Naiset pettävät, koska eivät saa huomiota kotona. Naiset pettävät koska haluavat testata viehätysvoimaansa. Tällaisia syitä esitetään sille, miksi nainen hyppää vieraaseen sänkyyn. Mutta mitkä ovat salasuhteen tai satunnaisen seksikerran syyt, kun naiset itse kertovat?

Riikka, 38: Minulla on ollut useita sivusuhteita, useamman vuoden aikana. Pari näistä on edennyt seksiin asti, useimpien kanssa vain viestittelen ja tapailen. En aio jättää aviomiestäni ainakaan vielä, mutta en myöskään aio lopettaa vieraiden miesten pokailua. Jatkan, koska haluan vaihtelua ja kaipaan kipinää. Ihailua, ja sitä tunnetta että olen haluttu. Syy ei ole kumppanissani vaan kumpuaa omista tarpeistami ja haluistani. Ja en nyt vaan koe olevani rakennettu yksiavioiseen parisuhteeseen.

Anni, 36: En kestänyt ajatusta siitä että elämässäni ei olisi enää intohimoa. Olin vähän päälle 30 ja minusta tuntui että koko elämäni on ohi. En saanut mitään seksistä oman mieheni kanssa, enkä 15-vuotisesta parisuhteestakaan. Tapasin miehen joka selvästi tunsi vetoa minua kohtaan, ja annoin mennä. Syynä olivat siis täyttymätömät tarpeeni ja se, että en vain voinut tyytyä enää. Pettäminen johti salasuhteeseen ja avioeroon, mutta hetkeäkään en ole katunut. En ole löytänyt uutta rakkautta, mutta enää ei tarvitse lukittautua pakkopullaseksin jälkeen vessaan itkemään.

Maikki, 35: Kaverin kanssa lähdettiin laivalle ilman sen suurempia taka-ajatuksia. Baarissa ilta loppui kesken ja jatkettiin yötä kannella. Siihen tuli laivapoliiseja jututtamaan meitä. Päädyin sen kanssa yhteen, jolla ei ollut vaimoa kotona odottamassa. Tyttökaveri päätyi sen varatun poliisin huomaan. Tein tämän ihan vaan siksi, että kotoa ei saanut viimeiseen yhdeksään kuukauteen mitään huomiota, seksistä puhumattakaan. Pollarin kanssa ollaan kavereita edelleen.

Saana, 33: Olen pitkässä suhteessa ja rakastan aviomiestäni. Mutta hän on ollut vetämätön ja masentunut viime vuodet, ja se on kovin raskasta. Olemme myös aika erilaisia, minä menevä ja innostunut, hän ei. Tapasin miehen, joka on samanlainen kuin minä. Meillä on yhteiset kiinnostuksen kohteet ja harrastukset, ja näemme maailman samoin. Tunnen syvää yhteyttä häneen, enkä voi lopettaa. Tunnen, että hän ymmärtää minua. Tavallaan myös tunnen, että ansaitsen tämän.

— Huono Äiti -toimitus

Kirjoittaja kuuluu Huono Äiti -yhteisöön. Enää Huono Äiti ei ole vain yksi nainen, joka kirjoittaa hassuja juttuja blogiinsa (yleensä yöpuvussa epätyypillisiin aikoihin) vaan meitä on monta. Kiitos, kun luet Huonoa Äitiä, tervetuloa myös kirjoittamaan!

Artikkelissa on 16 kommenttia, jätä oma kommenttisi.

Kommentoi artikkelia

16 vastausta artikkeliin “Ne oikeat syyt miksi nainen pettää”

 • Nimetön sanoo:

  Pettäminen ei varsinaisesti ole se tai mikään ongelma, vaan meille opetetut roolimallit ja täysin kohtuuttomat odotukset kumppaneita kohtaan. Koko patriarkaattisen, heteronormatiivisen monogamiahorinaan (joka siis perustuu omistamiseen ja kontrolliin) pitisi mennä terapiaan ja ihmisten olla perustamatta minä- ja maailmankuvaansa disneysatuihin. Avoimet suteet ovat ratkaisu! <3

 • Nimetön sanoo:

  Huorat

 • Nimetön sanoo:

  Täytyy vaan ihmetellä, miksi tällaisten kumppaneiden kanssa on edes menty yhteen. Joo, pian joku tulee sanomaan, että kun miehet on niin hyviä näyttelijöitä suhteen alkuvaiheessa.
  Mikä ihme saa ihmisen jatkamaan tollaisessa täysin epätyydyttävässä suhteessa? En ymmärrä.

 • Tarja sanoo:

  Olen pettänyt kerran miestäni. Voisin tehdä sen toistekin. En koe huonoa omaatuntoa enkä rakastunut tähän mieheen. Puolison kanssa olemme onnellisia, pitkä liitto takana, mutta meillä ei ole seksiä. Olen moneen kertaan puhunut ongelmasta, tehnyt aloitteita ja yrittänyt parhaani. Mielestäni meidän seksi on hyvää silloin harvoin kun sitä on. Mutta se ei riitä minulle. Haluaisin seksiä päivittäin tai edes viikoittain, mutta meillä sitä on ehkä 1-2 kertaa vuodessa. Minulla on omat lelut ja käytän niitä usein, mutta kaipaan muutakin. Voisin harkita ”rakastajaa”, joka pitäisi minut seksuaalisesti onnellisena. En halua tai tarvitse rakkautta vaan puhtaasti hyvää seksiä.
  Jos joku nyt ajattelee, että pitäisi erota, niin miksi rikkoisin muuten onnellisen perheen ja luopuisin parhaasta ystävästä sekä rikkoisin myös alaikäisen lapsen kodin?
  En halua loukata miestäni enkä myöskään kieltää itseltäni seksin iloja.

 • ”En ymmärrä” sanoo:

  Eikö voisi olla avoimesti sitten avoimessa suhteessa, jos ei ole yksiavioinen. Onko pakko salassa seikkailla? Vai siinäkö se viehätys onkin? Eikös olisi hyvä, että nämä ”pettäjät” solmisivat parisuhteen kaltaisensa kanssa ja ihan avoimesti kertoa, minkälaisen suhteen haluavat?

  Ja eikö kumppanille voi kertoa, mitä kaipaa ja tarvitsee? Miksi keskustelu on niin vaikeaa?

 • Saaga sanoo:

  Jokainen tekee omat ratkaisut.Kotona on puhuttu ,miksi ei ole seksiä .Vaihdevuodet alkaneet kaikkine juttuineen,mies ei uskalla koskea kun sattuu.Apua näihin haettu ,mutta mies ei vaan syty.Me vanhetaan joo,mutta kyllä seksiä kaipaa.Olen sanonut ,että nyt on apuja haettu voidaan harrastaa,ääh me olkaan jo niin vanhoja ,ettei enää.Whaaat?! Jään siis aivan huomiotta nykyään.Töiden jälkeen mies tekee omiaan ,puhuu puhelimessa kavereiden kanssa,kävästään saunassa( joskus samaan aikaankin) ja ilmoittaa mä lähen nyt nukkuun.
  Olen monesti jutellut ,huutanut ,vaatinut ,että asioille täytyy tehdä molempien jotain.Joo kyllä.
  Siis koska ? Kun otan asian puheeksi ,niin aina joo kyl sä oot tästä puhunu.Mutta kun miestä ei kiinnosta,hän kyllä kehuu tv:n naisia kauniiksi ,hoikiksi ,karammelleiksi.Ja jos näkyy joku nainen ,joka on pyöristynyt entisistä mitoista,niin heti onpa toiki antanu itsensä lässähtää.Itse olen normipainoinen,pidän itsestäni huolta,mutta saan välillä kuulla ,että ootko lihonu,vatsa pömpöttää ja naurua päälle.On mistä ottaa kiinni ,kun sullaki tota persettä on.Kyllä nämä loukkaa eikä tee mieli edes ehdotella seksiä.Vielä tähän mennessä en ole pettänyt en jättänyt ,mutta lähellä on.

 • Tipi sanoo:

  Mikä siinä on niin kamalaa, että on fyysisessä kanssakäymisessä? Mistä tulee se ajatus, että oltaisiin – eikö muuta sanaa edes ole – ”yksiavioisia”? Turpiin saa vetää, haukkua, hussata rahat, jättää yksin vastuuseen kaikesta jne. mutta seksi jonkun muun kanssa on maailmanloppu. Niih.

  • Leena sanoo:

   Mä oon samaa mieltä sun kanssa. Kauhean vakavasti otetaan jos viettää intiimin hetken tai rajun panon vieraan kanssa. Pettää voi monella tavalla eikä mielestäni seksi ole pahimmasta päästä. Etenkään jos se ei ole toiselta pois. Mustasukkaisuus ja omistamisen halu on ongelmallista.

 • Rikkinäinen sanoo:

  Mieheni petti minua. Jäätyään kiinni hän olisi halunnut jatkaa suhdettamme ja teki kaikkensa pelastaakseen perheemme. Nyt meitä on kaksi aikuista, jolla on syvät arvet. Valitettavasti lapset ei myöskään selvinnyt ilman kolhuja.
  Ex-mieheni haluaisi edelleen jatkaa, mutta ymmärtää, ettei tämä ole mahdollista, koska en enää kunnioita häntä. Omassa uudessa suhteessani luottamus on kovilla.
  Eikö olisi reilumpaa keskustella vaikka pariterapiassa ja yrittää löytää yhteys tai vaikka sopia avoimesta suhteesta? Jos näistä ei löydy apua omaan tilanteeseen, niin ero on silloin varmasti parempi vaihtoehto kuin toisen loukkaaminen.

 • Nimetön sanoo:

  Surullista. Itsekästä toimintaa. Miksi ei voi selvittää välejä oman puolison kanssa edes jossain välissä, jos pettää. Eikö voi avata suutaan, että ei ole tyytyväinen. Onko se aina niin että minulla on oikeus? Ajatellaan että minulla on oikeus tähän hetken onneen Entä sitten kun kaikki paljastuu..? Tuollaisen toiminnan seurausten kanssa joutuu valitettavasti petetty loppu elämän elämään. Jotkut selviää, jotkut ei. Kyllä ne ollaan vastuussa toinen toisistamme.

 • Ehkä elämä alkaa kun otan eron sanoo:

  Omalla kohdalla pettänyt koska kotona ei saa minkäänlaista huomioo. Mies nysvää omiaan, elää omassa kuplassaan öisin kun taas muu perhe nukkuu yöt, käymme töissä/koulussa.
  Mies ei tee kotona muuta kotihommia kuin siivoaa ja senkin silloin kun sotku ahdistaa. Itse käyn joka päivä, 7 päivänä viikossa, kodin ulkopuolella työssä.
  Seksiä meillä ei ole kuin satunnaisesti, ehkä joka kolmas tai neljäs kuukausi pikaisesti..

  • Eron kokenut sanoo:

   Noh, voisko avata suuta ja keskustella, että ei ole tyytyväinen? Eikö rehellinen ero ois vaihtoehto?

   • Ehkä elämä alkaa... sanoo:

    Eipä halua erota saati puhua asiasta.. Jotenka sitä saa mitä tilaa..

  • Nimetön sanoo:

   Ööööm… Olisiko vaikka niin kun ero mitään? Jos et ole tyytyväinen suhteessa, niin eroa. Simple as that. Jos mies nyt ei hakkaa tai ole muuten pelottavan kontrolloiva, niin pettämiselle ei ole mitään perustetta. Eroa. Älä tuhlaa kummankaan elämää tuohon…

   • Ehkä elämä alkaa sanoo:

    Niinku kirjoitin aiemmalle, ei halua erota koska kaikki hänen mukaansa hyvin.. Niin ja on erittäin tietoinen jo vieraissa käynnistäni. Eikä ollut millään?!

    • Leena sanoo:

     Olen sitä mieltä, että anna palaa vaan. Jos toinen ei välitä niin miksipä et välillä irroittele ja nauti siitä. Sun elämä ei voi olla pelkästään näkymättömänä kotiorjana olemista. Ei sun iloitteluhetket ole toiselta pois. Päinvastoin, voit olla jopa parempi vaimona kun saat joltain muulta nautintoa.
     Hyvä liitto voi olla myös kumppanuutta, jossa molemmilla on myös omia juttuja. Sun puolisolla niitä jo onkin. Aina ei siis tarvitse erota. Täällä moni on heti tyrkyttämässä eroa, ei ihme että moni liitto kariutuu.
     Seksiin toisen kanssa ei tarvitse suhtautua tunteella ja kokea että siinä tehdään jotain hirvittävää vääryyttä. Se on ihanaa nautintoa johon jokaisella pitäisi olla oikeus. Sitten on eri asia, jos rakastuu seksikumppaniin ja se sotkee parisuhteen.
     Naisena en myöskään arvosta sitä, jos yrittää iskeä toisen aviomiestä. Se on eri asia, jos kaksi seksittömässä liitossa elävää nauttivat yhdessä seksistä mutta muuten keskittyvät omaan parisuhteeseen. Ihanne olisi, jos asiat voisi puhua halki, mutta se harvoin onnistuu rakentavasti. Suomessa ollaan pettämisen suhteen älyttömän jyrkkiä mutta muuten voi kyllä sikailla parisuhteessa.
     Ihminen, joka ei välitä seksistä, ei voi ymmärtää miten hienosta asiasta on kyse. Heidän on helppoa moralisoida ja saarnata. Heidän mielipiteet voi jättää omaan arvoonsa.