen parisuhde on kunnossa, ei siihen ole kenelläkään kolmannella osapuolella mitään mahdollisuutta päästä väliin

  Jokainen meistä tekee omat tarkaisunsa omasta näkökulmasta, eikä sitä koskaan kukaan tule täysin ymmärtämään.

  Arvon naiset, olkaa hyvä ja kivittäkää jos haluatte. Haukkukaa jos haluatte.

  Minulla ei ole tarvetta niin tehdä kenellekään

 • Nimetön sanoo:

  No höpöhöpö.
  Ensinnäkin mikä ihmeen pirttihirmu? Ja sinä raisu ja estoton? Älä nyt viitsi. Kaikki mitä tiedät on vain miehen valheita.
  Mies on täysi nolla ja sinä lähinnä säälittävä.
  Ja että kerrot vehtaavasi varatun miehen kanssa ihmisille? Miksi ihmeessä? Ja että miesten mielestä mahtava juttu? Niin varmaan. Jokainen heistä haluaisi että oma vaimo pettäisi selän takana, just. He pitävät sinua vain helppona reikänä.
  Miksi avauduit tästä aiheesta? Niin koska tiedät itsekin että olet todella hukassa

  • Nimetön sanoo:

   Juuri tällaisten kommenttien ja syytösten takia tästä avaudutaan. Ei avautuminen hällä koskenut miehiä vaan juuri toisia naisia kivittäviä naisia

   • Nimetön sanoo:

    Niin. Aloittaja huoraa toisen naisen aviomiehen kanssa ja toisten naisten pitäisi silittää hänen päätään kun muut naiset ovat niin pahoja ja kivittävät? Et ole tosissasi.
    Kukaan ei arvosta aloittajan kaltaista naista ei edes se pettäjämies jonka kanssa on. En käsitä miten kukaan kuvittelee että joku pitäisi aloittajan lailla elävää arvossa.

    • Myös toinen nainen sanoo:

     Ja sinä olet vain selvä kiusaaja, joka valmis syyttämään kaikkia, jotka elävät eri tavoin kuin sinä?

 • Nimetön sanoo:

  Sinulla on siis mielestäsi toimiva paketti. Mutta miksi halusit siitä avautua? Haluatko silti jotain enemmän?

  Salarakkaana olo ei ole mikään moderni ratkaisu. Modernia olisi aito ja avoin polyamoria.

 • Alexis sanoo:

  Arvostan sitä, että jaat tämän meidän kanssa. Olet selvästi sinut itsesi ja tilanteen kanssa. On ihana että olet saanut jakaa elämääsi ihanan miehen kanssa omilla ehdoillasi. Olen itse eronnut ja haluan elää loppuelämäni ”yksin”. Ilman suuria sitoumuksia toiseen ihmiseen. Kaipaan kuitenkin vierelleni sellaista rakasta ihmistä, jonka kanssa saan olla täysin oma itseni ja joka ymmärtää oman tilani tarpeen. Valitettavan usein juuri suhteessa muualla olevat miehet ovat valmiita antamaan tällaista tilaa. Tilaa mutta myös vakituista suhdetta. Sinkkumiehet tahtovat vain leikitellä, joka ei ole miellyttävää yhdessä olemista missään mielessä. Kaikkea hyvää sinulle ja heille ❤️

 • petetty vaimo sanoo:

  Minä olen itse petetty aviovaimo rakastan yhä aviomiestäni mutta en luota enään koskaan.Sille toiselle naiselle haluisin sanoa että mies valikoi tämän pirtti hirmun yhä koska tämä vaimo rakastaa miestään sellaisena kun se on.En tiedä onko järkeä jatkaa yhä toinen nainen jäi taas mutta toisia tulee.

 • haihattelut pois sanoo:

  Vaarallista leikkiä tulella!perhesurmia tapahtuu vähemmästäkin,hui!entäpä miehen perhe ja lapset? tuskin on ukko sinusta heille kertonut,mutta kalliit on laulujen lunnaat,kadut vielä ja kovasti

  • Alexia sanoo:

   Pakko sanoa tähän että on kauheaa hyväksyä niin vakavia asioita kuin perhesurmia pettämisen takia. Joka on valmis surmaamaan toisen ihmisen ei ole pystynyt käsittelemään muitakaan pienempiä vastoinkäymisiä elämässään.

  • Nimetön sanoo:

   No tämä eskaloitui hienosti! Tässä puhutaan ystävyydestä ja sinä olet valmis laittamaan toisen naisen niskoille PERHESURMAT?

   • Yksi pirtti hirmu sanoo:

    Pirttihirmu niin kun edellä nimittelitiin. Mistä voit tietää vaimon pirtti hirmuilua. Jospa se vaimo on se ymmärtävä ihminen ja oikeasti kiltti. Ja täysin tietämätön asioista. Mies tekee väärin samoin sinä. Mieti jos asia olisi toisin päin että sie olisit se vaimo ja sinun mies touhuilisi sinun selän takana olisiko sinusta se oikein 🤔. Sietäisitkö sinä sitä. Asiat ei aina ole niin musta valkoisia.